Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Vijf strategieën voor het vinden van exportkopers

Gebruik deze vijf strategieën om een ​​exportkoper te vinden


Als een exporteur is het vinden van kopers voor uw product de moeilijkste uitdaging in uw bedrijf, vooral wanneer u net begint of in een nieuwe markt verkoopt. Verkopen in een ander land is nooit gemakkelijk. Je moet je aanpassen aan culturele normen, taal en reisbarrières om te slagen. Maar nieuwe technologie maakt de wereld kleiner en maakt het vinden van kopers overzee veel gemakkelijker dan in het verleden. Gebruik de onderstaande vijf tips om exportkopers voor uw producten te vinden.

Buitenlandse agentschappen

Veel buitenlandse landen hebben door de overheid gesponsorde of door de staat gecontroleerde bedrijven, handelsbedrijven genoemd, die producten importeren, meestal in bulkbestellingen. Maak je huiswerk en identificeer landen waarvan je denkt dat jouw export geweldig zou zijn, neem dan contact op met hun ambassade in de VS of hun agentschap rechtstreeks in hun eigen land.

In de Verenigde Staten gevestigde ambassades hebben meestal een vertegenwoordiger die u kan helpen, en ze spreken bijna altijd Engels. Verschillende bureaus gaan zich specialiseren in verschillende importen, zoals grondstoffen, landbouw, elektronische / IT-apparatuur en meer. Als u een buitenlandse vertegenwoordiger aan uw zijde heeft, kunt u precies vinden met wie u contact moet opnemen.

Kopen van agenten

Sommige buitenlandse bureaus zijn proactief en hebben inkoopagenten in de Verenigde Staten die actief op zoek zijn naar leveranciers zoals uzelf. Nogmaals, uw lokale ambassade is een geweldige plek om op zoek te gaan naar deze specifieke kopers, maar vergeet de kracht van internet niet. Blader door de site van het import-exportagentschap van het land of zoek eenvoudigweg naar lokale vertegenwoordigers. Wanneer u wel contact opneemt, moet u ervoor zorgen dat u te maken hebt met een officiële of geaccrediteerde vertegenwoordiger die bevoegd is namens het agentschap zaken te doen.

Buitenlandse groothandels

Net zoals er groothandelaars zijn in de VS, zijn er ook groothandelaren in andere landen. Omgaan met particuliere bedrijven in plaats van overheidsinstanties kan veel sneller zijn, en hen te laten omgaan met de bureaucratie van importen is ook een groot voordeel. In de VS gevestigde import-exportorganisaties hebben lijsten met gerenommeerde buitenlandse distributeurs, waardoor u zelf de tijd bespaart om ze te zoeken.

Hoewel uw marges kleiner kunnen zijn door aan een tussenpersoon te verkopen, is de tijd die u bespaart om uw export rechtstreeks naar de markt te verkopen misschien wel de moeite waard.

Commission Agents

Net als bij buitenlandse bureaus die hun eigen agenten hebben die naar uw producten op zoek zijn, doen buitenlandse groothandels dat ook. Het verschil is meestal dat deze agenten tussenpersonen zijn, geweldige exportproducten vinden en kopen namens de buitenlandse distributeur. Omgaan met een lokale agent kan veel eenvoudiger zijn dan het omgaan met een buitenlandse agent. Deze agenten zijn meestal erg gemotiveerd omdat ze in commissie worden betaald.

Uw eigen verkoper

Geloof niet dat je al het werk zelf moet doen. Net zoals buitenlandse groothandelaren kopers dwingen voor hen invoer te vinden, kunt u een verkoopvertegenwoordiger opdracht geven om personen en bedrijven voor uw export te vinden. Uw kosten van goederen zullen stijgen door uw verkoopvertegenwoordiger te moeten betalen, maar u kunt zich concentreren op het zelf produceren van uw product of op zoek gaan naar andere markten.

Mensen en bedrijven willen uw producten importeren, maar het is gewoon een kwestie van ze te vinden. Neem een ​​of meer van deze vijf strategieën op om potentiële kopers voor uw export te vinden.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe de huidige waarde van een som geld te berekenen

✔ - De beste Crowdfunding-blogs en -websites

✔ - Metaalsoorten en recyclingproces


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!