Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De Mission Statement van Ford Motor Co.


De Ford Mission Statement is niet geschreven door Henry Ford, maar de bedrijfsvisie en -waarden van het autobedrijf zijn nog steeds in lijn met de oorspronkelijke visie en waarden van de oprichter.

In feite is de officieel gepubliceerde mission statement van de Ford Motor Company de afgelopen jaren veranderd, wat niet verrassend is, omdat de Amerikaanse auto-industrie in het afgelopen decennium dramatisch is veranderd. Vandaag verwijst Ford naar zijn missie als zijn visie, die krachtig is in zijn eenvoud: "Mensen die samenwerken als een lean, wereldwijde onderneming om het leven van mensen beter te maken door leiderschap in de automobielindustrie en mobiliteit."

Als uitvinder van de bewegende assemblagelijn was Henry Ford absoluut in overeenstemming met de "samenwerkende" en "lean" onderdelen van de Ford Motor Company-missie van vandaag. En aangezien Ford al in Canada een fabriek had voordat het model T voor het publiek werd vrijgegeven, zou hij het vandaag eens zijn met de 'wereldwijde onderneming' van Ford.

Het is onwaarschijnlijk dat Henry Ford enig idee had hoeveel hij 'het leven van mensen beter zou maken', maar achteraf valt niet te ontkennen dat de Ford Motor Company precies dat heeft gedaan. Het is waarschijnlijk dat Ford, de man, blij zou zijn dat de Ford van vandaag, het bedrijf, dit zal blijven doen.

Sinds het begin van Ford Motor Company zijn alle CEO's immers directe afstammelingen geweest van Henry Ford zelf. Het zijn de Ford-erfgenamen die ervoor zorgen dat de visie en filosofie van Henry Ford voortleven.

Early Life beïnvloedde het Ford-bedrijf dat hij oprichtte

Op 30 juli 1863 werd Henry Ford geboren als William en Marry Ford. William Ford was welvarend en populair in de gemeenschap en als zodanig groeide Henry op in een zeer positieve omgeving.

Achteraf gezien is het duidelijk dat Henry Ford is geboren als een innovator, een ondernemer en een leider. Hij toonde een aangeboren nieuwsgierigheid als kind toen hij, in plaats van te spelen met opwindspeelgoed, ze uit elkaar haalde om te zien hoe ze werkten. Dit leidde later Ford ertoe om zichzelf te leren hoe horloges te maken door werkhorloges uit elkaar te halen en te bestuderen.

Young Henry Ford toonde ook zijn natuurlijke leiderschapskwaliteiten toen hij een groep jongens organiseerde om waterraderen en enkele zeer eenvoudige stoommachines te bouwen. Ford's eerste eerste experiment met het bouwen van een stoommachine resulteerde in een explosie, kokend heet water en een boze moeder schelden.

Een ontwerp van een volgende stoommachine brandde het hek van zijn school af. Volhardend met een visie ondanks tegenslagen en mislukkingen bewees dat de jonge Henry Ford het hart van een innovator had.

Ford's ondernemersgeest ontstond voor het eerst toen hij op 19-jarige leeftijd draagbare stoommachines bediende en onderhoudt. Hij leidde ook een kleine onderneming die inkomsten produceert door hout van het land van zijn vader te kappen en te verkopen.

Henry's innovatieve geest ontstond in volle kracht terwijl hij werkte als een ingenieur bij de Edison Electric Illuminating Company in Detroit, MI. Buiten het werk werkte hij samen met een kleine groep vrienden en collega's aan het creëren van een 'paardloos rijtuig'. Ford en vrienden produceerden een primitieve auto in 1896 en een meer geavanceerd model in 1898.

Toen Henry pas 16 was, stierf zijn moeder en vertrok Henry naar huis om werktuigkundige te worden in Detroit. Dat zette hem aan om naar huis terug te keren en een levende werkende en reparerende landbouwmachine te verdienen, gemaakt door de Westinghouse Company.

Vervolgens nam Henry een positie in de Edison Illumination Company als opererend ingenieur in de nacht die $ 40 per week betaalde. Het duurde niet lang voordat Henry in de gelederen van Edison Illumination Company kwam en al snel werkte hij aan de stoommachines in plaats van ze alleen maar te besturen.

In december 1893 creëerde Henry zijn eerste benzinemotor in de keuken van zijn huurwoning. Zijn vrouw was de getuige dat hij de motor liet draaien, en het verhaal gaat dat ze tijdens die proefvaart van Henry's nieuwste uitvinding in benzine gedompeld was geraakt.

Nadat hij twee van zijn eigen operationele voertuigen had gecreëerd, ging Henry naar de nieuwe Detroit Motor Company als inspecteur. Ford werkte daar maar een jaar. In 1901 startte Ford de Ford Motor Company op 38-jarige leeftijd.

Hoewel het vaak verkeerd wordt geciteerd en verkeerd begrepen, was Henry Ford niet de eerste die de door gas aangedreven auto uitvond. Op 29 januari 1886, twee mannen die nog nooit octrooien in twee verschillende Duitse steden hadden ontmoet op hetzelfde moment. Het waren Karl Friedrich Benz en Gottlieb Daimler, die later samenwerkten om het bedrijf Mercedez-Benz te starten.

Henry Ford was ook niet de uitvinder van de productielijn. Maar Henry wordt beschouwd als de uitvinder van de bewegende lopende band. Hij kreeg het idee voor een bewegende assemblagelijn nadat enkele van zijn fabrieksarbeiders het idee hadden gekregen tijdens een bezoek aan een vleeswarenfabriek van Swift & Co.

Filosofieën en Quotable Quotes

Meer over de ideeën, ideeën, filosofieën en overtuigingen van Henry Ford kan worden afgeleid uit enkele van zijn citaten die meer citeerbaar zijn:

 • "Een verveling is iemand die zijn mond opendoet en er zijn kunsten in steekt."
 • "Oefening is stapelbed. Als je gezond bent, heb je het niet nodig: als je ziek bent, moet je het niet innemen. "
 • "Enthousiasme is de gist die je hoop doet schijnen op de sterren. Enthousiasme is de sprankeling in je ogen, de swing in je gang. De greep van je hand, de onweerstaanbare golf van wil en energie om je ideeën uit te voeren. "
 • "Geschiedenis is min of meer stapelbed."
 • "Ik geloof dat God zaken regelt en dat hij geen advies van mij nodig heeft. Als God de leiding heeft, geloof ik dat alles uiteindelijk goed zal komen. Dus waar moet je je zorgen over maken? "

 • "Ik kan niet ontdekken dat iemand voldoende weet om zeker te zeggen wat wel en niet mogelijk is."
 • "Het is goed genoeg dat mensen van de natie ons bank- en geldstelsel niet begrijpen, want als ze dat wel deden, geloof ik dat er vóór morgenochtend een revolutie zou zijn."
 • "Het leven is een reeks ervaringen, die ons allemaal groter maken, hoewel het soms moeilijk is om dit te realiseren. Want de wereld is gebouwd om karakter te ontwikkelen, en we moeten leren dat de tegenslagen en droefheden die we ondergaan ons helpen bij het verder marcheren. "

 • "Een van de grootste ontdekkingen die een man maakt, een van zijn grote verrassingen, is te ontdekken dat hij kan doen waar hij bang voor was dat hij niet kon doen."
 • "De meeste mensen besteden meer tijd en energie aan het omzeilen van problemen dan aan het oplossen ervan."
 • "Mijn beste vriend is degene die het beste in mij naar boven haalt."
 • "De enige echte zekerheid die een man kan hebben in deze wereld is een voorraad aan kennis, ervaring en vaardigheid."
 • "Er zijn geen grote problemen; er zijn alleen een hoop kleine problemen. "


Video Van De Auteur: Vogler Ford: Mission Statement

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Top Restaurant Voorgerecht Trends

✔ - Top Global Retail-franchises 2016-2009

✔ - Manieren om Klachten van Klanten in een Restaurant af te handelen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!