Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Het vormen van een B-bedrijf voor sociaal voordeel

Vragen en antwoorden over het vormen en uitvoeren van een B-bedrijf


Wat is een B Corporation?

Een B-bedrijf of een voordeelbedrijf is een speciaal soort bedrijf met het dubbele doel winst te maken voor de aandeelhouders en maatschappelijk nuttige praktijken te bevorderen. Deze sociale voordelen kunnen bestaan ​​uit milieubescherming, beste praktijken, welzijn van werknemers, het bevorderen van vrijwilligerswerk of een aantal andere initiatieven voor maatschappelijk welzijn.

Evangeline Gomez, die schrijft in Forbes, legt uit dat het tweeledige doel van een benefit corporation - winst maken en het publieke goed doen - is ingebouwd in zijn statuten. Dit beschermt het bedrijf tegen rechtszaken door aandeelhouders die beweren dat de winst is verwaterd.

Joanne Fritz, non-profit expert, zegt dat de B-onderneming is gegroeid uit de groeiende belangstelling voor maatschappelijk verantwoord beleggen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociaal ondernemerschap.

Hoe kan ik een B Corporation vormen?

Eerst moet je weten of jouw staat B-corporatie-formatie toestaat. Hier is een link naar een site met de wettelijke status van B-bedrijven in elke staat. Met ingang van 1 april 2015 staan ​​28 staten B-corporation-formatie toe en 12 andere staten hebben wetgeving ingevoerd die voorziet in de status van B-onderneming.

Vervolgens moet u een B-bedrijf vormen volgens de wetten van uw land. In New York, bijvoorbeeld, vormt u een B-bedrijf door een certificaat van oprichting in te dienen (vergelijkbaar met statuten). De New York State Division of Corporations zegt,

"Het certificaat van oprichting moet alle door BCL §402 vereiste verklaringen bevatten, met inbegrip van het zakelijke doel van de onderneming.Daarnaast moet het certificaat van oprichting een verklaring bevatten dat" de onderneming een uitkeringsvennootschap is op grond van artikel 17 van de wet op de ondernemingsmaatschappij. "

Voor meer informatie over hoe u een B-bedrijf in uw land kunt vormen, gaat u naar de website van de divisie van uw staat, meestal onder de website van de staatssecretaris.

Hoe wordt een B-bedrijf gecertificeerd?

Niet alle B-bedrijven zijn gecertificeerd. Als u wilt dat uw B-bedrijf wordt gecertificeerd, moet u een dubbel proces doorlopen:

Certificering door B-lab, een non-profitorganisatie. Het certificeringsproces omvat:

  • Een effectbeoordeling uitvoeren en een minimumscore van 80 van de 100 behalen
  • Akkoord om bepaalde wettelijke wijzigingen in de statuten van uw bedrijf aan te brengen, en
  • Een jaarlijkse licentievergoeding betalen aan B-lab.

Veranderingen in bedrijfsstructuur. U moet voldoen aan de staatseisen voor B-bedrijven, goedkeuringen voor bestuur en aandeelhouders ontvangen en gewijzigde artikelen indienen bij uw staat.

Het merk "Certified B-Corp" is volgens New YorkTimes, "een teken dat het bedrijf zich inspant om te voldoen aan normen die verder gaan dan financiële benchmarks."

Hoe wordt een B-bedrijf belast?

Benefit-bedrijven zijn nog steeds instellingen met winstoogmerk en mogen niet worden aangezien voor non-profitorganisaties die fiscale voordelen genieten.

Benefitcorp.net zegt: "Opzettelijk biedt de wetgeving inzake model-voordeelbedrijven geen fiscale, investerings- of inkoopstimulansen voor uitkeringsinstellingen."

Welke rapporten moeten worden ingediend?

Benefit corporations moeten jaarlijkse rapporten uitgeven, de inhoud en timing van rapporten die van staat tot staat verschillen. In het algemeen moeten volgens het Benefit Corp Informatiecentrum rapporten bevatten:

  • Manieren waarop de uitkeringsinstelling gedurende het jaar "algemene publieke voordelen" nastreefde
  • Manieren waarop de uitkeringsinstelling "een specifiek openbaar nut nastreefde", volgens het aangegeven doel
  • En omstandigheden die algemene of specifieke openbare voordelen gedurende het jaar belemmerden.

Bovendien moet het rapport de uitkeringsdirecteur of -functionaris benoemen, de vergoeding van die persoon vermelden en een verklaring van de uitkeringsdirecteur met betrekking tot de naleving van het vermelde doel.

Welke soorten voordelen streven B-bedrijven na?

De lijst is lang. Hier zijn enkele voorbeelden:

Bij King Arthur Flour hebben werknemers vrijwilligerswerk gedaan en het bedrijf streeft naar zonne-energie en energiebewaking. Het bedrijf werkt aan zijn non-GMO-houding en neemt de financiële giften aan goede doelen toe.

Patagonia Works specific benefit statement omvat: een bijdrage van 1% van de jaarlijkse netto-inkomsten aan 'the planet', het bouwen van de beste producten, het uitvoeren van operaties die geen onnodige schade veroorzaken en het delen van best practices met andere bedrijven. Het bedrijf streeft ook naar inspanningen om 'een ondersteunende werkomgeving te bieden'.

Als u geïnteresseerd bent in het vinden van meer B-bedrijven om meer te weten te komen over wat zij doen, bezoekt u de B-lab-website en "Zoek een B-bedrijf".

Heb ik een advocaat nodig om een ​​B-bedrijf te vormen?

Het is altijd het beste om een ​​advocaat te helpen om de documenten in te dienen die nodig zijn om een ​​bedrijf te vormen. Omdat B-bedrijven nog nieuw zijn, is het nog voordeliger om een ​​advocaat te hebben om ervoor te zorgen dat de juiste documenten correct worden bewaard.


Video Van De Auteur: Hadyn Parry: Re-engineering mosquitos to fight disease

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u het juiste distributiekanaal kiest

✔ - Aansprakelijkheidsverzekering bestuurders en officieren

✔ - Wat een referentiegroepen is in marketing


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!