Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De toekomst van e-commerce


De afgelopen jaren heeft de Ecommerce-revolutie het winkelen zodanig veranderd dat je veel kunt vinden zonder je zelfs maar aan te kleden. Hoewel de hoeveelheid tijd en geld die we online uitgeven per jaar groeit, is de ervaring met e-commerce sinds de oprichting ervan nauwelijks veranderd.

In het begin werd e-commerce aangeprezen als een online fenomeen 'Jetsons-achtig' dat de manier waarop we winkelen zou veranderen. In veel opzichten heeft het die verwachting waargemaakt, maar het mist nog steeds veel van de fundamentele deugden die de winkelervaring in de winkel belichaamt.

Als u bijvoorbeeld regelmatig naar uw favoriete boetiek, chocolade- of fitnessapparatuurwinkel winkelt, is het waarschijnlijk dat de werknemers of eigenaar u zullen leren kennen.

Ze onthouden wat je hebt gekocht, worden bekend met je specifieke smaak of trainingsvoorkeur en suggereren items die voor jou van belang kunnen zijn. De meeste online sites beginnen zonder enige compensatiestrategieën die kopers een gelijkwaardige online ervaring kunnen bieden.

Menselijke elementen toevoegen die verkopen

Hoewel veel websites je naam onthouden (hallo "gebruikersnaam invoegen", welkom terug!), Het laatste item dat je hebt gekocht, of extra items voorstellen die je misschien wilt, is de ervaring als geheel nog steeds enigszins voorspelbaar en onpersoonlijk.

Ondanks enkele toeters en bellen, zijn de meeste e-commerce websites nog steeds niet veel meer dan elektronische catalogi. Vaak ontbreekt het menselijke element; het element dat je verkoopt, of je overtuigt om van gedachten te veranderen.

Er is geen sprake van onderhandelen, er zijn geen verrassingen, er is geen "verzoeten van de deal."

In dit opzicht heeft Ecommerce niet dezelfde ervaring kunnen bieden waar klanten plezier in hebben, of misschien haten, bij aankopen in de winkel. Dankzij enkele innovatieve en dynamische webtechnologieën begint dit allemaal te veranderen.

Stelt u zich eens voor dat u uw favoriete online winkel bezoekt en de heilige graal van alle gadgets, de 'Awesomematic Deluxe', tegenkomt. Dit is iets waar je de afgelopen drie weken over hebt gedroomd, dus je leest er alles over, onderzoekt elke foto en experimenteert met elke mogelijke configuratie.

Na twintig minuten beraadslaging besluit u om het niet te kopen en keert u terug naar uw Facebook-pagina voor uw tweewekelijkse statusupdate en een paar krachtige "Liken!" Als u in een echte winkel in gesprek was geweest met een levend persoon, had die persoon u kunnen overtuigen om de aankoop te doen door de deal te verzoeten of de prijs te verlagen.

Je zou zijn getransformeerd van een kijkende toeschouwer naar de trotse nieuwe eigenaar van een 'Awesomematic Deluxe'. Maar omdat u online winkelt, is in plaats daarvan een situatie ontstaan ​​die normaal gesproken een gemakkelijke verkoop was, een gemiste kans voor zowel u als de verkoper.

Stel je deze keer voor dat een paar dagen voorbij zijn en je de weg naar je favoriete online winkel vindt. Maar in plaats van de standaard, (Hallo "gebruikersnaam invoegen:, welkom terug!) Bericht, wordt u begroet met een afbeelding van de" Awesomematic DELUXE, "gemarkeerd met 20 procent alleen voor vandaag!

Wat een geluk dat je toevallig langs kwam om het product van je dromen vooraan en centraal te vinden en op die dag te markeren!

Geluk genoeg om een ​​aankoop te doen? Waarschijnlijk.

Een op maat gemaakte, dynamische ervaring

En hierin schuilt de toekomst van E-commerce: een op maat gemaakte ervaring die uw voorkeuren kan onthouden, uw interesse voor een bepaald item kan bepalen en dynamische aanpassingen kan maken aan de prijs en opties - allemaal om de verkoop te doen, in plaats van een kans missen. Door vooruitgang te boeken in dynamische programmering en in combinatie met doordacht ontwerp, zal E-commerce van de toekomst steeds minder op een catalogus lijken en zich meer en meer op een winkelervaring gaan voelen.

Gebruikersspecifieke promoties

Gebruikersspecifieke promoties zijn slechts een voorbeeld van hoe de nieuwe, dynamische Ecommerce-ervaring de manier waarop u online winkelt, zal veranderen. Retailers begrijpen dat een kleinere winst beter is dan geen winst, en dat volume kan een compensatie vormen voor kleinere marges.

Dit is al eeuwenlang in de handel gebracht door fysieke handelaars, maar is grotendeels afwezig in e-commerce.

U zult eerder een aankoop doen als u denkt dat u een deal krijgt. Het vermogen om prijzen aan te passen en deals ter plaatse te maken - zonder dat er menselijk toezicht nodig is - kan een onpersoonlijke online winkelervaring transformeren in een lonende en aantrekkelijke gelegenheid.

De ervaring afstemmen op de gebruiker

Opkomende webtechnologieën stellen de retailer in staat om op dezelfde manier te communiceren met klanten als in een winkel. Door beter vertrouwd te raken met de klant en de ervaring aan te passen aan de persoonlijke smaak van de klant, kunnen winkeliers interessante producten presenteren en tijd verspillen aan dingen die geen interesse hebben.

Websites zullen al "weten" waar klanten naar zoeken, zelfs voordat ze browsen. Sites zullen uiteindelijk zo verzoend raken met de persoonlijke smaak van het individu dat overal waar een persoon winkelt, een volgende generatie ervaring zal zijn, speciaal voor hen gebouwd. Nu deze technologieën op de markt komen, zullen online transacties - die al een aanzienlijk deel van de Amerikaanse en wereldeconomie vertegenwoordigen - in aantal blijven groeien.

Het internet heeft plaats gemaakt voor talloze doorbraken in het delen van informatie, zaken doen, netwerken, productiviteit, evenals tijdverspilling vermomd als productiviteit en entertainment. Vooruitgang in E-commerce beloven om onze manier van leven verder te veranderen.

Als gevolg van websites zoals Amazon en eBay hebben consumenten nu toegang tot alle denkbare producten en diensten, maar dit is slechts het topje van de ijsberg. In de komende maanden en jaren blijven nieuwe technologieën een revolutie teweegbrengen in de winkelervaring van consumenten en nog meer dollars genereren voor online verkoop. De dag is niet ver weg wanneer de online winkelervaring elke service of aanbod overtreft die beschikbaar is in een winkel. Hoewel dit klinkt als een sombere prognose voor fysieke winkeleigenaars, is het voor online retailers niets anders dan zonneschijn en regenbogen. En voor degenen met zowel online als fysieke winkels, dubbele regenbogen.


Video Van De Auteur: Blik op de Toekomst - Aflevering 2: E-Commerce @ Bamigo

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Slechte klanten voor advocaten om te voorkomen dat ze vertegenwoordigen

✔ - Bouwbiedingen en RFP-kansen voor aannemers

✔ - Typen inspecties van eigendommen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!