Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Google Mijn Bedrijf voor kleine bedrijven


Gisteren was een van mijn vrienden op zoek naar een afspraak bij een plaatselijke nagelsalon. Ze wist waar het was maar kon het niet vinden op Google maps, omdat de salon hun Google Mijn Bedrijf-vermelding niet had geclaimd.

Het eerste dat ze vroeg toen ze de salon niet kon vinden, was "zijn ze nog steeds in bedrijf?".

Dit kan gemakkelijk gebeuren voor u en uw bedrijf.

Dit is het probleem: als u een lokaal bedrijf heeft en uw Google Mijn Bedrijf-vermelding nog niet heeft geclaimd, verliest u waarschijnlijk zaken.

Uw klanten zoeken online naar uw producten en services. Een van de eerste plaatsen waar ze naar toe gaan als ze weten waarnaar ze op zoek zijn, is een Google-zoekopdracht. De eenvoudigste manier voor lokale bedrijven om te worden weergegeven in een Google-zoekopdracht is om alle functies van uw Google Mijn Bedrijf-vermelding te claimen en te gebruiken.

Het goede nieuws is dat gekwalificeerde lokale bedrijven hun vermelding gratis kunnen claimen.

Ga naar //google.com/business om aan de slag te gaan.

Haal het meeste uit uw Google Mijn Bedrijfsvermelding

Sla geen informatie over.

Wanneer u uw gegevens voor het Google Mijn Bedrijf-profiel invult, wordt u om een ​​aantal details gevraagd. Zorg ervoor dat u ze allemaal invult, want als u de informatie niet invult die Google u vraagt ​​aan een andere persoon.

Realiseer je dat andere mensen wijzigingen kunnen aanbrengen in je aanbieding.

Dit is een van de ongelooflijk irritante delen van Google-vermeldingen, maar het is belangrijk om te weten hoe het werkt. In elke Google-vermelding is er een knop Bewerken en die knop is open voor het publiek. Het is van vitaal belang dat u regelmatig inlogt op het dashboard van Google Mijn Bedrijf om ervoor te zorgen dat uw vermelding is zoals u wilt en dat niemand wijzigingen heeft aangebracht.

Binnen in uw dashboard wilt u navigeren naar Google-updates, waar u naar een vak gaat waarin u alle updates kunt bekijken die zijn gemaakt. In deze sectie kunt u foutieve informatie verwijderen die door een concurrent of een ontevreden klant is geplaatst.

Het belangrijkste is dat u uw Google Mijn Bedrijf-vermelding (GMB) regelmatig controleert en eventuele correcties aanbrengt.

Nadat u uw basisvermelding hebt geactiveerd, wilt u deze optimaliseren.

Optimaliseer uw Google Mijn Bedrijfsvermelding

Google Mijn Bedrijf-berichten gebruiken.

Google Mijn Bedrijfsposten zijn coole functies waarmee u een bericht kunt maken dat wordt weergegeven als een miniadvertentie in uw Google Mijn Bedrijf-vermelding. Er zijn geen kosten verbonden aan berichten, maar ze kunnen ervoor zorgen dat je aanbieding veel meer aandacht krijgt.

U kunt een bericht maken door u aan te melden bij uw Google Mijn Bedrijf-dashboard waar ze aan de linkerkant van het scherm worden weergegeven.

U kunt zelfs afbeeldingen opnemen en oproepen plaatsen voor acties in uw berichten.

Hier zijn enkele ideeën over wat u in uw berichten kunt opnemen:

  • Evenementen zijn geweldige dingen om berichten rond te maken. Als u een seminar of webinar host of als uw bedrijf evenementgeoriënteerd is zoals een schildersatelier, is het een goed idee om een ​​bericht over het evenement te maken.
  • Verkoop! Iedereen houdt van een uitverkoop en je kunt ook een evenement plaatsen over de verkoop. Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke foto plaatst over de producten die je te koop zult hebben.
  • Maak een link naar uw blogposts met een afbeelding en een korte beschrijving.
  • Breng nieuwe producten onder de aandacht met foto's van hen wanneer ze bij uw winkel aankomen.

  • Markeer coole kapsels (met toestemming van uw klant) als u een kapsalon bent.
  • Maak vakantieberichten om wat ophef te verspreiden.

Wat je met berichten kunt doen, is eigenlijk alleen beperkt tot je verbeelding. Zorg ervoor dat ze relevant zijn voor uw bedrijf en gebruik afbeeldingen uit uw bedrijf in plaats van stockafbeeldingen.

Insider tip:Google begint emoji's te indexeren in hun zoekresultaten en mensen (vooral mensen onder de 25 jaar) beginnen te zoeken op hun smartphones en tablets met emoji's. Dat betekent dat ze kunnen zoeken naar iets als "[burger-emoji] + bij mij in de buurt".

Dit betekent dat u wilt beginnen met het opnemen van relevante emoji's in uw bedrijfsvermeldingen van Google. Overdrijf het gewoon niet. Te veel emoji's kunnen ervoor zorgen dat je er onprofessioneel uitziet.

Maak regelmatig een nieuwe Google Mijn Bedrijf-post.

Probeer om de zeven dagen een nieuw bericht te maken. Na zeven dagen worden Google-berichten in mijn bedrijf 'donker' en worden niet actief in uw vermelding weergegeven. Ze zijn er nog steeds, maar Google zal ze niet zo agressief weergeven.

Gebruik de boekingsknop.

Dit is echt een leuke functie. Als u een bedrijf heeft dat helemaal geen boeking van afspraken uitvoert, is dit een functie die u wilt inschakelen.

Met de knop Reserveren kunnen klanten afspraken rechtstreeks vanuit uw GMB-vermelding boeken. Ze kunnen precies op Google blijven om het te doen. En het beste van alles is volledig geautomatiseerd als u een softwarepartner van Google gebruikt om te boeken.

Je kunt hier een volledige lijst zien.

Krijg online beoordelingen.

Google is uniek omdat het bedrijfseigenaren aanmoedigt om hun klanten of klanten actief en ethisch om online reviews te vragen. Online beoordelingen verschijnen direct in uw vermelding op Google maps en goede beoordelingen kunnen u echt helpen opvallen.

Het is belangrijk om te weten dat online beoordelingen van invloed kunnen zijn op het vertrouwen van klanten, kliksnelheden en zelfs rankings.

Als u om beoordelingen vraagt, moet u zich houden aan de richtlijnen van Google voor beoordelingen van Google Mijn Bedrijf.

U kunt geen beoordeling achterlaten op uzelf en huidige en voormalige werknemers mogen geen beoordelingen achterlaten.

En steek nooit steekpenningen aan in ruil voor een beoordeling. Dit druist in tegen de voorwaarden van Google en is een slechte zakelijke praktijk.

Insider tip:Zorg ervoor dat u reageert op elke Google-recensie. Mensen willen graag omgaan met responsieve bedrijven en als een klant de beoordeling voor u achterlaat, goed of slecht, zorg dan dat u op hen reageert.

Voeg video's toe.

Ik vind dit echt spannend. Google heeft onlangs de mogelijkheid aangekondigd om video's toe te voegen aan een Google Mijn Bedrijf-vermelding. Ze kunnen maximaal 30 seconden lang zijn en het hoeven geen professionele video's te zijn. Als je een pizzeria hebt, kun je een video maken van je favoriete medewerker die de pizza gooit (zorg ervoor dat je toestemming hebt om hun afbeelding te gebruiken). Als je een bloemenwinkel bezit, kunnen ze een video zijn van het maken van een boeket.

Fotografeer ze met je iPhone en zorg ervoor dat je ze bekijkt voordat je ze uploadt. Laat ze dan uploaden.

Video's zijn een geweldige manier om mensen te laten communiceren met uw bedrijf en ze zullen u meestal graag van hen houden.

De tijd nemen om uw Google Mijn Bedrijf-vermelding te optimaliseren is altijd de moeite waard.

Als u wilt dat klanten u kunnen vinden en u wilt er legitiem uitzien, moet u ervoor zorgen dat uw Google Mijn Bedrijf-vermelding up-to-date is. Het is een geweldige, gratis tool om meer mensen de deur uit te krijgen en zaken met je te doen.


Video Van De Auteur: Google Mijn bedrijf Account Aanmaken in 10 Minuten (Deel 12)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Alles over uw werkgever-ID-nummer (EIN)

✔ - Een gemakkelijke manier om uw zakelijke kilometers bij te houden

✔ - Wat moet u overwegen bij het maken van prijsbeslissingen?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!