Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Grow Light-opties voor binnen- en verticale landbouw


Verticale of indoor landbouw wordt meer en meer aangekondigd als de toekomst van de moderne landbouw. Hoewel er geen gevestigde economie van verticale landbouw is, is de toenemende hoeveelheid investeringen in grootschalige verticale landbouw door grote binnenboerderijen zoals AeroFarms, Gotham Greens, Green Sense Farms, FreshBox Farms en BrightFarms een goede stap voorwaarts. Deze bedrijven hebben miljoenen dollars kunnen inzamelen om hun huidige faciliteiten uit te breiden en nieuwe te bouwen. (Om meer te lezen over de economie en financiën van indoor farming, is een van de belangrijkste bronnen Agfunder.)

Fundamenteel voor het creëren van een perfecte binnenkweekomgeving voor zowel kleine als grote operaties is de beschikbaarheid van betaalbare, verfijnde verlichtingstechnologieën. In feite zijn er veel verschillende soorten kweeklampen. De dalende kosten van LED-groeilampen zijn goed voor de toekomst van de industrie. Het kan de kosten van het verbouwen van voedsel binnenshuis omlaag brengen. Om te begrijpen waarom LED-groeilampen de voorkeur hebben boven andere beschikbare groeilampen, laten we het eens van dichterbij bekijken.

Wat zijn Grow Lights?

In de eenvoudigste definitie is een kweeklamp een kunstmatige lichtbron, meestal een elektrisch licht, dat is ontworpen om de groei van planten te stimuleren door een elektromagnetisch spectrum uit te stralen dat perfect is voor fotosynthese. Dergelijke lampen worden vaak gebruikt in toepassingen waar er een gebrek aan natuurlijk licht is of extra licht nodig is. Stel bijvoorbeeld dat in de wintermaanden groeilampen kunnen worden gebruikt om extra licht voor de plantengroei te leveren, aangezien het beschikbare aantal uren daglicht mogelijk onvoldoende is.

Het helpt ook om groenten en fruit binnen te laten groeien.

Vooral wanneer iemand voedsel wil verbouwen in een klimaat met minder licht of in een kleine ruimte, kan het gebruik van groeilampen voldoende verlichting bieden. Tegenwoordig maakt grootschalige indoorteelt gebruik van groeilampen om direct zonlicht volledig te vervangen. Groeilampen hoeven zonlicht echter niet altijd exact na te bootsen. In veel toepassingen kunnen ze beter presteren dan zonlicht.

Soorten kweeklampen

Er zijn drie basistypen kweeklampen beschikbaar voor indoor urban farming: TL-groeilampen, HPS of HID-groeilampen en LED-groeilampen.

1. Fluorescerende Grow Lights:Fluorescerende groeilampen worden gebruikt voor het binnen groeien van kruiden en groenten. Ze zijn van twee typen, waaronder TL-buizen en Compact Fluorescent Lights (CFL's). Fluorescentiebuizen zijn er in veel verschillende intensiteiten. Ze gaan langer mee en zijn energiezuiniger dan gloeilampen, de gewone gloeilampen die huizen al tientallen jaren verlichten. Fluorescentiebollen zijn erg dun en passen gemakkelijk in kleine ruimtes. Maar er zijn ook nadelen aan deze lichten. Ze hebben een ballast nodig om de stroom te regelen en de buizen hebben een standaard nodig in plaats van een conventionele fitting.

Dergelijke vereisten kunnen de kosten van de verlichting verhogen.

Aan de andere kant zijn spaarlampen meer gebruikelijk geworden in huishoudelijk gebruik en niet alleen in stedelijke stadslandbouw. CFL's gebruiken slechts 20 procent tot 30 procent van de energie die wordt verbruikt door traditionele gloeilampen en hun levensduur is zes tot acht keer langer. Ze zijn veruit de goedkoopste van alle drie de belangrijkste soorten kweeklampen. Een opmerkelijk voordeel van CFL-lampen is dat ze geen overtollige warmte uitstoten op de planten, waardoor boeren de lampen dichter bij de planten kunnen houden. Deze laag verwarmingsfunctie maakt het ook zeer energiezuinig.

Ze zijn ook handig en goedkoper om te implementeren.

2. HPS Grow Lights:Hogedruknatriumlampen (HPS-lampen) zijn in populariteit toegenomen en nemen TL-buizen en -lampen in. Deze lampen komen vaker voor bij commerciële en ervaren binnentelers en de technologie erachter is goed ingeburgerd, al meer dan 75 jaar oud.

Het probleem met HPS is dat het een aanzienlijke hoeveelheid warmte produceert. Daarom moet u de lampen op voldoende afstand van de planten houden. Ze vereisen een aanzienlijke hoeveelheid investeringen om op te zetten en te onderhouden. Daarom wordt HPS niet aanbevolen voor kleine telers.

3. LED Grow Lights:Terwijl het begin van de LED-technologie voor het eerst ontstond in de vroege jaren 1900, de rode en blauwe LED's perfect voor indoor landbouw begon net vóór de jaren 2000 te worden gebruikt.

LED-groeilampen zijn de meest energie-efficiënte van alle drie de basistypen kweeklampen. Deze bronnen kunnen verder van planten worden geplaatst en toch voldoende licht produceren zonder veel energie te verbruiken. CFL's zijn bijna 50 procent minder efficiënt dan LED-groeilampen. De warmteproductie door LED-groeilampen is bijna nul. Het belangrijkste is dat LED het beste presteert om een ​​perfecte binnenomgeving te creëren voor bijna elk soort voedsel.

Maar de kosten van LED-lampen zijn hoger dan bij de andere twee typen. Bovendien moeten werknemers die op overdekte boerderijen werken oogbescherming gebruiken, omdat LED's schadelijk kunnen zijn voor het menselijk oog.

Beste pasvorm op basis van landbouw of landbouwers Type

Als je een beginner bent in indoor farming, is CFL de beste combinatie. Het is overal verkrijgbaar in vele golflengten, armaturen voor het houden van deze lichten zijn kleiner in omvang dan LED-lampen en CFL is perfect voor gebruik in alle stadia van de ontwikkeling van planten. Minder warmte die door CFL's wordt opgewekt, is ook een voordeel voor kleine boeren.

Maar als u op grote schaal voedingsmiddelen wilt verbouwen, kunnen LED's op de lange termijn een goede investering zijn omdat ze het meest energiezuinig zijn. In veel opzichten zijn LED-groeilampen veel beter dan daglicht voor planten.

De rol van LED Grow Lights in Vertical Farming

De vooruitgang in LED-technologie heeft het mogelijk gemaakt om de perfecte omgeving te creëren om op grote schaal groenten te verbouwen met kortere groeicycli en hogere opbrengsten. Het is een feit dat LED langzaam de feitelijke bron van verlichting wordt om de meest gunstige gecontroleerde omgeving voor binnenkweek te creëren. Hoewel het manipuleren van temperatuur en water essentieel is om ook de perfecte omgeving te hebben, is de verlichting veruit de belangrijkste bijdrager. En dankzij de vooruitgang op het gebied van LED-technologieën is het binnenshuis kweken van groenten zeer energiezuinig.

Hoewel de meeste indoorboerderijen tegenwoordig LED's gebruiken, moeten veel bedrijven deze nog volledig omzetten naar LED's vanwege het relatief hoge prijskaartje. Maar de geleidelijk dalende prijzen van LED's zouden deze boeren moeten helpen om te converteren naar LED omdat dit een aanzienlijke besparing van energiekosten oplevert. De vooruitgang op het gebied van technologieën en de dalende kosten van omzetting in LED moeten de economische aspecten van verticale landbouw in de toekomst aantrekkelijker maken.

Dingen die indoorboeren over led-kweeklampen moeten weten

Bij het binnen groeien van voedsel, neem nooit genoegen met goedkope HID-lampen. Hoewel LED's duurder zijn dan HID-lampen, zijn LED's nog steeds binnen handbereik en kunnen ze de beste oplossing voor de lange termijn zijn. In feite kan het gebruik van LED's het energieverbruik met maximaal 70 procent verminderen. LED's gaan minstens 10 jaar mee.

Luister niet naar de misvatting dat je LED's heel dicht bij de planten moet plaatsen. U kunt de lampjes op een afstand van 1,5 m van de begroeiing van het gewas houden en toch de nodige verlichting leveren voor maximale groei van uw gewassen.

Verlichting is het belangrijkste aspect van het creëren van een perfecte binnenkweekomgeving. Het kan een "make or break" -beslissing zijn voor uw indoor boerderij. Het is dus ten zeerste aan te bevelen dat u genoeg tijd besteedt aan het plannen en ontwerpen van de lay-out van uw planten en verlichting. Het gebruik van CAD (Computer Aided Design) wordt sterk aanbevolen. Het ontwerp moet zo worden geoptimaliseerd dat er geen licht wordt verspild tijdens het leveren van een geschikte hoeveelheid licht voor planten.

Er zijn unieke technieken om het gebruik van beschikbaar licht in een kamer te vergroten. Omdat witte oppervlakken licht reflecteren, moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk witte vlakken hebt. Alle lichtgekleurde oppervlakken die licht reflecteren, werken op dezelfde manier. Bovendien kunt u gebruik maken van light movers om het licht naar een groter gebied te verdelen.

Ten slotte moet u altijd op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën voor indoorlandbouw en op zoek gaan naar de beste oplossingen die de productiviteit en winstgevendheid van uw bedrijf kunnen verbeteren. Gebruik een systematische aanpak, terwijl u nieuwe technologische mogelijkheden in de gaten houdt.


Video Van De Auteur: The Choice is Ours (2016) Official Full Version

Gerelateerde Artikelen:

✔ - ISPM-15 Vereisten voor houten pallets en verpakking

✔ - Nalatigheid - Definitie in Amerikaans ondernemingsrecht

✔ - Marktonderzoek 101: deel de bevindingen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!