Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Gids voor fooien en restaurants voor restaurants


Fooien komen in bijna net zoveel vormen voor als restaurantconcepten. Het wordt soms fooi of servicekosten genoemd. Restauranttips kunnen afzonderlijk worden verzameld door servers of samengevoegd. Fooien veranderen ook van plaats tot plaats. Fooien zijn op sommige plaatsen verboden, zoals Rusland en Japan, terwijl het in het zuiden van Frankrijk de enige bron van inkomsten van het personeel is.

In Europa voegen veel restaurants automatisch een servicetoeslag toe aan de rekening. In de VS wordt het fooien vaak overgelaten aan de discretie van de dineerbaas. Vijftien procent wordt beschouwd als het minimum van een fatsoenlijke fooi, 20% wordt als uitstekend beschouwd. De laatste tijd is er een beweging geweest om het fooien helemaal te elimineren - iets dat wordt opgevangen door gemengde reacties in de restaurantindustrie.

Naar pool of niet pooltips

Tips voor pooling verwijst naar al het bedienend personeel dat zijn tips aan het einde van een dienst bij elkaar zet en het vervolgens gelijkmatig verdeelt. Het idee is dat iedereen elkaar zal helpen en hard zal werken, om het fooi te laten stijgen. Meestal is iemand echter niet tevreden met gepoolde tips omdat ze (misschien terecht, misschien niet) het gevoel hebben dat ze meer werk hebben gedaan dan de anderen en meer van het fooiengeld verdienen. Veel servers gokken liever dat ze meer verdienen zonder hun tips te bundelen.

Servicekosten

Catered functies en een aantal fijne eetgelegenheden voegen fooi, vaak aangeduid als een servicetoeslag, op de rekening. Het varieert meestal tussen 15-20% van de totale factuur (vóór belastingen). Vervolgens verdelen ze de servicekosten naargelang ze dat nodig achten, of betalen ze iedereen een vast tarief.

Tips als loon

Afhankelijk van in welke staat uw restaurant zich bevindt, moet het wachtpersoneel een bepaald loon betalen. Sommige plaatsen vereisen het vaste minimumloon, terwijl andere, zoals Maine, een speciaal verlaagd loon hebben voor werknemers met een fooi. Het is niet ongebruikelijk dat het salaris van servers nul is nadat de fooien zijn meegerekend. Medewerkers moeten hun fooien (tenminste een deel) ook voor belastingdoeleinden opeisen.

Slechte tippers

Een slechte tip betekent niet altijd dat de service slecht was. Het kan een weerspiegeling zijn van het eten, de ambiance of netheid van een restaurant. Daarom is het belangrijk dat het hele restaurantpersoneel samenwerkt om ervoor te zorgen dat elke klant tevreden vertrekt. Grote tips betekenen tevreden klanten.

Tippen uit

Servers zijn niet de enige werknemers die moeten worden getipt. Aan het einde van hun diensten moeten servers 30 procent van hun verdiensten (geven of nemen) aan de barman (die op zijn beurt zijn of haar barback geeft), de host of hostess en de busboys tippen. Als je echt browniepunten wilt winnen als server, overweeg dan ook om vijf of tien dollar naar de afwasmachines te gooien, als het een erg drukke nacht is. Ze worden vaak over het hoofd gezien en hebben een van de minder aangename banen in het restaurant.

Sommige restaurants doen het helemaal niet meer. Danny Meyer, van Union Square Hospitality Group uit New York City, heeft de restaurantindustrie opgeschud door een vast loon aan servers in plaats van fooien te betalen. Omdat het minimumloon in het hele land wordt verhoogd, voorspellen velen dat dit het einde is van het fooien in de Verenigde Staten.


Video Van De Auteur: Cost of Living in Medellin Colombia | My Daily Budget

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Soorten leases in commercieel onroerend goed

✔ - Wat zijn Gunite en Shotcrete?

✔ - Catering Verkoop Coördinator Functieprofiel


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!