Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hancock Fabrics gaat failliet


Toen Hancock Fabrics in februari 2016 een aanvraag indiende voor hoofdstuk 11, begon het bedrijf zijn winkels te sluiten en zijn producten tegen gereduceerde prijzen te verkopen. Gelukkig kocht Michaels Co. Hancock Fabrics voor $ 1,3 miljoen, waardoor het bedrijf failliet ging.

Reorganiseringsplan van Hancock Fabric

Het was de tweede keer in een decennium dat de winkelketen die gespecialiseerd was in stoffen, woonaccessoires, ambachtelijke benodigdheden en hobby's zich in een faillissementsrechtbank bevond. Het plan voor de reorganisatie van Hancock voor 2016 in Hoofdstuk 11 was om onmiddellijk de verkoop van Going Out of Business te starten op 70 van de slechtst presterende retaillocaties en door te gaan met business-as-usual-activiteiten bij 185 winkels.

Twee maanden later kondigde het laatste leiderschapsteam in de 59-jarige geschiedenis van Hancock Fabrics echter aan dat elke winkellocatie van Hancock Fabrics officieel werd gesloten. Dit betekende het einde van de retailgeschiedenis van Hancock Fabrics met 255 winkels in 37 staten.

Redenen voor het falen van Hancock Fabrics

Het was gedeeltelijk een pensioen- en employee benefits-programma dat met $ 44 miljoen ondergefinancierd werd, waardoor Hancock Fabrics-leiders naar de faillissementsrechtbank werden geleid. Maar het was een retailrelevantie die ervoor zorgde dat het bedrijf niet kon ontkomen aan intacte of zakelijke activiteiten. Hoewel er slechts één grote nationale concurrent, JOANN, was, kon de textielmarkt deze beide grote retailketens niet ondersteunen.

Concurrentie verhogen

Dus, net zoals de Circuit City, Borders en Linens 'n Things-ketens die er voorheen uitstierven, kon Hancock niet winnen in de overlevingskansen van de krimpende vraag, en de onbeperkte concurrentie die de snel evoluerende wereld vormde. Amerikaanse detailhandel. Maar, zoals Best Buy, Barnes & Noble, en Bed Bath & Beyond, garandeerden de buitjes niet dat de overwinnaar zegevierde of zelfs dat hij zou overleven.

Verouderde Big-Box niche retailer

Dezelfde categorie-moordende niche-winkels die stoomden over hulpeloze onafhankelijke retailers tijdens de snelgroeiende big-box-hausse in de jaren '70 hadden nu alles te maken met 'klein formaat', 'rechten claimen'. en "lokalisatie". Met andere woorden, overgedimensioneerde, categorie-dodende, big-box retailers zoals Hancock Fabrics waren te groot, traag en onpersoonlijk om een ​​zinvol concurrentievoordeel te behouden ten opzichte van een verkoper in de detailhandel met een passend product, een Wi-Fi-verbinding, en een Amazon Verkopersaccount.

Dus zelfs met jarenlange succesvolle retailervaring, nationale merkherkenning en een fysieke aanwezigheid in vele staten, bewees een van de grootste Amerikaanse winkelketens nogmaals dat er niet zoiets is als te groot om te falen. Als het niet voor de verkoop van Hancock Fabrics aan Michaels was, zou het bedrijf zijn plaats hebben ingenomen op de groeiende lijst van ooit bloeiende, maar niet langer overlevende, failliete Amerikaanse winkelketens.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is een afwezige huisbaas?

✔ - Multi-unit franchise - definitie

✔ - Voorbeeld van het schrijven van een achtergrondinformatie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!