Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een persoonlijke garantie voor het verkrijgen van een bedrijfslening hebben


In deze moeilijke financiële tijden is een persoonlijke garantie bijna altijd nodig voor een zakelijke lening, vooral voor startleningen.

Waarvoor is een persoonlijke garantie van toepassing

Een persoonlijke garantie is gewoon een overeenkomst die u ondertekent om de lening persoonlijk terug te betalen als het bedrijf niet kan betalen. Het is alsof je mede-ondertekenaar bent van de lening.

Deze overeenkomst is bindend, zelfs als uw bedrijf niet persoonlijk met u is verbonden, zoals een bedrijf of naamloze vennootschap (LLC). Als het bedrijf bijvoorbeeld faalt en zijn rekeningen niet kan betalen, kan uw persoonlijke garantie door de kredietgever worden geactiveerd. Een persoonlijke garantie kan van de bedrijfseigenaar worden geëist, zelfs als het bedrijf een afzonderlijke juridische entiteit is, zoals een bedrijf of LLC.

Een persoonlijke garantie kan worden gewaarborgd door persoonlijke bezittingen, zoals het eigen vermogen van de eigenaar, of het kan onbeveiligd zijn, alleen gebaseerd op de goede trouwgaranties van de kredietnemer. De garantie vereist dat de lener belooft om de lening goed te maken, zelfs als het bedrijf niet kan terugbetalen

Waarom een ​​persoonlijke garantie noodzakelijk kan zijn

Het starten van een klein bedrijf is een risicovolle propositie, en een starterslening voor kleine bedrijven is de meest risicovolle lening die een bank kan verstrekken. Zelfs als je een SBA-leninggarantie kunt krijgen, moet je hoogstwaarschijnlijk nog steeds een persoonlijke garantie ondertekenen. De Small Business Administration (SBA) zegt: "Alle eigenaars van 20% of meer van [een] bedrijf worden gevraagd om een ​​persoonlijke garantie te geven om een ​​gegarandeerde SBA-lening te verkrijgen."

Zelfs als u geen SBA-leninggarantie gebruikt, zullen de meeste bankiers u toch vragen om een ​​persoonlijke garantie voor uw startlening. De bank wil dat u een financieel belang heeft bij het succes van het bedrijf en zij willen dat u begrijpt dat u niet zomaar uit het bedrijf kunt stappen als het failliet gaat en de bank achter u laat.

Als u geen tegoeden hebt om toe te zeggen

Zelfs als u geen bezittingen heeft, moet u mogelijk een onveilig persoonlijk garantiebewijs ondertekenen. Als je wel bezittingen hebt, zoals aandelen in een huis, moet je ze waarschijnlijk verpanden en ermee akkoord gaan om ze te gebruiken om de lening terug te betalen als je bedrijf het niet kan betalen. Als u een mede ondertekenaar vindt, moet deze persoon bereid zijn om activa te verpanden tegen de lening. Tante Minnie in het verpleeghuis zonder bezittingen zal niet aanvaardbaar zijn als medeondertekenaar.

Met andere woorden, als u een startende zakelijke lening wilt, hebt u waarschijnlijk nog geen zakelijk onderpand om te verpanden, dus u zult bijna zeker (a) contant geld nodig hebben, van 20 procent tot 50 procent van de leningwaarde, en (b) persoonlijke bezittingen die u aan de bank toewijst in geval van wanbetaling op de lening. Als je geen van deze dingen hebt, is de kans groot dat je de lening niet krijgt. Als u ervoor zorgt dat de bank akkoord gaat met de lening, moet u erop rekenen dat u een persoonlijke garantie moet geven.

U kunt nog steeds bescherming tegen aansprakelijkheid verkrijgen

U kunt mogelijk profiteren van het opzetten van uw bedrijf als een naamloze vennootschap (LLC) of S corporation; een van deze entiteiten kan nog steeds van nut zijn om andere activa te beschermen tegen de aansprakelijkheid van de onderneming.

Maar verwacht niet dat je je verschuilt achter een bedrijfsstructuur als het gaat om het afbetalen van je banklening als je die persoonlijke garantie hebt getekend. Raadpleeg uw belasting- en financiële adviseurs voordat u een beslissing neemt over het bedrijfstype.


Video Van De Auteur: Waar kijkt de bank naar als ik een krediet aanvraag?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Watervoetafdruk en zijn groeiende belang

✔ - Soorten discussies en tips om ze vast te houden

✔ - 5 Manieren om uw bedrijf te beschermen tegen diefstal van werknemers


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!