Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Heineken Lottery Scams: Don 'Fall voor deze rip-offs


Heb je een winnende e-mail ontvangen waarin je beweert dat je de Heineken Lottery Promotion of een gelijkluidende tekening hebt gewonnen? Raak niet te opgewonden; de Heineken-loterij is een oplichterij.

Wat is de Heineken Loterij Scam?

De Heineken Loterij is een voorbeeld van een oplichtingszwendel, een veel voorkomende oplichterij die slachtoffers gebruiken om te proberen slachtoffers ervan te overtuigen geld over te dragen door een nog grotere som geld te beloven. Natuurlijk verschijnt de grotere som geld nooit, ongeacht hoeveel het slachtoffer uitbetaalt.

Met de Heineken Lottery Scam worden winnaars meestal per e-mail gecontacteerd, verteld dat ze een grote loterijprijs hebben gewonnen en worden geïnstrueerd om informatie in te dienen om hun geld te claimen.

Hier is een citaat uit een e-mail van een promotie-e-mail van Heineken:

"Beste gelukkige winnaar,
Graag informeren wij u over het resultaat van de zojuist afgesloten jaarlijkse finale trekkingen van Heineken Annual Promo.
De online trekkingen van Heineken Annual Promo werden uitgevoerd door een willekeurige selectie van e-mailadressen van een exclusieve lijst van 29.031 e-mailadressen van personen en rechtspersonen die werden gepickt door een geavanceerde zoekmachine voor geautomatiseerde willekeurige zoekopdrachten (TOPAZ) vanaf internet. Er werden echter geen tickets verkocht, maar alle e-mailadressen werden toegewezen aan verschillende ticketnummers voor vertegenwoordiging en privacy. "

U kunt de volledige e-mail lezen, en vele soortgelijke, op de Scamwarners-website.

Zodra een 'winnaar' heeft gereageerd, vertellen de oplichters hem of haar dat ze gewoon een kleine som geld moeten betalen voor belastingen, om het geld door de douane te krijgen, om de beveiliging te betalen om het geld bij je te krijgen, of wat andere nep reden. Zodra de winnaar het geld stuurt, hoort hij of zij nooit meer van de promotie.

Denk eraan: u hoeft nooit geld te betalen om een ​​legitieme prijs te claimen!

Hoe Heineken Loterijzwendel werkt:

Hoewel de details variëren van e-mail tot e-mail, werken de e-mails van Heineken opzettelijk om lezers ervan te overtuigen dat ze legitiem zijn. Enkele van de trucs die ze gebruiken zijn:

Ze vertellen mensen dat hun e-mail willekeurig is gekozen uit alle e-mailadressen, zodat mensen zich niet afvragen hoe ze een weggeefactie hebben kunnen winnen die ze niet hebben ingevoerd.

Bij nader inzien zou dit een belachelijke manier zijn om winnaars te trekken. Welk voordeel zouden de sponsors ontvangen als ze wereldwijd miljoenen dollars weggeven zonder in ruil daarvoor reclame te krijgen?

Vaak wordt de scam-e-mail "ondertekend" door iemand die echt bij Heineken werkt. Iedereen kan echter op internet zoeken naar een legitieme naam voor deze e-mails met zwendel. Dat betekent niet dat de persoon echt betrokken is bij de nep-weggeefactie.

De e-mails instrueren hun slachtoffers om niemand te vertellen dat ze hebben gewonnen en niet om de e-mail te delen, want dan wordt je winnende nummer openbaar. Als meer dan één persoon hetzelfde nummer indient, is het ongeldig en krijgt u uw geld niet! Je kunt dat nummer beter goed bewaken, toch?

Fout. Dit is slechts een poging om te voorkomen dat mensen slimmere vrienden en familieleden vragen of ze op de scam moeten reageren. Hier is een hint: dat zou je niet moeten doen!

Hoe herken je scor-mails van Heineken Promotie:

Gelukkig, als je de meest voorkomende waarschuwingssignalen kent voor sweepstakes-scams, kun je ondanks een paar trucs snel een e-mail van Heineken scam herkennen. Hier zijn enkele dingen om op te letten:

Slechte grammatica en spelling zijn een teken van oplichterij. Een legitiem bedrijf zoals Heineken zou copywriters en editors inhuren. Ze kunnen een typfout over het hoofd zien, maar hun e-mails zouden niet vol zitten met slecht Engels.

Hoe de e-mail je adres is ook een veelbetekenend teken. De oplichters weten mogelijk niets over u, dus zullen zij u niet bij naam aanspreken of identificerende informatie opnemen zoals een legitieme winnende e-mail zou doen. In plaats daarvan gebruiken ze generieke begroetingen als 'Beste winnaar'.

In de e-mail staat dat je een internationale loterij hebt gewonnen. Je kunt alleen kaartjes kopen voor loterijen wanneer je fysiek in het land bent dat de loterij houdt. Dus als in de e-mail staat dat je een loterij in het VK hebt gewonnen en je bent nog niet in het Verenigd Koninkrijk geweest om een ​​kaartje te kopen, dan weet je dat het niet legaal is.

Het oorspronkelijke e-mailadres is schetsmatig. Als u naar het oorspronkelijke e-mailadres kijkt, lijkt het niet van Heineken of van een legitiem agentschap voor prijsvragen te komen. In plaats daarvan is het een gratis e-mailadres, willekeurige letters en cijfers of andere wartaal.

Wat Heineken te zeggen heeft over deze zwendel:

Hoewel Heineken wel legitieme sweepstakes uitvoert voor marketingdoeleinden, hebben ze geen loterijen. Het bedrijf heeft op zijn website een Warning Against the Heineken Lottery Scam gepubliceerd. Een deel van de waarschuwing vermeldt:

"HEINEKEN wil benadrukken dat het geen verband houdt met de beschreven loterijen, prijstrekkingen of vacatures, noch is het verbonden met enige vermeende organisatie die het heeft gemaild.

HEINEKEN rapporteert dergelijke fraude aan de relevante (lokale) autoriteiten, zoals de politie, en vraagt ​​hen om de oorsprong van al die e-mails te onderzoeken. HEINEKEN vraagt ​​ook om maatregelen, indien mogelijk, tegen dergelijke organisaties. "

Heineken wijst er ook op dat veel grote bedrijven hun bedrijfsnaam, werknemersnamen en logo's hebben misbruikt door dit soort oplichterij. Ze hebben volkomen gelijk. Uitgevers Clearing House is ook een van de vele grote bedrijven waarvan de namen vaak worden gebruikt bij oplichting.

Wat te doen als u een scam op de Heineken Loterij ontvangt:

Het belangrijkste wanneer u een scam-e-mail ontvangt, is niet om te reageren. Geef geen persoonlijke informatie aan deze mensen. Zelfs als u geen geld verzendt, kan reageren u doelwit maken van toekomstige oplichting.

Als u wilt, kunt u de zwendel melden aan de juiste autoriteiten.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat te verwachten nadat u Sweepstakes hebt gewonnen

✔ - Sneller Sweepstakes Entry: voer Sweepstakes in de helft van de tijd in

✔ - National Geographic - Explorer Academy Sweepstakes


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!