Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hier is waarom je maart-waanzinverkoopevenement illegaal is

Auteursrechtbeperkingen zijn lastige zaken


De uitdrukking "March Madness" kan onweerstaanbaar zijn, en niet alleen voor basketbalfans, maar het gebruik ervan om een ​​bedrijf zonder toestemming te promoten is illegaal.

Voor ondernemers die iets willen toevoegen aan hun eigen marketing- en reclamecampagnes, klinkt March Madness net zo goed als Black Friday of Cyber ​​Monday en wordt vaak misbruikt. De officiële titel van het NCAA basketbal finale evenement is auteursrechtelijk beschermd.

Beyond March Madness

March Madness is een voorbeeld van een auteursrechtelijk beschermde titel of een handelsmerk. Het kan niet worden gebruikt om een ​​niet-gerelateerd sportevenement te beschrijven of promoten. De Emmy Awards is een ander voorbeeld, met vergelijkbare beperkingen in de entertainmentindustrie.

Bovendien mag een handelsmerk niet eens worden gebruikt als een slogan in een niet-verwante bedrijfstak. Een autohandelaar zou bijvoorbeeld een weekendverkoopevenement willen bestempelen als een March Madness-evenement, maar zou dit niet moeten doen. De Los Angeles Times zegt het zo:

"Mensen of entiteiten kunnen de NCAA-merken niet gebruiken om hun producten of diensten op een commerciële manier te promoten, dat wil zeggen geen posters op deuren van casino's die mensen uitnodigen voor March Madness gamblepalooza, geen internetadvertenties die mensen naar websites lokken waar ze ongeoorloofde maart kunnen kopen. Madness-uitrusting en geen March Madness-advertenties op websites die mensen naar bars of concerten proberen te krijgen of evenementen die geen NCAA-sponsors zijn. '

Handelsmerkadvocaten voor de eigenaren van deze auteursrechten bekijken het internet en andere reclameplaatsen om schenders te vinden en te vervolgen.

Waarom streven bedrijven naar handelsmerkinbreuken?

Bedrijven streven naar handelsmerkinbreuken omdat ze dat moeten doen. Als zij niet ijverig zijn in het tegenhouden van anderen van het gebruik van hun handelsmerken, kunnen zij de rechten op het handelsmerk verliezen. Op zijn minst verliezen ze de marketingkracht die het merk ooit had. Harley Davidson, bijvoorbeeld, jaagt meedogenloos mensen na die verkoopartikelen verkopen met de naam of het logo van Harley Davidson.

De nieuwsmedia zijn vrijgesteld van handelsmerkbeperkingen voor verslaggeving van evenementen zoals March Madness en de Academy Awards. Een sportverslaggever kan verwijzen naar March Madness bij het melden van de actie tijdens het jaarlijkse basketbaltoernooi van de NCAA. Het gebruik van afbeeldingen of video van deze evenementen is een ander verhaal en veel gebruiksbeperkingen zijn van toepassing.

Als je geïnteresseerd bent, heeft de Seattle Trademark Lawyer een korte geschiedenis van het handelsmerk van de term 'March Madness'.

Hoe kom ik erachter of een term een ​​handelsmerk is?

Als je de ® voor een gedeponeerd handelsmerk of een voor een handelsmerk dat wordt geregistreerd, ontvangt u een melding dat u deze handelsmerkterm niet zonder toestemming in een ander bedrijf mag gebruiken.

De beste plaats om zeker te zijn van de status van een woordgroep of naam is de website van het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO).

Merkenhouders keuren vaak hun gebruik van hun naam goed door specifieke fabrikanten van specifieke producten, tegen betaling. Dat is waarom er "officiële" March Madness-banners zijn. Maar het bedrijf dat probeerde om marchmadness.com als URL te gebruiken, werd met succes vervolgd door de NCAA en March Madness Athletic Association.

Wat gebeurt er als ik een handelsmerk schend?

Laten we zeggen dat je een hamburgertent start die Wendy's heet, of zelfs Windy's. Als de organisatie van de Wendy erachter komt, stuurt ze je een opzeggingsbericht waarin je wordt gevraagd de naam niet meer te gebruiken. Als u de melding negeert, begint het bedrijf met een proces om u te stoppen.

Zijn Black Friday en Cyber ​​Monday Trademarked?

Een zoekopdracht in de overheidsdatabase levert geen handelsmerk op met de exacte woordcombinatie "Cyber ​​Monday", hoewel er verschillende varianten zijn, zoals TGI Cyber ​​Monday. Black Friday, aan de andere kant, had verschillende actieve handelsmerken. Eén was voor een brouwerij. Betekent dit dat u Black Friday niet in uw zakelijke advertentie kunt gebruiken of dat u een licentie moet kopen om deze te gebruiken? U kunt het eerst met uw advocaat controleren voordat u dit doet, om te voorkomen dat u een kennisgeving van niet-naleving ontvangt.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Vliegtuigdekking onder uw aansprakelijkheidsbeleid

✔ - Hoe een zakelijke licentie of bedrijfsvergunning te krijgen

✔ - Kwaliteit in inkoop en supply chain-impact


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!