Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Geschiedenis van Federal Express (FedEx)

Hoe werd Federal Express FedEx?


FedEx, voorheen bekend als Federal Express, is een belangrijke speler op de markt voor pakketbezorging en een directe concurrent van de wereldleider, United Parcel Service (UPS). In tegenstelling tot UPS is het FedEx-verhaal relatief kort en het bedrijf werd pas in 1971 opgericht door de huidige chief executive, Fred Smith.

Maar veertig jaar later heeft het bedrijf 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij op het gebied van vrachtvervoer en de vierde grootste ter wereld qua vlootgrootte heeft bijna 300.000 werknemers en een omzet van meer dan $ 40 miljard.

Oprichting van Federal Express

Fred Smith ontwikkelde het idee van een wereldwijd logistiek bedrijf toen hij studeerde aan de Yale University, met andere opmerkelijke studenten zoals toekomstige president George W. Bush en de democratische presidentskandidaat John Kerry.

Smith diende een paper in waarin een nieuw concept werd voorgesteld waarbij een logistiek bedrijf verantwoordelijk is voor een stuk vracht van:

  • Lokale pick-up
  • Ultieme levering
  • Het bedienen van zijn eigen vliegtuigen, depots, postingstations en alomtegenwoordige bestelwagens

Na zijn afstuderen aan Yale begon Smith in 1971 met Federal Express met zijn erfenis van $ 4 miljoen van zijn vader en $ 91 miljoen aan durfkapitaal. Hij baseerde het bedrijf op de ideeën die hij ontwikkelde bij Yale, met de nadruk op een geïntegreerd lucht-grondsysteem. Hij startte het bedrijf op de nationale luchthaven van Little Rock in Arkansas, maar na twee jaar van matige samenwerking met de luchthaven, verhuisde Smith de Federal Express-operatie naar de huidige locatie in Memphis, Tennessee, de woonplaats van Fred Smith.

Federal Express startte op 17 april 1973 met luchtoperaties vanaf de luchthaven van Memphis met veertien Dassault Falcon 20-straalvliegtuigen die werden gebruikt om pakketten tussen vijfentwintig steden te verplaatsen.

Tijdens de eerste drie jaar dat de onderneming actief was, verloor het bedrijf geld, ondanks het feit dat het het meest gefinancierde nieuwe bedrijf in de geschiedenis van de VS was, wat durfkapitaal betreft. Pas in 1976 zag het bedrijf zijn eerste winst van $ 3,6 miljoen op basis van 19.000 pakketten per dag.

Luchtderegulering

De deregulering van de luchtvaartindustrie in 1977 betekende dat het jonge bedrijf grote straalvliegtuigen kon kopen om het aantal pakketten dat per dag vervoerd kon worden te vergroten.

Federal Express kocht zeven Boeing 727-vliegtuigen kort na deregulering gevolgd door Boeing 737-vliegtuigen. Het bedrijf verhoogde zijn winst in 1977 met $ 8 miljoen op een omzet van $ 110 miljoen. Het bedrijf had 31.000 vaste klanten, waaronder IBM en de Amerikaanse luchtmacht, die Federal Express gebruikten om reserveonderdelen te verzenden.

Federal Express werd een overheidsbedrijf in 1978, dat kapitaal opriep voor verdere expansie. Het jaar na het publiek maakte het bedrijf een winst van $ 21,4 miljoen op de verkoop van $ 258,5 miljoen met 65.000 pakketten per dag naar 89 steden in de Verenigde Staten.

De groei van de nachtlevering

In de jaren tachtig van de vorige eeuw begonnen bedrijven hun gebruik van nachtdiensten te verhogen en weg van het postkantoor van de Verenigde Staten.

Federal Express begon direct met het postkantoor te concurreren door de lettertype-overnachtingsbrief te introduceren die twee ounces aan documenten kon bevatten voor een vast bedrag van $ 9,50. Deze service maakte Federal Express tot het bedrijf met de grootste omzet van elk Amerikaans luchtvrachtbedrijf, vóór Emery, Airborne Freight en Purolator Courier.

Aanwinsten en internationale service

In 1984 deed FedEx zijn eerste acquisitie, Gelco Express, een pakketkoerier in Minneapolis die 84 landen bediend. Om overzeese markten te ontwikkelen, heeft Federal Express overnames gedaan in Groot-Brittannië, Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). In 1985 wilde het bedrijf een internationale aanwezigheid ontwikkelen en zijn diensten naar Europa uitbreiden door een Europees knooppunt op de luchthaven van Brussel te openen.

Tegen 1987 bood Federal Express service aan ongeveer 90 landen en had landingsrechten op vijf luchthavens buiten de Verenigde Staten, in Montreal, Toronto, Brussel, Londen en beperkte rechten in Tokio. Om de internationale levering verder uit te breiden, heeft het bedrijf Tiger International overgenomen voor 883 miljoen dollar en zijn zware vrachtluchtvaartmaatschappij Flying Tiger Line. Federal Express kreeg toegang tot de langeafstandsvloot van Tiger, waaronder 22 Boeing 747, 11 Boeing 727 en zes DC-8-vliegtuigen.

Competitie in de VS en in het buitenland

In de jaren negentig van de vorige eeuw ontdekte Federal Express dat de concurrentie in de VS van UPS volumekortingen introduceerde die veel klanten van Federal Express aantrokken. Internationale operaties waren kostbaar voor Federal Express met dalende winsten op stijgende verkopen vanwege de kosten van de ontwikkeling van de overzeese markten.

Om de capaciteit te vergroten en de kosten te verlagen, heeft het bedrijf zijn Boeing 727-vliegtuig afgezet voor Airbus A300-vliegtuigen. In 1994 nam Federal Express 'FedEx' als officiële naam aan en kocht een jaar later luchtroutes van Evergreen International om diensten naar China te starten en opende een hub in Azië en de Pacific op Subic Bay International Airport op de Filippijnen.

In 1998 heeft FedEx Calibre Systems overgenomen en de FDX Corporation opgericht. De aankoop van Calibre betekende dat FedEx de kleine pakketdrager RPS (nu FedEx Ground), minder-dan-vrachtwagenlading (LTL) -drager Viking Freight (nu FedEx Freight West), Calibre Logistics, Calibre Technology en Roberts Express (nu FedEx Custom) Kritiek).

Huidige bewerkingen

FedEx heeft nu een vloot van meer dan 700 vliegtuigen, waaronder Boeing 757-200, 767-300F en 777 Freighters. Het is 's werelds grootste vloot van vliegtuigen en FedEx is de grootste exploitant van de Airbus A300, Airbus A310, ATR 42, Boeing 727, Cessna 208, McDonnell Douglas MD-10 en het McDonnell Douglas MD-11-vliegtuig. FedEx verving al hun Boeing 727-200-vliegtuigen in 2016 door Boeing 757-vliegtuigen, die 47 procent zuiniger zijn dan de 727 vliegtuigen.

Dit is ondanks het feit dat Boeing de productie eindigde voor de 757 in 2004. FedEx kocht gebruikte 757 vliegtuigen van andere luchtvaartmaatschappijen voor een bedrag van $ 2,6 miljard. FedEx zou de lanceervliegtuig worden voor de Airbus A380 Freighter maar annuleerde zijn bestellingen na twee jaar oponthoud. FedEx heeft de orders voor de A380F vervangen door orders voor de gevestigde Boeing 777F.

Bijgewerkt door Gary Marion


Video Van De Auteur: Amazon Prime Air

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Welke verzekeringsdekkingen heeft uw restaurant nodig?

✔ - Eenmanszaak Aansprakelijkheid en hoe u uzelf kunt beschermen

✔ - Leer de beste sneltoetsen voor QuickBooks


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!