Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Basisbedrading voor thuisbedrading die u moet weten


Residentiële elektrische bedradingssystemen beginnen met de stroomkabels en apparatuur van het nutsbedrijf die stroom aan het huis leveren, gezamenlijk bekend als de dienstingang. De stroom wordt door een elektrische meter geleid, die registreert hoeveel energie er in huis wordt verbruikt en de basis vormt voor de maandelijkse elektriciteitsrekening. Over het algemeen stopt het rechtsgebied van het nutsbedrijf met de meter. Na dat punt is alle elektrische apparatuur de verantwoordelijkheid van de huiseigenaar.

Dienstentree

De dienstingang is de apparatuur die elektrische stroom naar het huis brengt. De meeste residentiële diensten omvatten drie draden: twee kabels met elk 120 volt (voor een totaal van 240 volt) en een geaarde neutrale draad. Als de kabels boven worden opgehangen, worden ze gezamenlijk een serviceafwijking genoemd. Als ze ondergronds worden gerouteerd, staan ​​ze bekend als een service-zijstuk. Een servicepunt maakt verbinding met het huis bij een servicekop of een weerhoofd op het dak of de buitenmuur van het huis.

Elektriciteits meter

Zodra de stroom het huis bereikt via de serviceafval- of servicekabel aan de zijkant, passeert deze de elektrische meter, die op een buitenmuur kan worden gemonteerd of in de brekerbox van de woning kan worden geplaatst. De meter registreert alle elektriciteit die door het huis wordt gebruikt, gemeten in kilowattuur of kWh. Een gloeilamp van 100 watt die 10 uur lang brandt, verbruikt 1 kWh elektriciteit. Meters kunnen van het analoge of digitale type zijn, hoewel de meeste nieuwe meters digitaal zijn en op afstand kunnen worden gelezen door het nutsbedrijf.

Hoofdservicepaneel

Het hoofdservicepaneel, algemeen bekend als de brekerbox of stroomonderbrekerpaneel, verdeelt de stroom naar alle circuits in het hele gebouw. Elk circuit heeft een onderbreker die zichzelf kan afsluiten in het geval van een kortsluiting of overbelasting om stroom naar het circuit te onderbreken. Oude huizen hebben misschien lonten in plaats van stroomonderbrekers. Zekeringen zijn net zo effectief als brekers, maar de meeste nieuwe panelen maken tegenwoordig gebruik van onderbrekers in plaats van lonten.

Het is belangrijk om te weten dat de stroom van de servicelijnen naar de elektrische meter en vervolgens naar het hoofdservicepaneel altijd live is. Alvorens aan deze gebieden te werken, moet het energiebedrijf de stroom afsluiten. De stroomuitgang van het paneel naar de huishoudcircuits kan worden uitgeschakeld door de hoofdschakelaar in het servicepaneel, maar de stroomvoorziening naar het paneel wordt niet beïnvloed door de hoofdonderbreker.

Elektrische dozen

Een elektrische doos is een plastic of metalen doos die wordt gebruikt om draden aan te sluiten en apparaten zoals schakelaars, stopcontacten (stopcontacten) en fixtures te installeren. Een elektronicakast is bijna altijd vereist voor het monteren van apparaten en voor het huisvesten van bedradingssplitsingen. Boxen zijn er in veel verschillende maten en verschillende vormen. Een vak moet de juiste maat hebben voor het aantal en de grootte van de draden die de doos binnenkomen. Metalen elektriciteitskasten moeten worden geaard aan het aardingssysteem van het huis; plastic dozen hoeven niet te worden geaard, omdat ze niet-geleidend zijn.

Hete en neutrale draden

Elk elektrisch circuit bevat ten minste één "hete" draad die de elektrische stroom van het servicepaneel naar de circuitapparaten draagt ​​en een neutrale draad die de stroom terug naar het servicepaneel voert. Hete draden zijn meestal zwart of rood, maar kunnen andere kleuren zijn. Neutrale draden zijn meestal wit. In sommige circuits wordt de neutrale draad gebruikt als een hete draad en heeft het circuit geen speciale neutraal.

Grond

Een elektrische aarding is een veiligheidssysteem dat een veilige weg biedt voor elektriciteit die moet worden gevolgd in geval van kortsluiting, elektrische stroomstoten of ander veiligheids- of brandgevaar. In moderne huisbedradingssystemen heeft elk circuit zijn eigen aardingsdraad die teruggaat naar het servicepaneel. Na het paneel eindigt het aardingssysteem met een aardingsstaaf die in de grond wordt gedreven of naar een andere aardgeleider waar elektriciteit veilig in de aarde wordt gedissipeerd. Oudere huizen kunnen grondsystemen hebben die afhankelijk zijn van metalen elektriciteitskasten, metalen leidingen (waarin de bedrading is ondergebracht) en metalen waterleidingen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - EBay-bieden voor beginners begrijpen

✔ - Hoe een businessplan voor evenementenplanning te schrijven

✔ - De beste bouwblogs


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!