Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Homebuilders gebruiken Low-E Windows om energiekosten te verlagen

Voordelen zijn operationele efficiëntie op lange termijn en verbeterde toegang tot daglicht


Wat zijn Low-E Windows

Laag E-glas, E staat voor emissiviteit, werd geïntroduceerd in 1979. Low-E-glas werkt door warmte terug te brengen naar de bron. Het doet dit door gebruik te maken van een ultradunne metalen coating op of in het glas. Lage e-windows selectie is gebaseerd op de locatie en het klimaat van de faciliteit, evenals het ontwerp van het gebouw en de positie van het raam. Ze kunnen worden gebruikt in nieuwbouw of grote renovatieprojecten, met name in zorginstellingen. Hun belangrijkste bijdrage aan het milieu is dat ze zullen voorzien 30 tot 50 procent minder energieverbruik.

Andere voordelen zijn operationele efficiëntie op lange termijn, verbeterde toegang tot daglicht en natuurlijke uitzichten voor bewoners zonder de energiekosten voor verwarming en koeling te verhogen.

Prestaties van Low-E Windows

Lage E-vensters vormen een cruciaal onderdeel van de omhulling van het gebouw en bieden een aanzienlijke esthetische waarde voor het bouwen van inzittenden door het introduceren van natuurlijk licht en het bieden van een visuele verbinding met de buitenomgeving. Vensters kunnen echter ook een grote bron van warmtewinst of -verlies vertegenwoordigen. Onbeheerde zonne-energie kan de verwarmingsbelasting van het gebouw verhogen, waardoor meer van de airconditioningsystemen nodig zijn. Evenzo laten ramen met een slecht vermogen om warmte binnen te houden warme lucht toe om in de winter aan het gebouw te ontsnappen, het verhogen van de eisen op verwarmingssystemen.

Raamfabrikanten hebben veel nieuwe isolerende en glazuurtechnieken ontwikkeld om de prestaties van ramen te verbeteren. De National Fenestration Rating Council definieert vijf prestatiegebieden waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de meest geschikte vensters voor uw lokale klimaat:

  1. U-Factor meet hoe goed een product verhindert dat warmte ontsnapt uit een huis of gebouw. U-factor ratings vallen over het algemeen tussen 0,20 en 1,20 met lagere nummers die een product aangeven dat beter is om de warmte binnen te houden.
  2. Solar Heat Gain Coefficient (SHGC) meet hoe goed een product de warmte van de zon tegenhoudt om het gebouw binnen te komen. SHGC wordt uitgedrukt als een getal tussen 0 en 1, met een lagere SHGC die een product aangeeft dat beter is bij het blokkeren van ongewenste warmtewinst.
  3. Zichtbare transmissie (VT) meet hoeveel licht er door een product komt. VT wordt uitgedrukt als een getal tussen 0 en 1 met een hogere VT, wat wijst op een hoger potentieel voor daglicht.

  1. Luchtlek (AL) meet hoeveel buitenlucht in een woning of gebouw komt via een product. AL-snelheden vallen gewoonlijk in een bereik tussen 0,1 en 0,3, waarbij een lagere AL een product aangeeft dat beter is om lucht buiten te houden.
  2. Condensatieweerstand (CR) meet hoe goed een product bestand is tegen de vorming van condensatie. CR wordt uitgedrukt als een getal tussen 1 en 100 met een hogere CR, wat aangeeft dat een product beter bestand is tegen condensatie.

Meer dan andere groene bouwstrategieën, Low-e vensterkeuze moet op maat worden gemaakt naar het plaatselijke klimaat van een faciliteit en bouworiëntatie. Bijvoorbeeld, faciliteiten in warmere klimaten zouden vensters met een lagere SHGC moeten installeren en die in een koeler klimaat zouden vensters met een lagere U-factor moeten installeren. Low-e-vensters kunnen op verschillende manieren worden toegepast die specifiek zijn voor lokale klimaten en behoeften aan verwarming en koeling. Low-e coatings aangebracht op buitenruiten voorkomen warmtewinst door uitwendige straling; terwijl Low-E coatings die worden aangebracht op binnenramen warmteverlies voorkomen.

Fabrikanten bieden vaak verschillende Low-E-coatings met verschillende graden van zonnewarmte.

Kosten van Low-E Windows

U kunt ervoor kiezen om Low-E-vensters of Argon-gasvensters te gebruiken, maar houd er rekening mee dat een van deze opties kosten aan uw project zal toevoegen. De werkelijke kostenstijging van het gebruik van dit type venster is afhankelijk van het model en het type gebruikte vorm. Normaal gesproken voegen ze tussen 10-15% toe aan de werkelijke kosten van een traditioneel venster. Het is altijd mogelijk om Low-E-films toe te passen op de bestaande vensters, maar deze oplossing begint bij ongeveer $ 0,75 per vierkante voet.

Voordelen van Low-E Windows

Windows vervaardigd met Low-E coatings meestal kosten ongeveer 10 tot 15 procent meer dan normale ramen, maar ze verminderen het energieverlies met maar liefst 30 tot 50 procent.

Bovendien heeft deze verbetering van de bouwschil, met name in combinatie met andere strategieën die de efficiëntie van de gebouwschil verbeteren, uiteindelijk invloed op de vraag naar het bouwen van HVAC-systemen. Deze voordelen moeten worden opgenomen in de evaluatie van de levenscycluskosten voor het installeren van efficiënte vensters.

Efficiënte vensters worden bepaald door het klimaat van het gebouw waarin ze worden geïnstalleerd. Ingenieurs en verkopers kunnen aanbevelingen doen op basis van plaatselijk klimaat en bouworiëntatie. Efficiencyverbeteringen aan de gebouwschil hebben rechtstreeks invloed op de verwarmings- en koelingsbehoeften van het gebouw; daarom moeten HVAC-systemen dienovereenkomstig worden aangepast om rekening te houden met lagere eisen aan de systemen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Curb-appeal begint in de straat

✔ - Royalty-vrije muziek voor onroerend goed video's

✔ - Meer informatie over de oudste Amerikaanse winkels die nog steeds actief zijn


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!