Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Uurwerknemers


Een werknemer per uur wordt op uurbasis betaald, wat eenvoudig klinkt. Het oude beeld van een werknemer per uur was een rij fabrieksarbeiders die kloktimes klokken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten. De meeste worden op uurbasis betaald, inclusief werknemers in de bouw, productie, groothandel, detailhandel, transport en opslag, informatie, vrije tijd en gastvrijheid, en de overheid.

Betaal tarieven

De beloning voor een werknemer per uur wordt berekend als het aantal uren dat men werkt. Werkgevers zijn niet verplicht om werknemers per uur te betalen voor niet-gewerkte uren en er is geen minimumaantal uren per week dat een werknemer per uur moet werken. Alle werknemers in de Verenigde Staten, zowel per uur als in loondienst, moeten ten minste het minimumloon (momenteel $ 7,25 per uur) voor alle gewerkte uren ontvangen.

Uren kunnen vaak worden verantwoord met een tijdklok, maar alle werknemers op uurbasis moeten een verantwoording van hun werkuren voor elke week of periode van twee weken verstrekken. Die boekhouding kan op een urenstaat of elektronische urenstaat staan, maar de rekening moet worden geverifieerd en wordt gebruikt voor betaling.

Lonen Kortingen / Vuren

Uurwerknemers worden geacht werknemers te zullen zijn. Dat wil zeggen, zowel de werknemer als de werkgever kunnen de relatie op elk moment wijzigen, met of zonder kennisgeving. Werknemers per uur hebben meestal geen arbeidscontracten, maar sommige werknemers op uurbasis hebben een vakbondscontract. Als een werkgever in financiële moeilijkheden verkeert, kan dit de lonen verlagen of werknemers op elk uur afzetten.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de doctrine van de wilskracht. Werkgevers mogen werknemers niet discrimineren, of vuur maken voor klokkenluiden of een aantal beschermde activiteiten.

Overuren, Fulltime en parttime

Overwerk is een grote scheidslijn tussen het uurloon en de werknemers in loondienst. Werknemers per uur werken in de soorten banen die ze als niet-vrijgesteld classificeren. Dat wil zeggen, ze zijn niet vrijgesteld van overwerk en werkgevers moeten overuren betalen aan werknemers per uur.

De Fair Labor Standards Act (federale wet) zegt dat werkgevers overuren per uur moeten betalen als ze meer dan 40 uur in een werkweek werken, en het percentage voor overwerk moet minstens 1 en 1/2 keer het normale uurtarief zijn. Sommige werkgevers kiezen ervoor om extra overuren te betalen tegen hogere tarieven voor bijvoorbeeld vakanties, maar dit is niet vereist door de federale wetgeving.

Een werknemer kan voor verschillende doeleinden als voltijds worden aangewezen, onder meer door een werkgever ten behoeve van uitkeringen. Een 40-urige werkweek wordt als voltijds beschouwd voor het berekenen van overuren.

Niet-vrijgestelde verschillen

Voor het grootste deel zijn werknemers per uur niet-vrijgesteld, zoals hierboven besproken. Dat wil zeggen, ze komen in aanmerking voor overwerk. Bepaalde werknemers worden beschouwd als vrijgesteld van overwerk vanwege het soort werk dat ze doen - uitvoerend, leidinggevend, professioneel.

Voordelen

In veel bedrijven worden werknemers op uurbasis en werknemers in loondienst niet alleen op een andere manier betaald, maar ontvangen ze mogelijk verschillende soorten personeelsbeloningen. Werknemers per uur bijvoorbeeld komen mogelijk niet in aanmerking voor dezelfde betaalde vrije tijd (ziekteverlof, vakanties, vakanties) als werknemers in loondienst. Volgens de federale wetgeving hoeven werkgevers niet te betalen voor rust of rustpauzes.

Union Workers

Het was historisch waar dat vakbondswerkers meestal per uur werden betaald, maar dat is vandaag niet echt waar. Veel werknemers in loondienst hebben bonden gevormd, inclusief leraren op openbare scholen.

Reistijd

Ja, als een werknemer per uur moet reizen of zakelijke activiteiten moet uitvoeren, moet de reistijd op verzoek van de werkgever worden verantwoord en opgenomen in het loon van de werknemer. Reiskosten van werknemers moeten ook worden vergoed.

Staatswetten

Elke staat in de VS heeft andere wetten dan andere staten, zoals overwerk, kinderarbeid, rustpauzes en andere. Het Amerikaanse ministerie van arbeid heeft een website met links naar staatswetten met betrekking tot werknemers per uur.


Video Van De Auteur: Heikraan valt op huis in Vlaardingen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Valkuilen van aanvullende verzekerde aanbevelingen

✔ - Wat is een persoonlijk merk?

✔ - Hoe klanttevredenheid te bepalen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!