Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe vliegtuigen worden gerecycled


Het recyclen van vliegtuigen heeft betrekking op het proces van het oogsten van onderdelen en materialen van afgedankte vliegtuigen. Aangezien de luchtvaartindustrie er milieuvriendelijker uitziet en de kosten drukt, is een van de aspecten van toenemende belangstelling die van vliegtuigrecycling. Met 12.000 vliegtuigen die gepland zijn om de komende twee decennia te worden ontmanteld, zal recycling een grotere rol gaan spelen.

Aircraft-recyclers verwijderen verschillende componenten en materialen, waaronder korte en lange glas- en koolstofvezelcomposieten, aluminium, draden, textiel en tapijt, landingsgestellen, elektronische apparaten, schuim, vloeistoffen, titanium en staallegeringen, motoren en andere componenten. De meest waardevolle componenten zijn meestal de motoren en onderdelen die kunnen worden hergebruikt of opgeknapt. Deze hoogwaardige onderdelen zorgen voor de winstgevendheid van recyclingactiviteiten, vooral als het vliegtuig gedetailleerde onderhoudsrecords heeft over de geschiedenis van die onderdelen.

Het terugwinnen van andere materialen uit het karkas of de schaal van het vliegtuig is minder winstgevend dan het ophalen van onderdelen. Hoewel het nog steeds een jonge industrie is, wordt recycling van vliegtuigen een steeds dringender prioriteit, aangezien steeds meer vliegtuigen voor de laatste keer landen.

Het recyclageproces

Het vliegtuigrecyclingproces begint met niet-destructieve ontmantelingsactiviteiten. Eerst worden enkele gemakkelijk verwijderbare items zoals passagiersstoelen, motoren en andere componenten genomen - uiteindelijk blijft alleen de shell over. Op dat moment slipt een enorme graafmachine de enorme schaal van het vliegtuig. Zodra verschillende delen van de schaal zijn opgesplitst in kleine stukjes, worden ze getransporteerd voor de volgende fase van de recycling.

Er zijn verschillende soorten metalen te recyclen, evenals kunststoffen, dus een sorteerproces is vereist. Een krachtige magneet wordt gebruikt om ijzer en staal van aluminium en kunststoffen te scheiden. Een laatste handmatige controle zorgt voor een foutloze sortering van alle materialen. Nadat alles is gescheiden, wordt elk van deze materialen omgeleid naar afzonderlijke recyclingstromen. Uiteindelijk kunnen deze gerecycleerde metalen als grondstof worden geïntroduceerd om een ​​reeks artikelen te produceren.

Gebruik van vliegtuigonderdelen

  • Na herwinning en verwerking worden herbruikbare materialen van oude vliegtuigen gebruikt om producten als printplaten, computers en tv's te produceren.
  • Sommige vliegtuigonderdelen kunnen worden hersteld of opnieuw worden ingericht voor hergebruik in nieuwe vliegtuigen. Het gebruik van oude vliegtuigonderdelen zoals kombuiswagens, trays en overheadbakken bij de montage van nieuwe vliegtuigen kan vliegtuigfabrikanten helpen de kosten te beheersen. Vliegtuigen worden in feite eerder met pensioen gezet om onderdelen te kunnen oogsten, die meer inkomsten kunnen genereren dan intact worden verkocht.

  • Steeds meer vliegtuigen worden ontworpen met het oog op hergebruik en recycling.

Andere voordelen

  • Recycling vermindert de vereisten voor stortplaatsen, het verbruik van natuurlijke hulpbronnen en de vraag naar energie.
  • Milieuvriendelijke verwijdering van vliegtuigafval vermindert lucht-, water- en bodemverontreiniging.

Vliegtuig Recycling Industry Trade Association

De Aircraft Fleet Recycling Association (AFRA) wordt erkend als de leidende wereldwijde handelsvereniging die zich inzet voor het promoten en nastreven van best practices uit het milieu op het gebied van recycling en berging van vliegtuigonderdelen en -materialen. Het werd in 2006 opgericht om te zorgen voor een duurzaam beheer van afgedankte vliegtuigmotoren en airframes. Het is de enige non-profit handelsvereniging waarvan de aangesloten bedrijven zich richten op de verwerking van commerciële vliegtuigen aan het einde van hun levensduur. AFRA verzamelt, verenigt, publiceert en promoot de collectieve ervaring van al haar leden als Best Management Practice.

AFRA zorgt voor een betere samenwerking en communicatie tussen alle aangesloten bedrijven. Tot op heden hebben de aangesloten bedrijven bijgedragen aan de terugkeer van 2000 vliegtuigen op de markt.

Bedrijfsstatistieken

  • AFRA schat dat in de komende 20 jaar 12.000 vliegtuigen met een waarde van $ 1.3 biljoen aan het einde van de levensduur zullen zijn.
  • Momenteel wordt 80-85 procent van een vliegtuig gerecycled, wat nog maar een paar jaar geleden minder dan 50 procent was. AFRA streeft ernaar dit aantal tegen het einde van 2016 te verhogen tot 90 procent.


Video Van De Auteur: Doen ze dat zo: Hoe werkt recycling van plastic? | Het Klokhuis

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Voorbeeld van een rekeningschema voor vastgoedmakelaars

✔ - Aansprakelijkheidsdekking voor schade aan verhuurd terrein

✔ - Auteursrecht of handelsmerk - Wat is het verschil?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!