Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe afschrijving uw bedrijfsbelastingen beïnvloedt


Afschrijvingen kunnen een verwarrende belastingtermijn zijn. Het is vergelijkbaar met afschrijvingen en het werkt als afschrijvingen, maar het wordt gebruikt voor verschillende soorten bedrijfsactiva.

Aflossing heeft eigenlijk meerdere betekenissen. Met betrekking tot leningen, is het het proces van het afbetalen van de lening door het verrichten van betalingen die zowel hoofdsom als rente omvatten. Amortisatie spreidt ook de kosten van een actief over een periode van tijd voor belastingdoeleinden.

Afschrijvingen versus afschrijvingen

Afschrijvingen en amortisatie gebruiken in essentie hetzelfde proces, maar voor verschillende soorten activa. Terwijl afschrijvingskosten de kostprijs van een materieel actief gedurende de gebruiksduur ervan zijn, houdt de afschrijving verband met de kosten van immateriële activa zoals handelsmerken of octrooien. Afschrijvingen zijn vergelijkbaar met lineaire afschrijving. De kostprijs van het actief wordt in gelijke delen verdeeld over de jaren van zijn levensduur.

Hoe het werkt voor leningen

Een aflossingsschema wordt vaak gebruikt om het bedrag aan rente en hoofdsom weer te geven dat bij elke betaling op een lening is betaald. Het is in feite een uitbetalingsschema dat de bedragen weergeeft die elke maand worden betaald, inclusief het bedrag dat is toe te rekenen aan rente en een lopend totaal voor de rente die gedurende de looptijd van de lening is betaald.

U kunt een calculator voor online leningafschrijvingen gebruiken om de maandelijkse betaling van een lening te vinden voordat u zich eraan verbindt. U moet het bedrag van de lening, de rentevoet, het bedrag van elke storting die u wilt storten, en de looptijd van de lening kennen. U krijgt dan een schatting van wat de maandelijkse betaling zal zijn.

Als u bijvoorbeeld een lening van $ 400.000 voor 15 jaar sluit met 20 procent naar beneden bij een rentetarief van 5,25 procent, bedraagt ​​de maandelijkse betaling ongeveer $ 1881.

Berekening voor immateriële activa

U hebt de waarde van het actief en de geschatte gebruiksduur nodig om de afschrijving voor een activum te berekenen. De gebruiksduur is de tijdsperiode waarvan verwacht wordt dat deze van nut is voor uw bedrijf.

Het afgeschreven bedrag is hetzelfde voor elk jaar, dus de berekening is relatief eenvoudig. Een bedrijf kan bijvoorbeeld een patent hebben dat het vele jaren en $ 1 miljoen aan kosten heeft uitgegeven om zich te ontwikkelen. De gebruiksduur van het patent wordt geschat op 15 jaar, zodat het bedrijf jaarlijks $ 66.667 aan amortisatielasten kan claimen.

Berekenen voor belastingdoeleinden

Amortisatie is een legitieme uitgave van het zakendoen en deze kosten kunnen worden gebruikt om het belastbaar inkomen van uw bedrijf te verlagen. De afschrijvingskosten van het lopende jaar, zoals de afschrijvingskosten van het jaar, moeten op de winst- en verliesrekening van uw bedrijf worden vermeld.

Een afschrijvingsberekening wordt opgenomen wanneer een onderneming haar aangifte inkomstenbelasting voorbereidt voor alle toegestane activa die worden afgeschreven. IRS-formulier 4562,Afschrijvingen en amortisatie,wordt gebruikt voor de berekening. Het formulier bevat zowel afschrijvingen als de berekening van afschrijvingen voor genoteerd onroerend goed, evenals afschrijvingen.

Nieuwe activa worden als eerste vermeld en vervolgens worden activa die nog worden afgeschreven weergegeven. De berekeningen worden vervolgens overgebracht naar het belangrijkste belastingaangifteformulier, dat kan variëren afhankelijk van het type bedrijf.

Hoe de bedrijfskosten van opstarten worden afgeschreven

Kosten voor het opstarten van een bedrijf worden enigszins anders behandeld. De IRS vereist dat opstartkosten worden afgeschreven, maar het laat wel toe dat tot $ 5.000 aan opstartkosten worden afgetrokken tijdens het eerste jaar van het bedrijf.


Video Van De Auteur: Je bedrijfskosten – wat kun je aftrekken?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Lijst met het beste onderzoek naar crowdfunding

✔ - Hoe LLC-eigendom werkt: bijdragen en uitkeringen

✔ - Hoe geëxpandeerd polystyreenschuim te recyclen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!