Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe worden auto's gerecycled?

Een overzicht van Auto Recycling


Heb je je ooit afgevraagd hoe auto's worden gerecycled? Voor de auto-industrie is recycling van cruciaal belang geworden.

De auto-recyclingindustrie is de 16th grootste in de Verenigde Staten, die $ 25 miljard per jaar bijdraagt ​​aan het nationale bbp. Volgens de Alliantie van automobielfabrikanten wordt jaarlijks ongeveer 95 procent van de auto's die zijn gepensioneerd op Amerikaanse wegen, gerecycled. Met ongeveer 12 miljoen voertuigen die elk jaar het einde van hun nuttige leven bereiken, vertaalt zich dat in een belangrijke kans.

Laten we dat van dichterbij bekijken:

Welke onderdelen van een auto kunnen worden gerecycled en hoe die gerecyclede onderdelen worden gebruikt?

Bijna alle onderdelen van een auto of een andere auto kunnen worden hersteld, met een recyclingpercentage van meer dan 90 procent van het voertuig. De grotendeels gerecycleerde onderdelen van een auto omvatten banden, windschermglas, batterijen, staal en ijzer, wielen, radiatoren, transmissies, rubberen slangen, tapijten, autostoelen, riemen, oliefilters en matten. Elk jaar worden alleen al in de VS ongeveer 220 miljoen oude banden opgewekt, met een recyclingpercentage van ongeveer 80 procent. Gewoonlijk worden gerecycleerde banden gebruikt in wegdekken om nieuwe wegen aan te leggen.

Gerecycled glas van auto's wordt gebruikt om tegelvloeren, glaskralen, porselein, werkbladen en sieraden te maken. Het recyclen van een ton glas kan ongeveer 10 gallon olie besparen om aan de slag te gaan met de productie van nieuw glas. Automatische batterijen worden gerecycled om nieuwe te produceren. Staal en ijzer uit rommelauto's worden vaak gebruikt om veel verschillende producten te produceren. Bekijk mijn artikel over feiten en cijfers over Auto Recycling.

Hoe autos worden gerecycled?

Wanneer een auto het einde van zijn levenscyclus bereikt, verkoopt de eigenaar van de auto die auto als een rommelauto aan een rommelmarkt of een auto-recyclingfaciliteit om hem heen. Zodra de auto het autokerkhof of de recyclingfaciliteit heeft bereikt, wordt die auto gerecycled volgens de onderstaande stappen:

Gedetailleerde inspectie - repareren en verkopen of demonteren en recyclen? Allereerst inspecteert een auto-recyclingfaciliteit de rommelauto om te controleren of de auto waardevoller is om te repareren dan om te recyclen. Als het repareren niet rendabel lijkt, gaat de recyclingfaciliteit verder met demontage en recycling.

Vloeistoffen aftappen en waardevolle onderdelen demonteren Ongeveer 90 procent van de auto's in een schroothoop worden ontmanteld en gerecycleerd in plaats van gerepareerd voor hergebruik. In het kader van het auto-recyclingproces voert de recyclingfaciliteit verschillende vloeistoffen af, zoals olie, gas, antivries, transmissie- en remsmeermiddelen en vloeistoffen. Exploitanten scheiden gevaarlijke vloeistoffen af ​​en hopen ze op voor veilige verwijdering. Vloeistoffen zoals gas en olie worden gefilterd en hergebruikt. Daarna worden de motor en transmissie van de auto uit het chassis van de auto getild en worden bruikbare onderdelen verwijderd en gereinigd.

Andere componenten zoals banden en batterijen worden ook verwijderd voor doorverkoop of recycling.

Verkoop van herstelde auto-onderdelen Sommige auto-onderdelen zijn herbruikbaar 'as is' om andere auto's te repareren, terwijl andere onderdelen kunnen worden verkocht aan rempartijen voor auto-onderdelen die moeten worden opgeknapt. De recyclingfaciliteit kan deze onderdelen verkopen via een speciaal gedeelte voor de verkoop van gebruikte onderdelen van hun bedrijf, of ze afwisselend verkopen aan lokale reparatiewerkzaamheden.

Breken en versnipperen van voertuigen Zodra alle recyclebare auto-onderdelen, behalve metalen zoals ijzer en staal, zijn gesorteerd en opgeslagen of verkocht, blijft alleen nog de carrosserie over die verschillende metalen bevat. Het koetswerk van de auto wordt vervolgens verpletterd en versnipperd om te verkleinen tot een golfbal van metaal.


Video Van De Auteur: 98,6% van een auto duurzaam gerecycled, hoe doen we dat? - Duurzaamheidsverslag ARN 2017

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Lokaal geteeld voedsel

✔ - Voorraadbeheer Software om uw zakelijke geld te besparen

✔ - De beste lintrollen van 2019


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!