Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe banken rentetarieven vaststellen voor zakelijke leningen

De Prime Interest Rate en LIBOR


Banken gebruiken doorgaans een benchmark om rentetarieven te berekenen die zij aan eigenaren van kleine bedrijven geven voor voorgestelde bankleningen. Meestal is die benchmark de primaire rentevoet. Het belangrijkste tarief is wat banken hun meest kredietwaardige klanten in rekening brengen, en het is het basistarief voor bedrijfskredieten die door ten minste 75 procent van de 30 grootste banken van het land zijn geplaatst. In sommige gevallen, afhankelijk van het bedrijf en de kredietgever, kunnen ondernemers een tarief krijgen op basis van een vergelijkbare benchmark, de London Interbank Offered Rate (LIBOR).

De Amerikaanse Prime Rate

De primaire rentevoet is relevant voor kleine bedrijven, omdat banken deze doorgaans gebruiken als uitgangspunt voor het berekenen van de rentevoet voor het in rekening brengen van bankleningen. De gemiddelde kleine zakelijke klant kan meestal rekenen op banken die een paar procentpunten toevoegen aan de huidige prime rate. In een krappe periode geld, kunnen kleine bedrijven nog hogere tarieven betalen. Het is bijna ongehoord dat een klein bedrijf een lening krijgt tegen het hoogste tarief.

Vast versus variabel

De prime rate fluctueerde aanzienlijk in de loop van de tijd. In februari 1972 bedroeg de Amerikaanse prime rate bijvoorbeeld 4,5 procent. Het begon toen een golfachtige opkomst, die over het algemeen maandelijks een kwart- of een halve punt veranderde. Er waren periodes waarin het weer terug viel, maar slechts tot op zekere hoogte. Tegen december 1980 bedroeg de hoofdprijs een verbluffende 21,5 procent - een hoogste punt ooit.

Dit soort bereik en de onderliggende rentevolatiliteit die het vertegenwoordigt, kunnen voor kleine bedrijven schadelijk zijn, vooral omdat kredietverstrekkers die kortere zakelijke leningen verstrekken vaak kleine bedrijven een lening met een vaste rentevoet ontzeggen, waardoor ze mogelijk onhoudbare rentelasten kunnen betalen als de prime rate stijgt. Als algemene regel is het verstandig dat eigenaren van kleine bedrijven een vaste rente krijgen in een omgeving met lage rente, zoals de periode van "kwantitatieve versoepeling" die volgde op de financiële crisis in 2007.

Hoewel de rentetarieven op leningen met vaste rente meestal een paar of twee hoger zijn dan een vergelijkbare lening met een variabele rentevoet, biedt het accepteren van de iets hogere vaste rente zekerheid en beschermt het bedrijfseigenaren tegen de stijgende rentes in de jaren '70. Houd er rekening mee dat eigenaars van kleine bedrijven in 1980 geen 21,5 procent betaalden; ze betaalden over het algemeen van 1 tot 5 procentpunten meer.

De LIBOR

Kleine ondernemingen die betrokken zijn bij invoer / uitvoer of andere internationale activiteiten kunnen de LIBOR-rente verwerken. Dit is de daggeldrente voor de Londense Eurodollar-markt voor leningen. Het gaat meestal gelijk mee met de prime rate, hoewel het historisch gezien iets lager en volatieler is geweest dan de prime rate van de VS.

De beste koers krijgen

Investopedia raadt aan naar uw lening te kijken vanuit het perspectief van de bank. Ze geven eerder een gunstig tarief aan een oude klant met meerdere accounts dan aan iemand met wie ze in het verleden weinig of geen zaken hebben gedaan. Het is ook een goed idee, zo suggereert de site, om leningen af ​​te sluiten op momenten dat de markt uitvalt. Minder klanten zoeken op dat moment leningen, waardoor banken meer geneigd zijn om gunstige tarieven aan te bieden om extra zaken te verwerven.


Video Van De Auteur: Hypothecaire Lening

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Werkgevers en werkzoekenden, Check deze Top Marketing Job Websites

✔ - Omgaan met Employee Tips als werkgever

✔ - Het verschil tussen arbitrage en rechtszaken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!