Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe kan BIM constructierisico's verkleinen?

Bouwmanagement


Modellering van bouwinformatie, of BIM, is een proces waarbij de functies van een gebouw digitaal worden ontwikkeld. Het informatie- en bouwmodel dat is gecreëerd op basis van dit proces, wordt gedurende de hele levenscyclus van het gebouw gebruikt. BIM wordt meestal geïmplementeerd met BIM-specifieke software, zoals Revit en ArchiCAD.

BIM maakt bouwprojecten veiliger

Een van de vaak geprezen voordelen van BIM is dat het bouwprocessen veiliger kan maken. Maar wat betekent dat eigenlijk? Hoe kunnen bouwmanagers BIM gebruiken om bouwrisico's te verminderen?

Hieronder beschrijven we hoe BIM uw werkplek veiliger kan maken, zowel onmiddellijk als in de toekomst.

 1. BIM helpt u bij het plannen van de veiligheid.
  1. Er is een litanie van veiligheidsnormen die specifiek van toepassing zijn op de bouwsector, grotendeels gedicteerd door de Occupational Safety and Health Administration. Gelukkig kan BIM helpen met de implementatie. BIM kan helpen taken opeenvolgend te plannen en te modelleren, en veelvoorkomende pijnpunten weg te nemen die grotendeels onvoorspelbaar zijn zonder de hulp van software. Het biedt ook een visuele weergave van het gebouw. In deze op BIM gebaseerde 4D-modellen kunnen bouwplanners potentiële gevaren opsporen voordat ze problematisch zijn.
  2. BIM biedt ook visuele risico-analyse en veiligheidsevaluaties. Het kan gedetailleerde rapporten opleveren over de omstandigheden op de bouwplaats voor werknemers - een geweldige tool voor nieuwbouwmedewerkers die niet bekend zijn met de werf.
  3. Ten slotte kan BIM gedetailleerde details bieden over taakspecifieke opdrachten. Bouwbeheerders kunnen deze functie gebruiken om gevaren te vermijden voordat het bouwproces is begonnen.

 1. BIM kan bouwmanagers helpen om negatieve projectgebeurtenissen te beperken.
  1. BIM-systemen kunnen worden geïntegreerd met bouwbeheersoftware, waardoor het voor bouwmanagers gemakkelijker wordt om hun werk kosten- en tijdschattend te maken. BIM is het meest effectief in combinatie met effectieve projectmanagementtechnieken, zodat managers projectvertragingen of -mislukkingen kunnen verkorten. BIM verlaagt in het algemeen de projectaansprakelijkheid en het risico voor het bouwbedrijf.
  2. Voor bouwbedrijven die BIM op meer dan één project willen implementeren (waarom zou u BIM anders gebruiken?), Kan BIM de kostenvariabiliteit en de tijd tussen projecten helpen verminderen.
  3. 3. BIM maakt bouwprojecten veiliger voor het milieu.
  4. Ben jij een LEED-liefhebber? BIM kan bouwplanners voorspellen welke LEED-credits haalbaar zijn met een nieuw project. Wanneer gesynchroniseerd met groene bouwsoftware, kan BIM helpen bepalen hoe uw bedrijf bonus-LEED-credits kan krijgen voor regionale milieuprioriteit.

 1. Geïnteresseerd in een meer diepgaande analyse van hoe 'groen' een project is?
  1. Bepaalde BIM-producten, zoals Tally by Autodesk, kunnen het effect van uw nieuwe gebouw op het milieu berekenen. Het gebruik van dergelijke plug-ins met andere BIM-software kan architecten helpen te kiezen welke materialen het beste zijn voor het milieu (en, het beste van alles, de kosten van die materialen vergelijken met niet-duurzame bronnen).
 2. BIM zorgt voor de levensduur van een gebouw.
  1. Omdat BIM vrijwel garandeert dat het ontwerp van het gebouw superieur is aan een niet-BIM-gebouw, neemt de kans op fouten drastisch af. In de loop van de tijd is bewezen dat BIM de constructie-efficiëntie verhoogt. Het biedt ook de achtergrond voor verbeteringen van gebouwen; als BIM eenmaal is geïnstalleerd, is het veel gemakkelijker voor een nieuwe aannemer om een ​​gebouwd gebouw in te bouwen en te renoveren of te verbeteren.
  2. Niet dat BIM niet kan worden gebruikt voor gebouwen die BIM niet in de oorspronkelijke constructie hebben gebruikt. Retroactief gebruik van BIM is gebruikt in grote projecten, waaronder de renovatie van een eerstehulpafdeling in een oud ziekenhuis. In dit specifieke project werd BIM gebruikt om de integriteit van het oorspronkelijke medische centrum te behouden en tegelijkertijd een volledig nieuwe vleugel aan het ziekenhuis te introduceren. Daarom werd BIM effectief gebruikt om een ​​gebouw te renoveren en LEED Silver bereiken - een onmogelijke prestatie zonder BIM-technologie.

BIM helpt de werknemers, het milieu en de bedrijven om veiliger te werken

Het gebruik van modellering van gebouwinformatie maakt de bouw veiliger voor bouwvakkers, bouwbedrijven, het milieu en voor gebouwen als geheel. Het is een nieuwe (re) benadering van de bouw die uiteindelijk afval verwijdert, waardoor iedereen tijd en geld bespaart.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe vindt u overzeese klanten voor uw import- / exportbedrijf

✔ - Hoe Nail Pops Fix in Drywalls

✔ - Utah borg wetgeving


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!