Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe kan ik de prestaties van leveranciers verbeteren?

Het meten van de prestaties van de leverancier zal helpen het te verbeteren


Een geoptimaliseerde supply chain is een supply chain die uw bedrijf helpt bij het leveren van de bestellingen die uw klanten willen, wanneer die klanten willen dat die bestellingen worden afgeleverd en zo min mogelijk geld uitgeven om dat voor elkaar te krijgen.

De keten die eindigt bij uw klanten, links van uw klanten naar uw bedrijf en via uw logistiek en warehousing en transportsysteem - en vervolgens weer terug naar waar het begint - bij uw leveranciers.

Als uw leveranciers niet presteren, is uw supply chain waarschijnlijk gedeeltelijk geoptimaliseerd.

Maar hoe kunt u de prestaties van leveranciers verbeteren?

Hoe worden uw leveranciers momenteel gemeten?

Weet u hoe uw leveranciers momenteel presteren? En zo ja, zijn uw leveranciers het eens met uw beoordeling van hun prestaties?

Het afstemmen van de prestatiemetingen van uw leveranciers, bijvoorbeeld het meten van hun tijdige levering, met uw leveranciers en hun eigen interne statistieken is een belangrijke eerste stap.

 • Welke prestatiemetingen van leveranciers?
 • Hoe worden de prestatiemetingen van leveranciers gemeten?
 • Hoe vaak worden ze gemeten?
 • Hoe worden ze gepubliceerd?

Met welke prestatiemetingen van leveranciers?

Als u de prestatiestatistieken van uw leveranciers meet (en u de prestaties van uw leveranciers moet meten), moeten u en uw leveranciers het eens worden over welke meeteenheden u gaat meten.

 • Tijdige levering
 • Kosten van kwaliteit
 • Scrap / Rejection Rate
 • Cost of Goods Sold (COGS)

Door de statistieken te kiezen die voor u en uw bedrijf van belang zijn, kunt u de prestaties helpen verbeteren door niet alleen die statistieken te rapporteren, maar uw leveranciers ook laten weten dat u deze statistieken gaat rapporteren.

Als u wilt dat het tijdige aanleveringspercentage verbetert, begint u de tijdige levering te meten en publiceert u deze statistieken.

Hoe worden de prestatiemetingen van leveranciers gemeten?

Als u de tijdige levering gaat meten en u uw leverancier laat weten dat u de tijdige levering gaat meten, kunt u beter weten hoe u de tijdige levering gaat meten. En uw leverancier moet ermee instemmen dat uw maat voor tijdige levering is hoe zij de tijdige levering meten.

Er zijn veel manieren om elke metriek te meten die u wilt meten. Voor bijvoorbeeld tijdige levering, meet u vanaf:

 • Uw origineel aangevraagde verzenddatum?
 • De oorspronkelijke verzenddatum van uw leverancier?
 • De herziene verzenddatum van uw leverancier?
 • De datum waarop u dat product op uw dock nodig had?

Elk van die datums is een bruikbare verzenddatum - en elk van deze datums kan een acceptabele datum zijn. En alleen omdat uw leverancier uw oorspronkelijke verzenddatum misschien heeft gemist, betekent dit dat het product niet op tijd in uw dock is aangekomen?

Het is belangrijk dat u en uw leveranciers het niet alleen eens worden over welke prestatiemeter van leveranciers wordt gerapporteerd, maar ook hoe de meetwaarden van leveranciers moeten worden gemeten.

Hoe vaak worden die meetgegevens van leveranciers gemeten?

Zult u de prestaties van uw leveranciers dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks meten? De intervallen waarmee u de prestaties van uw leveranciers meet, zijn belangrijk, maar het feit dat deze intervallen worden geregulariseerd, kan net zo belangrijk zijn.

Zorg ervoor dat uw leveranciers begrijpen dat ze regelmatig zullen worden gemeten. Tijdige prestaties en kwaliteitskosten en andere prestatiestatistieken van leveranciers zijn niet zomaar momentopnamen of eenmalige dingen, maar de leveranciersprestaties moeten een manier van leven zijn.

Door de tijd te nemen tussen rapportage van prestatiestatistieken van leveranciersprestaties, helpt u dat punt naar huis te brengen. Als bijvoorbeeld de tijdige levering maandelijks wordt gemeten, kan een leverancier streven naar een verbeterd maandelijks gegevenspunt. Als de tijdige levering echter dagelijks (of in realtime) wordt gerapporteerd, wordt de leverancier aangemoedigd systemen te ontwikkelen die zorgen voor een werkelijke tijdige verbetering van de levering.

Hoe worden die prestatiestatistieken van leveranciers gepubliceerd?

Het rapporteren van prestatiestatistieken van leveranciers is één ding. Het publiceren van die prestatiestatistieken van leveranciers op een manier die verbetering bevordert, is iets heel anders.

Het doel van rapportage van prestatiebeoordelingen door leveranciers is om een ​​rapportkaart aan uw leverancier te verstrekken, maar het is ook een stimulans voor die leverancier om te verbeteren.

Een manier om iemand te stimuleren om beter te presteren, is om zijn baas te laten weten wie hij of zij op zijn of haar werk doet. Door de prestatiestatistieken van uw leverancier aan niet alleen de klantenserviceteams van uw leverancier te leveren, maar aan hun management, kunt u ervoor zorgen dat de juiste ogen ernaar kijken.

Vergeet niet dat het verbeteren van leveranciersprestaties essentieel is voor uw optimaliserende supply chain. Het op de juiste manier gebruiken van prestatie-indicatoren van leveranciers kan dat doel bereiken.


Video Van De Auteur: wet 6: meten is weten

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Six Sigma Basics - Supply Chain

✔ - Commerciële autodekking die je kunt krijgen voor weinig geld

✔ - Hoe persoonlijk en bedrijfsinkomen gescheiden te houden


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!