Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe congestieprijzen tot bewustwording kunnen leiden en de wereld kunnen redden


Zoals te verwachten, heeft een recent rapport congestieprijzen geïdentificeerd als de beste benadering om met de stijgende verkeerscongestieproblemen in New York City om te gaan.

Congestieprijzen zijn een manier voor grote steden om de verkeerscongestie te verminderen door tol of kosten in rekening te brengen. Chauffeurs in deze gebieden zijn verplicht om te betalen om in bepaalde gebieden of op bepaalde tijden met de meeste files te rijden. Dit mechanisme is bedoeld om mensen aan te moedigen om te carpoolen, met het openbaar vervoer te reizen of dergelijke reizen te vermijden. Congestieprijzen verhogen niet alleen de kwaliteit van het leven in stadscentra als gevolg van minder congestie, maar ze leiden ook op lange termijn tot minder smog- en koolstofemissies.

De instelling van deze vergoedingen is over het algemeen begonnen in de jaren 2000 en 2010, terwijl Noorwegen de congestieprijzen in de jaren negentig uitvoerig heeft geïmplementeerd. Het oudste programma dateert uit 1986 in de stad Bergen.

Economie van congestieprijzen

De congestieprijzen worden gezien als een economisch concept en richten zich op de vraagzijde van de wet van vraag en aanbod. Wegen zijn 's ochtends en' s avonds vroeg in trek wanneer mensen naar werk gaan en het werk verlaten. Het idee is dat, naast het aanmoedigen van het gebruik van metro's of lightrailtreinen voor forensen, congestieprijzen niet-pendelaars buiten de drukke gebieden houden op de spitsuren, waardoor ze moeten betalen voor bijvoorbeeld dineren in een restaurant of verblijven in het stadscentrum na het werk om te winkelen, enz.

Soorten congestieprijsplannen

Cordon Congestion Prijzen

Dit tariefplan is gericht op de meest overbelaste delen van een stad. Het gaat meestal om het opzetten van betaalhokjes (of het maken van andere regelingen voor betaling) en het opladen van chauffeurs een vaste prijs of tijdgebonden vergoeding om de drukste delen van het grootstedelijk gebied te betreden.

In 2003 bijvoorbeeld, heeft Londen een cordon-plan opgesteld, waarbij automobilisten £ 5 in rekening brengen om in aangewezen gebieden te rijden tussen 07.00 en 18.30 uur. op weekdagen.

Op afstand gebaseerde congestieprijzen

Dit type congestieprijzen kan als een landelijk model worden beschouwd, omdat het meestal van toepassing is op snelwegen. Inwoners van de Verenigde Staten zijn zeer bekend met tolwegen, ook wel Turnpikes genoemd, die op dit model werken. Bij het verlaten van de snelweg betalen automobilisten een vergoeding die overeenkomt met de afstand die ze hebben afgelegd - als iemand langer moet of wil kiezen om langer op de tolweg te zijn, betaalt hij / zij meer.

Dit is bedoeld om te helpen bij overbelaste snelwegen door mensen aan te moedigen om uit te waaieren naar kleinere, kortere snelwegen die een mooie route nemen en geen tol hebben.

Op tijd gebaseerde congestieprijzen

Gemeenten proberen de kosten vaak laag te houden, zodat bewoners niet te boos worden. Ze kunnen zich alleen op piekmomenten wenden tot systemen die tol heffen, zoals een paar uur in de ochtend en een paar aan het einde van de werkdag.

Een voorbeeld hiervan is in San Francisco - vanaf 2010 zijn de tolgelden op de San Francisco-Bay Bridge geldig van 5-10 uur en van 3-7 uur, alleen op doordeweekse dagen.

Variabele prijzen

Waardevolle prijzen voor congestie kunnen worden gezien als een eenvoudig voorbeeld van hoe een 'slimme stad' zou kunnen werken. Het is een kwestie van collectieve uitgebreide gegevens en deze gebruiken om real-time prijswijzigingen door te voeren om chauffeurs in rekening te brengen op basis van situaties.

Deze ontwikkelende, geavanceerde methodologie zou GPS en andere technologieën gebruiken voor lokale overheidsmedewerkers om congestie in realtime te volgen, veroorzaakt door te veel vraag (spitsuur) of te weinig aanbod (rijstrookafsluitingen door constructie, etc.).

Chauffeurs worden op de hoogte gebracht van de prijzen om verschillende routes te rijden via apps of vergelijkbare in-vehicle-technologie. Op deze manier, wanneer bepaalde gebieden op dat moment overvol zijn, en niet in het algemeen, zullen automobilisten worden aangemoedigd om andere routes te kiezen om op ideale wijze congestie te verminderen en het rijden in bouwgebieden of bumper-naar-bumper verkeerssituaties veiliger te maken.

Congestieprijzen voor projecten van het Fonds

Dit zijn de meest voorkomende typen congestieprijzen, rekening houdend met het feit dat ze vaak in een bepaalde combinatie worden gebruikt, waarbij componenten van meer dan één model samenwerken. Een ander punt dat de moeite waard is om te overwegen, is dat congestieprijzen niet van toepassing hoeven te zijn op reizen over de weg of zelfs op fysieke congestie. Het kan ook van toepassing zijn op andere situaties waarin er een buitensporige vraag naar bronnen is, zoals elektriciteit of telefoondiensten.

We richten ons echter op verkeer als we kijken naar de inkomsten die het kan opleveren. De betalingen van automobilisten tellen wel mee voor de winst. De meeste steden hebben beleid dat vereist dat de ingezamelde gelden worden gebruikt om die uitgaven terug te verdienen.

Hoewel congestieprijzen een primaire doelstelling hebben om congestie te verminderen, is een ander aantrekkelijk resultaat van het beleid van dien aard dat ze overschotten opleveren. Soms kunnen deze extra fondsen naar transportgerelateerde projecten gaan. Als handig voorbeeld gebruikte een San Diego-programma voor congestieprijzen met snelle rijstroken de tarieven voor die rijstroken om een ​​lijn van de busdienst Inland Breeze te financieren, om precies te zijn $ 500.000 aan financiering.

Milieubewustzijn

Volgens een rapport van het Lincoln Institute over congestion pricing adviseert: "De publieke opinie is misschien wel de meest cruciale bepalende factor voor het vooruitzicht van een succesvolle implementatie van congestieprijzen." Verder wordt gesteld dat naast het ontdekken van hoe communityleden zich kunnen voelen over dergelijke programma's, partijen die deze willen implementeren, zich ook moeten bezighouden met outreach, bijvoorbeeld door mensen voor te lichten over de milieuvoordelen.

Deze voordelen omvatten voornamelijk minder smog en andere schadelijke effecten van uitlaatgassen van auto's en vrachtwagens. Deze kunnen op lange termijn voordelen bieden in de strijd tegen het broeikaseffect. Dit betekent dat wanneer een lokale overheid begint met outreachen voorafgaand aan een congestieprijscampagne, deze het gehoor van het publiek heeft.

Mensen die misschien geen milieumieuws volgen, letten er wel degelijk op wanneer hun zakboeken er rechtstreeks bij betrokken zijn. Congestieprijzen verhogen zeker het bewustzijn en door het verminderen van broeikasgassen kan het een belangrijke rol spelen bij het redden van de wereld.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 25 Grootste verzekeraars voor werknemerscompensatie

✔ - Verkoopmedewerkers zijn werknemers versus onafhankelijke contractanten

✔ - Wat is een DUNS-nummer en welke invloed heeft dit op zaken?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!