Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe consignatie-inventaris werkt voor uw kleine onderneming

Consignatievoorraad brengt het financiële risico voor de leverancier met zich mee


Aanbodketens voor kleine bedrijven kunnen voorraadbeheer op verschillende manieren optimaliseren. Eén methode voor voorraadbeheer die bedrijven - zowel kleine als multinationale - laat intrigeren door consignatievoorraad.

Zendinginventarisatie is het proces waarbij een leverancier een artikel aan een klant levert, maar de klant betaalt dit artikel pas als het door de klant wordt gebruikt, geconsumeerd of verkocht.

Consignatievoorraad is een populair voorraadbeheerproces in de gebruikte meubelmarkt. De manier waarop een zending in de gebruikte meubelwereld werkt, is nuttig om te begrijpen hoe het werkt of niet voor u werkt.

Stel dat u een gebruikte meubelzaak bezit, in het belang van dit voorbeeld noemen we het Used Furniture Mart. Bij Used Furniture Mart heb je een showroom met tientallen stukken gebruikt meubilair.

Bij Used Furniture Mart zit je echter niet echt in contanten. U wilt dus de hoeveelheid geld beperken die u uitgeeft aan de voorraad die u verkoopt.

Wat is de oplossing?

Verstrekking van gebruikt meubilair

Door gebruik te maken van een zending, vertel je je leveranciers dat je bereid bent om hun gebruikte meubels in je winkel te verkopen, maar je wilt niet het risico nemen om die inventaris te bezitten. Dus, je bent blij om hun meubels op je vloer te zetten en het te prijzen en te proberen het te verkopen.

Als u het verkoopt, betaalt u de leverancier tegen een vooraf afgesproken prijs en neemt u de winst.

Zending werkt:

  • Als uw leverancier niet direct hoeft te worden betaald voor de inventaris die hij u bezorgt.
  • Als uw leverancier geen andere klant heeft die bereid is om ze te betalen voor hun inventaris.
  • Als u en uw leverancier het eens worden over de prijs (waarvoor u het verkoopt en de prijs die u ervoor betaalt).
  • Als u en uw leverancier het eens zijn over wat te doen met de inventaris, als deze niet binnen een bepaalde periode wordt verkocht.

Het gebruikte meubelvoorbeeld illustreert hoe consignatie werkt - en het kan werken, of je nu een klein bedrijf bent of een wereldwijde mega-kracht zoals Apple (we komen er snel genoeg bij).

Used Furniture Mart heeft een voorraad om aan zijn klanten te verkopen, maar hoefde er niet voor te betalen.

Zending kan werken

En als het werkt, is dit hoe zending kan werken:

  • Leveranciers moeten overeenkomen om de controle over hun inventaris te verliezen, terwijl ze geen financiële betaling voor die inventaris ontvangen
  • Klanten moeten te goeder trouw werken om de consignatievoorraad tijdig te gebruiken, verkopen of anderszins te consumeren

Wanneer de zending werkt, vertrouwt de leverancier op de klant om die consignatievoorraad te beheren.

Zending begunstigt de klant

Op een gegeven moment in hun geschiedenis, gebruikte Apple consignatievoorraad om de kosten van hun supply chain te verlagen. Toebehorenleveranciers van Apple zouden hun inventaris naar Apple's distributiecentra verzenden, maar Apple niet factureren voor die goederen.

Pas toen Apple deze goederen aan hun winkels had vrijgegeven, konden hun leveranciers Apple factureren.

Dit gaf Apple twee voordelen in de toeleveringsketen waar alle supply chain-pro's achter staan:

  • Doorlooptijdverkorting
  • Kostenbesparing

Apple gecontroleerde inventaris waarvoor ze niet hoefden te betalen. Zending begunstigt de klant en leveranciers gaan meestal alleen akkoord met het verzenden van hun goederen als ze geen keus hebben.

Of consignatie kan mislukken

En dat is de reden dat zending niet op grote schaal wordt gebruikt. Een leverancier factureert zijn klanten liever voor hun goederen wanneer ze die goederen verzenden, niet dagen of weken of maanden later - wanneer de klant ze heeft verkocht, gebruikt of verbruikt.

Een kinderwinkel in Los Angeles, genaamd Dragonfly Dulou, werkte voornamelijk met consignatievoorraad. Ze hadden speelgoed en andere kinder- / babyproducten van lokale leveranciers in voorraad. Maar Dragonfly Dulou maakte gebruik van consignatievoorraad bij hun leveranciers - en zijn leveranciers gingen op deze eis in.

Ze deden dit omdat het een van de weinige manieren was waarop ze hun producten voor klanten konden krijgen. Dragonfly Dulou had alle invloed.

Maar naarmate eCommerce beter tot haar recht kwam en die lokale fabrikanten rechtstreeks toegang hadden tot potentiële klanten, hadden ze minder behoefte om hun producten in een winkel te plaatsen - en volledig de controle over die producten te verliezen - gratis (dat is wat verzending is).

Zending werkt alleen als er sprake is van een echt partnerschap - en geformaliseerde overeenkomsten - tussen leveranciers en klanten. Het is niet goed voor elke situatie en neemt zorgvuldig management.


Video Van De Auteur: Horeca-Shop.nl Horecaproducten, Party benodigdheden te Assen, Emmen, Hoogeveen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Vereisten voor het bijhouden van loonadministratie voor werknemers

✔ - Wat zijn socialezekerheidslonen voor VAIS-belasting?

✔ - I-9 tand E-Verifieer om te verifiëren of nieuwe werknemers in aanmerking komen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!