Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe bouwbeheerders de gezondheid van werknemers kunnen bevorderen

Wilt u gelukkige, gezonde bouwvakkers? Lees verder.


De gezondheid van werknemers in de bouw is een topprioriteit. Er zijn veel gevaren in de bouwsector, maar als bouwmanagers de juiste boodschap overbrengen aan werknemers, wint iedereen. Ongevallencijfers dalen, werknemers voelen zich veiliger en werken beter, en vertragingen in het project worden vermeden, om nog te zwijgen van mogelijke boetes voor ongezonde werkomstandigheden.

Waar zijn de gevaren?

Medewerkers zijn zich niet altijd bewust van de risico's die lopen bij het werken op bouwplaatsen en het gebruik van verschillende gereedschappen en materialen. Sommige gevaren zijn meteen duidelijk, zoals werken op hoogte. Anderen beschadigen na verloop van tijd, maar kunnen net zo serieus zijn.

 • Kanker in de bouw veroorzaakt tot 40% van alle beroepsziekten van kanker bij sterfgevallen in alle industriesectoren.
 • Ademhalingsdeficiënties en longaandoeningen komen van inademing van chemicaliën, dampen of stof.
 • Huidziektes het resultaat van blootstelling aan toxische stoffen.
 • Rugletsel komen van onjuiste behandeling van zware objecten.
 • Geluid en trillingen verdere gezondheidsproblemen veroorzaken.
 • Valt, plet en soortgelijke verwondingen komen van onstabiele oppervlakken en voertuiggerelateerde ongevallen.

Behandel het risico, niet het symptoom

Hoe minder werknemers aan welk risico dan ook worden blootgesteld, hoe groter de kans dat ze in goede gezondheid blijven. Sommige risico's kunnen moeilijk of onmogelijk te vermijden zijn. Het werken aan steigers bijvoorbeeld zal waarschijnlijk deel uitmaken van vele bouwprojecten. In dat geval moet het risico worden geminimaliseerd door te zorgen voor een goede steigerconstructie en correcte procedures voor de veiligheid van medewerkers. In andere gevallen kan het risico worden verwijderd, zoals het vervangen van niet-toxische materialen door giftige stoffen, zonder de algehele kwaliteit van de constructie aan te tasten.

Zorg voor Employee Health als een goed uitgevoerd project

Als constructiemanager hebt u waarschijnlijk ervaring met hulpmiddelen en technieken voor het beheer van bouwprojecten om taken op tijd en binnen het budget af te krijgen. De gezondheid van werknemers kan systematisch worden beschermd en verbeterd door een vergelijkbare projectmanagementaanpak te volgen.

 • Evalueer bouw gezondheidsrisico's. Dit kan met name een uitdaging zijn vanwege de voortdurende veranderingen die gaande zijn in bouwprojecten en de grote verscheidenheid aan professionals die worden ingeschakeld om een ​​compleet gebouw, een brug of een andere structuur te leveren.
 • Plan de afhandeling van risico's. Elk risico vereist een oplossing die geschikt is voor dat specifieke risico. U zult ook willen definiëren hoe risicovermindering of -afhandeling zal worden gemeten en welke doelen moeten worden bereikt (nulrisico en / of nul negatieve impact in zoveel mogelijk gevallen).

 • Krijg iedereen aan boord. Klanten, hoofdaannemers, onderaannemers en werknemers hebben allemaal een essentiële rol te spelen bij het helpen creëren van gezonde werkomstandigheden en het elimineren van ongezonde omgevingen of praktijken. Ontdek van de medewerkers 'op de grond' wat werkt en wat verbeterd moet worden.
 • Monitor en pas indien nodig aan. Een plan, statistieken en betrokkenheid van werknemers zijn een goed begin, maar gezondheid en welzijn zijn doorlopende items en hebben voortdurende aandacht nodig.
 • Opleiding. Online gezondheids- en veiligheidstrainingen op het gebied van de bouw kunnen helpen om die kritieke hiaten in de informatie te dichten.

Voorbeelden van acties om het te laten gebeuren

De onderstaande lijst toont gezondheidsinitiatieven van het Crossrail-project. Soortgelijke ideeën werken ook voor het stimuleren van de gezondheid van bouwwerknemers in zowel grote als kleine projecten.

 • Gezondheidscampagnes met teamuitdagingen en thema's zoals gezond eten, gezond hart en rugverzorging, goede werkmethoden bij warm en koud weer, bewustzijn van zon en kanker, en stof- en ademhalingsgezondheid...
 • Een verplichting voor leveranciers en aannemers voldoen aan de nationale gezondheidsnormen
 • Gezondheidsgerelateerde KPI's (Key Performance Indicators) met maandelijkse beoordelingen om ervoor te zorgen dat gezondheidscampagnes worden uitgevoerd, en dat de juiste testen van drugs en alcohol worden uitgevoerd op nieuwe werknemers.

 • Gecertificeerde managementtraining om managers te helpen werknemers te helpen bij een betere gezondheid en welzijn op het werk.
 • Een handleiding voor onderaannemers voor een betere gezondheid van bouwvakkers en gezondheidstoolkits beschikbaar voor kleine en middelgrote zakelijke partners om hen te helpen zich te houden aan de juiste niveaus van gezondheid van medewerkers.

Door beter begrip en betere communicatie, en door het in te bedden in een project als een topprioriteit, kunnen bouwmanagers de gezondheid van medewerkers verbeteren.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Identificatie en budgettering van onroerende goederenmakelaarskosten

✔ - Wat is het grootste winkelcentrum in Amerika?

✔ - Hoe u concrete kosten kunt schatten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!