Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe betaal ik klanten en krijg ik betaald?


Het is geweldig om in uw bedrijf producten of services te verkopen, maar het is nog beter om het geld van die verkopen te ontvangen.

Hoe betaal ik klanten?

Wanneer u een bedrijf start, moet u een van uw eerste taken zijn om te beslissen hoe u geld van klanten gaat verzamelen.

Hoe u geld van klanten krijgt, hangt af van uw bedrijfstype.

 • Als u geld van klanten ontvangt creditcards of bankpassen, je hoeft je geen zorgen te maken over het verzamelen.
 • Sommige bedrijven accepteren alleen contant geld, maar er zijn problemen met een contant geldzaken, inclusief het niet bijhouden van goede bedrijfsdocumenten.
 • Als u niet wordt betaald op het moment van de verkoop, moet u dit doenklanten factureren (inclusief andere bedrijven), wat betekent dat u een manier moet vinden om ervoor te zorgen dat deze rekeningen worden betaald.

Regel # 1 voor het krijgen van betaald door klanten

Het belangrijkste ding om te onthouden over facturering en het verzamelen van klanten is dat hoe langer de rekening onbetaald is, hoe minder waarschijnlijk het is dat u uw geld krijgt. U moet dus een specifiek verzamelproces opzetten en ervoor zorgen dat u het bij elke klant volgt.

Een systeem voor facturatie-klanten

Voordat u krediet aan klanten toekent, moet u eerst beleid opstellen over het accepteren van krediet, kredietcontroles uitvoeren en met klanten communiceren over uw facturerings- en incassoproces.

Stel vervolgens een systeem in naarde informatie vastleggen over klanten - wie is u geld verschuldigd, hoeveel is verschuldigd en hoe lang het bedrag is verschuldigd. De meeste zakelijke boekhoudsoftwareprogramma's hebben een klantmodule waarmee u deze gegevens kunt invoeren.

U kunt de facturen invoeren wanneer u het werk doet of het product levert en betalingen ingeven wanneer ze binnenkomen. Maar u moet dit papierwerk bijhouden om de vorderingen bij te houden (verschuldigde bedragen). Een rapport over debiteurenveroudering is uw hulpmiddel bij het bepalen van een factureringsstrategie voor klanten.

Bills uitzenden

Onthouden Collectieregel # 1 wanneer u overweegt rekeningen te verzenden. Veel bedrijven versturen slechts één keer per maand rekeningen aan klanten, wat betekent dat ze maximaal zes weken kunnen wachten om betaald te worden (een maand om de rekening te verzenden, en enkele weken voordat de klant betaalt).

Verzend vaker facturen, of bel tussendoor, om klanten eraan te herinneren om te betalen. Sommige bedrijven sturen facturen in batches, waarbij een deel van de klanten elke week wordt gefactureerd. Deze batchfacturatie zorgt ervoor dat er steeds contant geld binnenkomt.

Plan uw factuurbrievenstrategie

Uw incassosysteem kan bestaan ​​uit telefoongesprekken, brieven of beide, afhankelijk van uw type klant. Eén strategie is om op een lager niveau van intensiteit en bezorgdheid te beginnen en geleidelijk assertiever en dan agressiever te worden. Deze strategie oplopend niveau kan voor telefoon- of letterfacturen of e-mailherinneringen werken.

 • Level One - "Oeps"
  • Deze brief gaat ervan uit dat de klant is vergeten de betaling te verzenden; het is het "u hebt dit waarschijnlijk verzonden maar de betaling moet in de post zijn.

 • Level Two - Wat is er mis?
  • Deze brief gaat ervan uit dat de klant wil betalen, maar ongebruikelijke omstandigheden verhinderen betaling. Letter twee suggereert betalingsalternatieven, maar geeft een vaste datum waarop betaling moet plaatsvinden.
 • Level Three - The Ultimatum
  • Dit niveau zou een letter moeten zijn. Het gaat ervan uit dat de klant niet zal betalen en vermeldt een vaste datum waarop betalingen moeten worden uitgevoerd of incassoprocessen worden gestart. Verstuur deze brief NIET tenzij u van plan bent om naar deze schulden te gaan.

Als de klant gewoon niet wil betalen, moet u de laatste stap zetten - de persoon naar de rechtbank voor geringe vorderingen brengen of de rekening overlaten aan een incassobureau. Lees meer over uw alternatieven als een klant gewoon niet betaalt.

Klanten factureren: alles samenvoegen

Tot slot, neem een ​​beslissing over uw algemene strategie voor facturering. Zul je brieven sturen? Gebruik je de telefoon? Een combinatie? Wanneer verstuur je rekeningen of bel je?

Stel een algemeen systeem samen, met letters en telefoonscripts, en laat alles door uw advocaat beoordelen om er zeker van te zijn dat u zich aan de wet houdt. Gebruik vervolgens uw rapport over debiteurenveroudering om u te begeleiden terwijl u aan het werk bent via deze klantaccounts en te beslissen over factureringsstrategieën.


Video Van De Auteur: Hoe ga je om met klanten die niet betalen?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Advertentie op basis van consumentengedrag

✔ - W-9 belastingformulier: wat u moet overwegen voordat u zich aanmeldt

✔ - Een vooringestelde belastingaangifte voorbereiden en indienen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!