Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe werkt een btw-certificaat?


Wist u dat uw bedrijf kan besparen op belastingen door geen belasting te betalen voor bepaalde producten die u koopt? Afhankelijk van de staat waarin u zaken doet en de soorten producten die u koopt, kunt u 4% tot 10% besparen op nationale en lokale belastingen voor gekwalificeerde producten. De besparingen komen op items die uw bedrijf koopt voor wederverkoop of componenten die u koopt om iets te maken voor wederverkoop.

Om deze besparingen op omzetbelasting te krijgen, moet u een aanvraag indienen bij uw staat BTW-certificaat. Een verkoopbelastingcertificaat kan ook een wederverkoperscertificaat, een resellervergunning of een belastingvrij certificaat worden genoemd, afhankelijk van uw staat.

Een verkoopbelastingcertificaat is voor vrijstelling van betaalde omzetbelasting en niet voor omzetbelasting die u van klanten ontvangt. Als u omzetbelasting in een staat wilt verzamelen, moet u een registratieproces voor een belastingtoelating voor de staat met die staat voltooien.

Hoe omzetbelastingcertificaten werken

Stel dat u producten tegen groothandelsprijzen koopt en ze tegen de kleinhandelsprijs verkoopt. Of misschien koopt u onderdelen en legt u ze samen om producten te verkopen. Een schoenmaker koopt bijvoorbeeld onderdelen die worden gebruikt in de schoenen die ze verkoopt; zij kan deze onderdelen mogelijk belastingvrij kopen door een verkoopbelastingcertificaat te verkrijgen.

Wanneer u producten voor uw bedrijf koopt, moet u gewoonlijk btw over deze producten betalen. Maar u gebruikt ze niet in uw bedrijf: u verkoopt deze producten tegen verkoopprijs. Om te voorkomen dat u omzetbelasting moet betalen, moet u een aanvraag indienen bij uw staat om vrijgesteld te zijn van omzetbelasting voor deze aankopen.

Als u vervolgens bij groothandel koopt, moet u de groothandelaar uw verkoopbelastingcertificaat laten zien en hoeft u geen btw te betalen. De meeste bedrijven die verkoopbelastingcertificaten accepteren, houden deze bij voor frequente kopers; in sommige gevallen moet u uw certificaatnummer noteren elke keer dat u koopt.

Soorten verkoopbelastingcertificaten

Er zijn twee algemene soorten verkoopbelastingcertificaten:

  1. Reseller certificaat. Dit zijn het type waarin, zoals hierboven beschreven, de producten als groothandel worden gekocht en in de detailhandel worden doorverkocht. In sommige gevallen koopt een bedrijf producten die worden gebruikt in een product dat wordt verkocht. Aannemers zijn een bekend voorbeeld; ze kopen bouwmaterialen die in de bouw worden gebruikt. Aankoop van deze materialen komt mogelijk in aanmerking voor een vergunning voor wederverkopers.
  2. Vrijstellingscertificaat. Een certificaat van vrijstelling van omzetbelasting is voor een vrijstelling van omzetbelasting voor een specifiek type product. Sommige staten stellen bijvoorbeeld de aanschaf van computers voor wederverkoop vrij.

Staten verschillen in de producten en diensten die kunnen worden beschouwd als vrijgesteld van omzetbelasting. Sommige staten, zoals Californië, maken onderscheid tussen wederverkopercertificaten en vrijstellingscertificaten.

Hoe te kwalificeren voor een BTW-certificaat

Om in aanmerking te komen voor vrijstelling van omzetbelasting, mogen de items die u koopt, niet worden gebruikt in uw normale bedrijfsvoering. U kunt bijvoorbeeld geen kopieerpapier kopen en om een ​​vrijstelling van omzetbelasting vragen, omdat u dat kopieerpapier in uw kantoor gebruikt.

Sommige staten hebben limieten voor het type producten dat kan worden gekocht zonder btw te betalen.

Hoe u een verkoopbelastingcertificaat aanvraagt

U moet een aanvraag indienen bij uw belastingdienst voor een btw-certificaat. (Als u het geluk hebt om zaken te doen in Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire of Oregon, hoeft u helemaal geen btw te betalen.)

Ga eerst naar de website van de belastingdienst van uw staat. Wanneer u op deze site komt, moet u misschien wat zoeken om de naam te vinden die in deze staat wordt gebruikt voor het verkoopbelastingcertificaat.

Zoek naar de soorten producten en services die mogelijk in aanmerking komen voor een verkoopbelastingcertificaat. Niet alle producten komen in aanmerking in alle landen.

Om het formulier in te vullen, wordt u gevraagd naar uw bedrijf en naar de reden voor de vrijstelling. In Iowa moet u bijvoorbeeld eerst basisinformatie over uw bedrijf verstrekken (naam, adres, enz.). Vervolgens wordt u gevraagd om uw bedrijfstype in een lijst te selecteren. Ten slotte wordt u gevraagd om de reden voor de vrijstelling te controleren in de lijst met toegestane redenen.

In andere staten, zoals Californië, vult u het aanvraagformulier in door uw eigen beschrijving van de aangevraagde producten in te dienen als zijnde vrijgesteld.

Verkoopbelastingcertificaten in meerdere staten

Als u zaken doet in verschillende staten, moet u mogelijk op elk van die staten een verkoopbelastingcertificaat aanvragen. Eerst moet u vaststellen of u in elke staat een btw-verband heeft. Een fiscale nexus is een specifieke manier om te bepalen of een bedrijf verplicht is om belasting te betalen in die staat. Een belastingsverband kan worden bepaald door fysieke locaties in een staat te hebben, items in die staat te verkopen of werknemers in de staat te hebben.

Om tijd te besparen bij het invullen van verschillende verkoopbelastingcertificaattoepassingen, kunt u mogelijk het aanvraagformulier voor meerdere staten van de gestroomlijnde verkoopbelastingorganisatie gebruiken.

Non-profitorganisaties en verkoopbelastingcertificaten

Non-profitorganisaties kunnen door de IRS worden gecertificeerd als van belasting vrijgestelde organisaties. Maar deze belastingvrije status is alleen voor inkomstenbelastingen; de organisaties moeten mogelijk nog steeds omzetbelasting betalen. De staat waar de non-profitorganisatie is geregistreerd, bepaalt of de organisatie staats- en lokale omzetbelasting moet betalen.


Video Van De Auteur: BTW-vrijstelling is ALTIJD de voordeligste keuze in bijberoep?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoeveel kost een typische ERP-implementatie?

✔ - Ontwikkelen van beleid voor vakantiedagen voor werknemers

✔ - Crowdfunding Juridische kwesties voor kleine bedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!