Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe eBay-verkopers retouren kunnen voorkomen


eBay biedt een geld-teruggarantie waarin staat: "Als het item niet precies is wat je hebt besteld, dekt eBay je aankoopprijs plus originele verzendkosten op vrijwel alle artikelen." Dus ongeacht of je aanbieding een teruggavebeleid heeft of niet, eBay heeft het laatste woord over rendement. De beste manier om met het rendement op eBay om te gaan, is door ze te voorkomen.

Verkopers klagen vaak dat kopers niet in de rij staan ​​of dat eBay niet eerlijk is als het gaat om het maken van back-ups van de koper. Laten we naar de grote afbeelding kijken. Zonder kopers hebben verkopers geen klanten. eBay moet ze ondersteunen, zodat kopers kunnen genieten van de eBay-ervaring en terugkeren om meer items te kopen. eBay gebruikt gezond verstand bij het nemen van teruggavezaken.

Als een artikel beschadigd wordt geretourneerd, gaat eBay niet akkoord met de koper. Verkopers moeten een afwijzing van aansprakelijkheid opnemen in hun terugkeerbeleid waarin staat: "Items moeten in originele staat worden geretourneerd, met labels indien van toepassing, binnen 30 dagen na aankoop." Meer informatie over het retourneerbeleid van eBay. Er zijn een paar stappen die verkopers kunnen nemen om de kans op retourzendingen en de problemen die daarmee gepaard gaan te verkleinen.

Vermijd de verkoop van vaak geretourneerde artikelen

Regelmatig geretourneerde artikelen zijn designer handtassen, telefoonhoesjes, formele kleding en elektronica. Designer handtassen worden vaak binnen de periode van 30 dagen geretourneerd omdat vrouwen ze een paar weken zullen gebruiken en ze dan terug zullen brengen, en een andere tas kopen om nog een paar weken te gebruiken. Sommige vrouwen gebruiken eBay als een handtas of als een telefoonhoesbibliotheek, lenen deze items een tijdje en schakelen ze vervolgens 2-3 weken later uit.

Formele kleding wordt vaak teruggegeven na thuiskomst, school, bruiloft of universiteitsformulieren. Elektronica, met name mobiele telefoons, kunnen worden geretourneerd nadat een gewetenloze koper onopvallend onderdelen uit het artikel heeft gehaald. Het goud in een iPhone en andere mobiele telefoons kan worden meegenomen naar 'We kopen goud'-winkels en worden verkocht voor geld. Als u geen gedoe met retourzendingen wilt hebben, vermijd dan het verkopen van artikelen met een hoog retourtarief.

Authentieke designeritems verifiëren

Authentieke designerartikelen zoals handtassen, high-end blauwe jeans, zonnebrillen en horloges. Wist je dat het verkopen van nagemaakte artikelen illegaal is? Hoewel de verkoop van vervalsingen misschien onschadelijk lijkt, ondersteunt de markt voor namaakgoederen allerlei soorten illegale activiteiten. Volgens het ministerie van Binnenlandse Veiligheid ondersteunt de winst van de namaakverkoop georganiseerde misdaad, prostitutie, drugshandel, mensenhandel, kinderarbeid en terroristische organisaties.

Bovendien betaalt niemand die betrokken is bij de namaakindustrie belastingen, omdat de productie en distributie onder de tabel gebeurt. Deze organisaties zijn corrupt en geven niets terug aan de gemeenschappen waarin ze actief zijn. Wanneer je een nep koopt of doorverkoopt, steun je illegale activiteiten, of je het nu weet of niet.

Als u hoogwaardige handtassen, spijkerbroeken, horloges of zonnebrillen wilt verkopen, moet u ze laten legaliseren door een geautoriseerde organisatie. Authenticate First kan bepalen of het item authentiek of nep is en een certificaat van echtheid bieden dat kan worden opgenomen in de eBay-aanbieding. Een evaluatie na aankoop kost $ 20. Stuur eenvoudig foto's van het item naar de site en Authenticate First's personeel van professionele authenticators kunnen bepalen of het item echt of nep is. Volgens Authenticate First:

"Een professionele authenticator heeft meer merknamen bestudeerd, gekeken, verzameld, gekocht en verkocht dan de meeste verkoopmedewerkers in hun leven zien. Verkoopmedewerkers verkopen de tassen en zijn misschien bekend met de huidige of recente stijlen uit het verleden, maar ze weten niet wat de fijne kneepjes van die tassen zijn. Ze weten niet precies hoeveel steken per inch een tas zou moeten hebben, de variëteit aan fabrieken waar een stijl uit bestaat, de variaties in datacodefonts van jaar tot jaar of zelfs van locatie tot locatie. "

Inclusief nauwkeurige metingen

Neem metingen op, niet alleen op kleding maar op alle items. Bij het kopen van kleding op eBay meten veel kopers een soortgelijk artikel dat ze al hebben dat goed past en vergelijken ze de metingen met de eBay-aanbieding. Als er metingen ontbreken of onnauwkeurig zijn, neemt de kans op een terugkeer toe. Het is het beste om kopers zoveel mogelijk informatie te geven om een ​​goede pasvorm te garanderen en een terugkeer te voorkomen. Haal het giswerk uit het kopen van kleding op eBay.

Metingen zijn ook belangrijk voor niet-kledingsartikelen. Foto's worden niet op schaal weergegeven op eBay, dus een 3-inch item kan eruit zien als een 12-inch item op de foto. Neem metingen op alles wat u verkoopt, inclusief kinderartikelen, woonaccessoires, verzamelobjecten, elektronica, kunst, sportartikelen - alles.

Een effectieve manier om de grootte van een klein item weer te geven, is door een munt zoals een dubbeltje of een kwart naast het item op één foto te plaatsen. De koper begrijpt de schaal van het item in vergelijking met de munt. Door metingen op alle items op te nemen, geeft u de klant waardevolle informatie vooraf en bespaart u tijd door vragen over de grootte van het artikel te beantwoorden.

Controleer of het artikel werkt en of alle onderdelen zijn inbegrepen

Een veel voorkomende reden voor het retourneren is dat er onderdelen ontbreken. Bij het verkopen van onbekende items, doe het onderzoek om te bevestigen dat alle onderdelen zijn inbegrepen. Veelvoorkomende items met meerdere onderdelen zijn speelgoed, kleine apparaten, elektronica, sportartikelen, gereedschap en gazon en tuinuitrusting. Een artikel verkopen voor alleen onderdelen is perfect acceptabel - neem gewoon die disclaimer op in de titel en beschrijving.

Een veel voorkomende zwendel op eBay is dat een koper een artikel met meerdere onderdelen koopt, het gewenste of benodigde onderdeel verwijdert en het artikel retourneert aan de verkoper. Maak altijd voldoende foto's van items met meerdere onderdelen, zodat als er een retour plaatsvindt, u een bewijs hebt van het complete artikel dat naar de klant is verzonden.

Zorg ervoor dat het item goed werkt. Je kunt een geschil over een camera niet winnen als je niets weet over de opnamespoel of de ISO-snelheidsring. Ken het product voordat u het probeert te verkopen. U bent niet alleen beter geïnformeerd om vragen te beantwoorden (die een terugkeer kunnen voorkomen), maar u zult ook weten of een koper een snelle probeert te trekken, waarbij staat dat iets niet correct werkt.

Maak foto's alsof er geen beschrijving is

Op internet, zoals in winkels, zijn talloze mensen visueel shoppers. Ze kijken liever naar foto's dan naar een beschrijving. Dit frustreert eBay-verkopers echt, maar het is een feit in het leven. Je hebt misschien elk detail uitgelegd in het beschrijvingsgebied en kopers lezen het gewoon niet. Neem de tijd om het verhaal van je item te vertellen via foto's.

eBay stelt 8-12 foto's voor voor de beste koperservaring. Toon alle zijden van het item, close-ups en neem foto's van eventuele gebreken of defecten op. Het doel hier is volledige openbaarmaking. Een item heeft mogelijk een fout maar dat betekent niet dat het niet zal verkopen. Geef kopers volledige en juiste informatie over het item via foto's. Download de gratis fotogids van eBay.

Beschrijf de beschrijvingen alsof er geen foto's zijn

Sommige kopers lezen liever over een item dan dat ze de foto's bestuderen. Schrijf een duidelijke en grondige beschrijving inclusief het materiaal waarvan het artikel is gemaakt, afmetingen, kleur, speciale kenmerken, fabrikant, land en bouwjaar (indien bekend), UPC-code als het artikel nieuw is en een UPC aanwezig is en eventuele gebreken of defecten. Een duidelijke beknopte beschrijving komt ook van pas als een koper een item niet als beschreven (INAD) -item opent.

Neem de tijd en schrijf een duidelijke en uitgebreide beschrijving, dus als eBay ooit een kwestie moet aanpakken en beslissen, heb je het werk al gedaan. Een goede beschrijving helpt ook bij zoekmachine-optimalisatie, omdat de zoekmachine woorden en geen foto's leest. Nogmaals, een nauwkeurige beschrijving biedt volledige openbaarmaking aan de koper. Het doel is om de koper te informeren voordat de aankoop wordt gedaan. Bekijk de suggesties van eBay voor het schrijven van goede titels.

Pakketonderdelen zorgvuldig verwijderen om schade te voorkomen

Niemand wil een kapot artikel ontvangen. Mensen komen naar eBay om items te kopen die ze willen, niet om een ​​beschadigd item in de e-mail te ontvangen. Een groot deel van de eBay-verkopers heeft weinig of geen verzendtraining gehad en weet niet hoe ze items moeten verpakken voor verzending. Dit is een vaardigheid die moet worden geleerd. Gelukkig biedt eBay geweldige middelen om items veilig en veilig te verpakken voor verzending.

Er zijn ook talloze video's op YouTube die laten zien hoe je items op de juiste manier verpakt voor verzending. De sleutel met breekbare producten is om in te pakken en in te pakken, zodat het item niet beweegt wanneer u de doos schudt. Overweeg ook om breekbare items in dubbele dozen te plaatsen. Dubbel boksen houdt in dat je het artikel goed verpakt in een doos en het vervolgens "zweeft" in pinda's of ander materiaal in een grotere doos.

Overweeg fragiele items in dubbelwandige golfkartonnen dozen te verzenden omdat ze sterker zijn en meer bescherming bieden. Bestel dozen met dubbele omwalling van Uline, Bubblefast of haal ze op bij kantoorwinkelcentra of Home Depot in de sectie Verhuisdozen. Medewerkers van het postkantoor stellen voor om items niet als kwetsbaar te markeren omdat die pakketten meer misbruik kunnen krijgen en meer vallen dan reguliere pakketten.

Gebruik gezond verstand bij het verzenden van artikelen in forfaitaire mailers. Sommige eBay-verkopers zijn er trots op hoeveel ze in een USPS Flat Rate Bubble Mailer passen, zoals een grote spijkerbroek of een jas. Deze mailers kunnen barsten tijdens verzending. Als de koper een pakket ontvangt dat is gescheurd, gescheurd of aan één kant is geëxplodeerd, kan het artikel binnenin beschadigd raken en is een retournering of terugbetaling de verantwoordelijkheid van de verkoper. Het is niet de moeite waard om een ​​paar dollar te besparen op verzendkosten als u het risico loopt dat een koper een beschadigd artikel ontvangt.

De meeste problemen op eBay kunnen worden voorkomen door als koper te denken en vooruit te plannen. Gebruik gezond verstand en onderneem stappen om klanten te behandelen op de manier waarop u behandeld wilt worden. Leer van je fouten. Als retouren een continu probleem vormen, onderzoek dan waarom het rendement zich voordoet en voer aanpassingen door aan uw bedrijf om het rendement te verminderen.


Video Van De Auteur: Inside the cheapest soldering iron on ebay.

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Heeft een non-profitorganisatie een EIN nodig?

✔ - Houd keukenvoorbereidingskosten laag en bespaar geld

✔ - De beste gratis bouwmanagementtechnologie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!