Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe Fiscal Sponsorship werkt

Een stevige start voor uw idee voor non-profitorganisaties


Active Voice Lab maakt van media een krachtige kracht voor verandering door gemeenschapsscreenings voor documentaires te maken

Zonder Active Voice Lab is een documentaire over sociale kwesties misschien een eenmalige aangelegenheid, al snel vergeten. In plaats daarvan heeft dit project actieplannen gemaakt voor veelgeprezen films zoals 'Food Inc.', 'Welkom bij Shelbyville?' en de 'Bezoeker'.

Maar Active Voice Labwerkt niet op zichzelf. In plaats daarvan werkt het samen met een fiscale sponsor genaamd Community Initiatives in San Francisco.

Duizenden organisaties in de VS en zelfs in het buitenland hebben ervoor gekozen om met fiscale sponsors te werken.

Fiscaal sponsorschap is de afgelopen jaren goed opgekomen. Vroeger was het concept ondoorzichtiger dan duidelijk en sommige experts waarschuwden zelfs tegen hen.

Maar dankzij een aantal op de toekomst gerichte organisaties en veel werk van de fiscale sponsors zelf, is een reeks van beste praktijken naar voren gekomen en is fiscale sponsoring zijn nut bewezen.

De geschiedenis van fiscaal sponsorschap

Ik vroeg Melanie Beene, uitvoerend directeur van communautaire initiatieven en een leider op het gebied van fiscale sponsoring, om me te helpen begrijpen hoe fiscaal sponsorschap werkt en hoe een organisatie ervoor zou kunnen kiezen om deel te nemen aan een fiscale sponsorovereenkomst in plaats van het alleen te doen.

Communautaire initiatieven waren oorspronkelijk een onderdeel van de San Francisco Community Foundation. Die organisatie zag de noodzaak om op de een of andere manier non-profitorganisaties "te incuberen" die op hun beurt weer volwaardige non-profitorganisaties zouden kunnen worden.

Er waren al andere fiscale sponsors in het hele land, met name het Tides Center, Community Partners en Earth Island Institute, allemaal in Californië; het Colorado Non-profit Development Center; en Third Sector New England in Boston.

Een grote groep fiscale sponsors sloot zich in 2004 aan bij het Nationale Netwerk van Fiscale Sponsoren. Het netwerk heeft conferenties gehouden in het hele land en samengewerkt aan richtlijnen en best practices die nu meer dan 140 fiscale sponsors beïnvloeden.

Wat Fiscal Sponsoring is en niet is

Beene wilde eerst een aantal misvattingen over fiscale sponsoring ophelderen: voornamelijk dat fiscale sponsors geld verschaffen of financiering kunnen vinden voor een project dat op zoek is naar fiscale sponsoring. Dat is niet wat fiscale sponsors doen, zei ze.

Iedereen die de weg naar non-profitstatus heeft onderzocht, weet dat dit niet gemakkelijk is.

Beene zegt dat fiscale sponsoring, "... een goedkoper, sneller, eenvoudiger en efficiënter alternatief is voor het lanceren van uw liefdadigheidsactiviteiten dan zelf een 501 (c) (3) -bedrijf op te zetten. Een fiscale sponsorovereenkomst kan u tijd geven om kijk of uw idee werkt en het kan ook vertrouwen bieden aan potentiële financiers die vaak terughoudend zijn om ondersteuning te bieden aan gloednieuwe non-profitorganisaties. "

Een fiscale sponsor kan elke gevestigde 501 (c) (3) zijn die ermee instemt de financiële verantwoordelijkheid voor uw project te aanvaarden. Maar er is een voordeel om bij een organisatie te zijn die zich toelegt op fiscale sponsoring en die veel projecten in portefeuille heeft.

Zulke organisaties kunnen schaalvoordelen opleveren als het gaat om het beveiligen van zaken als verzekeringen. Ze kunnen waardevolle aanwijzingen geven over governance, helpen bij het indienen van rapporten en bijhouden van gegevens.

Een fiscale sponsor kan een efficiënte en kosteneffectieve backoffice worden voor een nieuw project, zodat het zich kan concentreren op zijn missie en programma's.

Fiscaal sponsorschap werd oorspronkelijk beschouwd als een stop-gap-maatregel voor nieuwe groepen die net van start zijn gegaan. Nu kan het echter een korte, middellange of lange termijn overeenkomst zijn.

Waar moet u aan denken als u een relatie met een fiscale sponsor overweegt? Beene zegt te zoeken naar deze aanwijzingen voor een goede pasvorm:

 • Zoek naar een fiscale sponsor die geschikt is voor de missie. Fiscale sponsors werken meestal binnen bepaalde parameters. Sommigen houden van kunstgroepen, anderen hebben expertise in menselijke diensten. Zoek er een die goed past bij je missie.
 • Bekijk de kosten van werken met een fiscale sponsor. Beene zegt dat 10% van het jaarlijkse inkomen gebruikelijk is, maar het kan meer zijn voor overheidssubsidies die moeten worden gecontroleerd en / of wanneer ze terugbetaalbare beurzen zijn, wat betekent dat het project het geld moet uitgeven en vervolgens door de concessievergoeding moet worden terugbetaald. Fiscale sponsors kunnen in de positie worden gebracht dat ze het geld op voorhand drijft. Ook worden veel overheidssubsidies jaarlijks gecontroleerd door de concessieverlener.

 • Zoek naar actieve sponsoring... niet alleen een pass-through, wat illegaal is. Een actieve sponsor moet zorgen voor financieel en programmatisch toezicht en mogelijk zelfs educatieve kansen en netwerkevenementen bieden.
 • Volgt de sponsor best practices? Levert het regelmatige financiële rapporten? Een geschreven contract? Bekijk de uitgebreide richtlijnen van de branche en de richtlijnen voor vooraf goedgekeurde subsidieverlening voor fiscaal sponsorschap.
 • Kijk naar andere diensten aangeboden door de fiscale sponsor. Het moet financieel management doen en toezicht houden, en een manier bieden om een ​​verzekering te kopen. Sommige fiscale sponsors bieden kantoorruimte, co-locatie en toegang tot bulkinkoop. De meeste bieden een manier om online fondsen te werven. Biedt het training aan? Is het gunstig gelegen? Hoe vaak voeren ze cheques uit? En wat zijn zijn persoonlijkheid en reputatie? Wat zeggen de andere projecten over hen?

Wat fiscale sponsors van u willen

Beene wijst erop dat de fiscale sponsor ook naar u zal kijken. Ze zullen naar deze tekens zoeken:

 • Heeft uw project een legitiem doel zonder winstoogmerk? Zou de IRS denken dat dit een legitieme non-profitactiviteit is als u zich aanmeldt voor non-profitorganisatie? Fiscaal sponsorschap is geen manier om te voldoen aan de vereisten van non-profitorganisaties.
 • Heeft uw project voldoende grip om financiering voor dit idee te krijgen? Heb je met financiers gesproken? Heb je een kern van toegewijde individuele donoren? Hebt u inkomstenbronnen geïdentificeerd en bent u begonnen die paden te verkennen?
 • Fiscale sponsors vinden geen geld voor u en accepteren geen projecten die nog niet klaar zijn. Communautaire initiatieven vereisen bijvoorbeeld dat projecten een minimum van $ 24.000 aan inkomsten hebben, terwijl het Tides Center een vloer heeft van $ 100.000. Ook berekent een fiscale sponsor diensten. Kun je aan de vergoedingsvereisten voldoen?

Het punt, zegt Beene, is dat fiscale sponsoring geen manier is om een ​​zwak idee te zien, en het is ook geen manier voor een groep om de financiële steun te vinden die het zelf niet heeft kunnen vinden.. Fiscaal sponsorschap kan uw project geloofwaardiger maken, maar alleen als u een goed idee hebt en het vermogen om een ​​financier te overtuigen om in uw idee te investeren.

Waar vind je fiscale sponsors?

Er is een fiscale sponsorlijst met fiscale sponsors in 32 staten, Washington D.C. en Ontario, Canada. De fiscale sponsors in de directory zijn de thuisbasis van bijna duizenden projecten en beheren liefdadigheidsfinanciering van maximaal $ 1 miljard. U kunt ook rondkijken in uw community en andere non-profitorganisaties vragen over hun fiscale sponsors.

Informatiebronnen over Fiscal Sponsorship

 • Fiscal Sponsorship is Maturing as a Field, M. Melanie Beene, Grantmakers in the Arts Reader, Vol. 21, No. 3, Fall 2010.
 • Hoe Fiscaal sponsorschap non-profitorganisaties voedt, Jonathan Spack, derde sector New England,
 • Fiscaal sponsorschap: 6 manieren om het goed te doen, Gregory L. Colvin, Study Centre Press (2006).


Video Van De Auteur: What You Need to Know About Fiscal Sponsorships

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe goede sollicitatievragen te schrijven

✔ - Hoe een lelijke fondsenwervende brief mij bang maakte om te doneren

✔ - 10 Essentiële geschenken voor schrijvers


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!