Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe non-profitorganisaties geweldig kunnen zijn op Instagram

Mensen zijn dol op Instagram! Is uw non-profitorganisatie?


Een marketingkrachtcentrale, Instagram werkt voor merken, bedrijven en non-profitorganisaties.

Als je je op een jongere doelgroep wilt richten, kan Instagram iets voor jou zijn. Tenslotte gebruikt 59 procent van de online volwassenen tussen 18 en 29 jaar het netwerk. Meer dan 500 miljoen mensen hebben Instagram-accounts. Meer dan 300 miljoen van hen gebruiken het dagelijks.

Als u niet op deze Instagram-markt tikt, kunt u veel potentieel op tafel laten.

Wat maakt Instagram anders dan sociale media-netwerken zoals Facebook of Twitter is de manier waarop mensen het gebruiken. Instagrammers checken regelmatig de site, vaak meerdere keren per dag, en gaan veel sneller met posts dan met andere sociale netwerken.

Kortom, mensen die Instagram LOVE Instagram gebruiken. Als je het goed gebruikt, kun je bovendien gebruikmaken van een betrokken, actief netwerk van gepassioneerde mensen, klaar om reacties te plaatsen en erop te klikken.

Om echter te slagen met Instagram, heb je een duidelijk gedefinieerde strategie, een opvallende visuele stijl, een personeelsbetrokkenheid voor consistent posten en een grondige kennis van je doelgroep nodig.

Hier is een stap-voor-stap handleiding om je te helpen #InstaAwesome op Instagram te zijn.

 • 01

  Meld je aan voor Instagram-bedrijfshulpmiddelen

  Pencils of Promise Instagram-voorbeeld

  Als u Instagram gebruikt voor uw non-profitorganisatie en niet voor uw persoonlijk gebruik, moet u zich aanmelden voor een Instagram for Business-account. Het is gratis en biedt u verschillende handige hulpmiddelen die u niet krijgt met het persoonlijke account, inclusief analyses en een knop Contactpersoon. Bekijk deze korte video en leer hoe u uw account converteert naar een zakelijk account.

  Als uw uitvoerend directeur of een andere woordvoerder bereid en in staat is om een ​​persoonlijk Instagram-account op te zetten en te onderhouden, moedig hem of haar dan zeker aan.

  Mensen leggen liever contact met mensen op sociale media, veel meer dan merken en logo's. Door een gepersonaliseerde aanwezigheid vergroot je je bereik op Instagram en creëer je diepere verbindingen met donors en supporters.

  TOMS-schoenen en oprichter en sociaal ondernemer Blake Mycoskie hebben aparte Instagram-accounts met verschillende visuele stijlen en standpunten.

  Internationale non-profitorganisatie Pencils of Promise en haar oprichter Adam Braun hebben ook verschillende, maar complementaire Instagram-accounts.

 • 02

  Maak uw profiel nauwkeurig en compleet

  Je profiel is je startpagina op Instagram. Het is het eerste wat mensen zien wanneer ze je vinden, dus zorg ervoor dat het opvalt. Als u een Instagram voor Bedrijven-account hebt, kunt u automatisch uw contactgegevens van uw Facebook-bedrijfspagina halen en de twee pagina's koppelen.

  Stel uw Contact-knop zo in dat Instagram-gebruikers erop kunnen tikken en direct contact met u kunnen opnemen via telefoontje, e-mail of een routebeschrijving (als u een fysieke locatie hebt).

 • 03

  Stel meeslepende bijschriften samen

  Hoewel een opvallende foto of video het hart is van elk Instagrambericht, is wat u in het bijschrift schrijft even belangrijk. Vergeet niet dat je 2.200 tekens hebt en als je drie regels tekst overschrijdt, wordt het bijschrift afgekapt.

  Bijschriften die het achtergrondverhaal van de afbeelding of video vertellen, hebben de neiging het beste te presteren op Instagram. Er is geen definitieve studie over de vraag of langdurige onderschriften betrokkenheid aanmoedigen of ontmoedigen. Het hangt af van wat u wilt zeggen en of uw publiek een langere bijschriften zal lezen.

  Visuele verhalenverteller Branden Harvey gebruikt vaak alle 2200 tekens in zijn bijschriften om zijn verhalen te vertellen, waar zijn volgers dol op zijn en van genieten. Zie het voorbeeld hierboven.

 • 04

  Laat je profiel knallen

  Een geweldige profielfoto moet een van de belangrijkste taken zijn bij het opzetten van een Instagram-account. Gebruik uw logo, watermerk of een afbeelding die uw organisatie nauwkeurig weergeeft. Vergeet niet dat deze afbeelding op mobiele telefoons wordt bekeken, dus deze moet herkenbaar zijn, zelfs als deze klein is.

  Je kunt slechts één hyperlink tegelijkertijd op Instagram delen, en dat is de "link in bio." Houd bij het instellen van je profiel je beschrijving kort en voer een link in. Dit kan de startpagina van uw website zijn of een specifieke bestemmingspagina voor een campagne.

 • Het onvermogen om hyperlinks te plaatsen (anders dan een link in bio) vermijdt veel spam en geeft het platform een ​​schoner, meer gestroomlijnd gevoel.

  Als u echter een fondsenwervende campagne voert, kunt u de specifieke link in uw profielbio delen. Geef aan dat de link in uw bio staat wanneer u deze op Instagram plaatst.

  Pencils of Promise gebruikt vaak specifieke URL's in hun profiel en wijzigt deze afhankelijk van hun fondsenwervingsactie.

 • 06

  Creëer uw contentstrategie

  Een contentstrategie maken houdt in dat je een specifiek doel hebt voor de foto's en video's die je deelt op Instagram. Met 95 miljoen foto's en video's die dagelijks op het netwerk worden gepost, hoe ga je door de rommel heen en bereik je je publiek?

  Veel merken op Instagram presenteren hun producten en hoe mensen ze gebruiken (bijvoorbeeld Nike, Sephora). Sommige bedrijven richten zich op de werkplekcultuur (WeWork). Anderen leren over trends (The Zoe Report). De meest succesvolle Instagram-accounts zijn niet een beetje van alles. Ze richten zich op een bepaalde visuele stijl van inhoud en het publiek dat ze willen bereiken.

  Enkele geweldige non-profit Instagram-accounts die je kunt volgen voor inhoudelijke inspiratie zijn onder meer:

  • @doctorswithoutborders toont consequent het goede, het slechte en het lelijke in internationale ontwikkelingsactiviteiten, waarbij afbeeldingen worden gedeeld die vaak moeilijk te bekijken zijn, maar adembenemend
  • @thetrustees-account biedt prachtige landschappen om te zeggen dat ze de buitenlucht liefhebben, vieren en beschermen zodat iedereen ervan kan genieten
  • @stbaldricks maakt gebruik van een combinatie van foto's die persoonlijke verhalen en afbeeldingen vertellen die opvoeden en informeren, met een focus op fondsenwerving in elk bericht
  • @unitedway vertelt geweldige verhalen en stelt provocatieve vragen in berichten die verkeer terugsturen naar de website

 • 07

  Verhoog uw volgers met hashtags

  Instagrammers houden van hashtags. Hashtags leiden naar nieuwe accounts die moeten volgen. Track Maven meldde dat berichten met meer dan 11 hashtags de meeste betrokkenheid krijgen.

  De tien populairste hashtags op Instagram zijn: #love, #instagood, #me, #tbt, #cute, #follow, #followme, #photooftheday, #happy en #tagforlikes. Wanneer u kiest welke hashtags u op uw specifieke foto wilt gebruiken, onderzoek dan wat anderen op vergelijkbare berichten gebruiken en welke hashtags het meest zinvol zijn voor uw non-profitorganisatie en uw missie.

  Pro-tip: Als je niet houdt van het uiterlijk van te veel hashtags in je bijschrift, kun je deze als opmerkingen toevoegen of een leuke hack gebruiken om ze te verbergen.

 • 08

  Gebruik Instagramverhalen

  Het glimmende nieuwe op Instagram is de Verhalen-functie. Ontworpen om de populaire app Snapchat na te bootsen, laat Instagram Stories het delen van vele momenten toe in één compleet verhaal.

  Verhalen verdwijnen na 24 uur en blijven niet permanent op je profiel staan. Ze zijn dus perfect voor gebeurtenissen in het moment die gedocumenteerd moeten worden wanneer ze zich voordoen. Het voordeel van dergelijke inhoud is dat je kunt experimenteren en video's en foto's kunt delen met je volgers die niet passen in de zorgvuldig gecultiveerde visuele stijl van je algemene Instagram-account.

  Waarom zou je Instagramverhalen gebruiken? Ze verschijnen in chronologische volgorde bovenaan de lijst van uw volgers wanneer ze de app openen (zie het bovenstaande voorbeeld).

  Voor een complete handleiding over Instagramverhalen, lees Buffers geweldige bericht over het onderwerp.

  Instagramverhalen zijn ook handig omdat je klikbare links kunt insluiten. U kunt nu uw volgers verwijzen naar een website buiten de app, een functie die voorheen alleen beschikbaar was voor accounts die voor advertenties betaalden.

  Als een bonus heeft Instagram live video beschikbaar gemaakt voor geverifieerde accounts om te gebruiken in Instagram Stories.

 • 09

  Donaties stimuleren met behulp van Instagram-advertenties

  Er zijn een paar case-studies gepromoot door Instagram, waar non-profitorganisaties advertenties met veel succes hebben gebruikt.

  De Britse Hartstichting wilde bijvoorbeeld jongere vrouwelijke hardlopers aantrekken voor fondswerving voor de MyMarathon-campagne. Omdat de gewenste demografie van de Foundation echt in gebruik was van Instagram, concentreerden ze hun reclameboodschap daar en ontvingen bijna 13 procent van de totale aanmeldingen van het platform.

  Het voordeel van het runnen van een advertentie op Instagram (en alle sociale netwerksites) is de mogelijkheid om het rendement van uw investering rechtstreeks bij te houden. Door een kleine pixel op uw website te plaatsen, kunt u bepalen hoeveel mensen vanuit de advertentie naar uw site zijn gekomen en de gewenste actie hebben ondernomen.

  Omdat Facebook Instagram bezit, heb je een Facebook-bedrijfspagina nodig om advertenties op Instagram uit te voeren. U moet ook bekend worden met de advertentietools van Facebook.

 • 10

  Post consistent

  Uit een recente studie van Union Metrics bleek dat merken gemiddeld 1,5 keer per dag op Instagram posten. Ze ontdekten ook dat merken die meer dan twee keer per dag posten geen verlaging van betrokkenheid bij hun berichten zagen. Het lijkt erop dat op Instagram, hoe meer berichten, hoe beter.

  Als u geweldige inhoud maakt en deelt die is ontworpen met uw volgers in gedachten, worden uw berichten goed ontvangen en hoeft u zich geen zorgen te maken dat u te veel berichten plaatst.

  Als je van plan bent om minstens één keer per dag te posten, bekijk dan je Instagram Insights (alleen beschikbaar met een Instagram for Business-account) om het beste moment van de dag voor je volgers te vinden. Dat kan vroeg, middag of laat zijn. Raad het niet wanneer uw verkeer plaatsvindt. Controleer de statistieken.

  Bij zorgvuldig en strategisch gebruik kan Instagram een ​​geweldige manier zijn om jongere potentiële donateurs, vrijwilligers en voorstanders van uw goede doel te bereiken en erbij te betrekken.

  Als je Instagram nog niet eerder hebt gebruikt, kan het proces vreemd en ongemakkelijk lijken. We hebben echter allemaal geleerd van andere social-mediaplatforms. Je kunt ook Instagram leren. Het is waarschijnlijk de moeite waard.


 • Video Van De Auteur: "Diamonds" by Rihanna (written by Sia) | Cover by One Voice Children's Choir

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Geweldige liefdadigheidsinstellingen voor het geven van vakanties tijdens de vakantie

  ✔ - Begrijp de taal van restaurants

  ✔ - De grootste supermarktketen in Canada, in de Verenigde Staten in 2018


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!