Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe vaak moet je een restaurantmenu bijwerken?


Het succes van elk restaurant, of het nu een keten is of zelfstandig, groot of klein, traditioneel of mobiel, is het menu. Een coole naam, een eclectische inrichting of een geweldige locatie kan voor nieuwe klanten de uitdaging zijn om een ​​restaurant te proberen, maar het is het voedsel dat ze terug laat komen. Wijzigingen die u in uw menu wilt maken, moeten zorgvuldig worden overwogen. Dat gezegd hebbende, moet elk restaurantmenu periodiek worden geactualiseerd - alleen al om zich aan te passen aan voedselkosten en inflatie. Jaarlijkse updates van een menu laten prijsaanpassingen toe, het opnemen van populaire eettrends en een mogelijkheid om items die niet verkopen te vernietigen.

Om de winst te behouden, moet een restaurantmenu minstens één keer per jaar worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat de voedselkosten in overeenstemming zijn. Voedselkosten verwijzen naar de prijs van menu-items in vergelijking met de kosten van het voedsel dat wordt gebruikt om datzelfde gerecht te bereiden. De kosten van grondstoffen bepalen hoeveel een restaurant moet vragen voor het eindproduct. Fastfood-menu's kunnen hun voedselkosten vaak op slechts 25 procent brengen, maar concepten voor een snelle, informele en gezinsstijl zijn meestal hoger. Over het algemeen moeten de voedselkosten rond de 30-35 procent zijn.

Het betekent dat als je $ 1,50 betaalt voor een avocado, je een minimum van $ 5,50 moet vragen om de kosten te dekken en winst te maken. Dit lijkt misschien een steile stijging, maar houd er rekening mee dat de kosten meer omvatten dan het eten zelf. U betaalt uw personeel om het eten te bereiden, het eten te serveren en na het eten op te ruimen. Alles in uw restaurant, van loonlijst tot de elektriciteitsrekening, moet worden gedekt door het voedsel dat u serveert.

De voedselkosten omvatten zowel zijden als het hoofdbestanddeel. Stel bijvoorbeeld dat een van de populairste hoofdgerechten van uw restaurant wilde zalm is. De zalmfilet kost $ 4. Elk stukje zalm wordt geleverd met een jasmijnrijstzijde met een voedselkosten van 50 cent en een seizoensgroente die 75 euro kost. Je totale voedselkosten voor de entree bedragen $ 5,25. De minimum menuprijs is $ 18. Het is belangrijk om op te merken dat niet elk item tussen de 30 en 35 procent moet zijn. Hogere prijzen, zoals rundvlees en verse zeevruchten, lopen vaak hoger dan 35 procent.

Deze verhoogde voedselkosten kunnen worden gecompenseerd door menu-gerechten te combineren met lagere kosten, zoals kip en varkensvlees. En sommige voedingsmiddelen hebben echt lage voedselkosten, inclusief zetmeel en seizoensgroenten. De voedselkosten van uw restaurant moeten gemiddeld tussen de 30 en 35 procent blijven. Dus als u een dure portie rundvleesfilet aanbiedt, kunnen de kosten gemakkelijk worden afgewogen met twee of drie voordelige entrée-opties zoals chicken marsala, varkenshaas en zelfs een goedkopere biefstuk als een entrecote.

Voedselkosten veranderen afhankelijk van het seizoen en externe factoren zoals droogtes, overstromingen, die de prijzen kunnen opdrijven, net zoals bumpergewassen en overaanbod de voedselprijzen kunnen verlagen. Voor de meeste restaurants werkt het niet seizoensgebonden om een ​​menu te updaten, tenzij je restaurant een gastronomisch restaurant is met een roterend, vast menu. Klanten zouden niet al te blij zijn als hun favoriete gerechten om de paar maanden van prijs veranderen.

Perfom een ​​jaarlijkse controle

Wanneer u uw voedselkosten en menuprijzen bekijkt, is het ook een goed moment om te kijken naar seizoensgebonden ingrediënten, actuele voedingstrends en portiegrootte. De meeste kassasystemen maken gebruiksrapporten over afzonderlijke menu-items mogelijk. Het zal u precies vertellen hoeveel menu-items u het afgelopen jaar hebt verkocht. Terwijl u uw menu bekijkt, zoekt u naar artikelen die niet zo goed verkopen als andere - moet u ze bewaren? Met welke dingen gaat het goed? Is er een manier om meer variatie toe te voegen? Moet u een paar extra selecties toevoegen om klanten te verleiden om weer te komen?

Een veelgemaakte fout bij nieuwe restaurants is het maken van menu's die veel te groot of veel te klein zijn. Elk jaar publiceert de National Restaurant Association haar jaarlijkse culinaire voorspelling, waarin de huidige en populaire voedseltrends voor het komende jaar worden geschetst. Het is een geweldige bron voor het vinden van heerlijke menu-inspiratie.

Update seizoensitems twee keer per jaar

Afhankelijk van waar uw restaurant zich bevindt, is het zinvol om ingrediënten voor koud en warm weer bij te werken. Wanneer de temperaturen stijgen, trek je aan stevige stoofschotels, pannentaarten en geroosterd vlees; en kies voor lichtere items zoals verse salades, koude soepen en gegrild vlees. Dit betekent niet dat u elk item op uw menu moet vernieuwen, maar klanten zullen elk seizoen een paar nieuwe selecties waarderen.

Een andere manier om voedselkosten in overeenstemming te houden, is het verminderen van voedselverspilling. Telkens als je een geval van verwelkte sla of een partij van de vissoep weggooit die niet op tijd werd gebruikt, ging de prijs van dat voedsel gewoon omhoog. Zelfs als de voedselkosten goedkoop zijn, kost het je geld als je er uiteindelijk mee weggooit. Door seizoensproducten in een paar gerechten op te nemen, zorgt u ervoor dat het eten wordt gebruikt en blijft het niet hangen tijdens het instappen. Als u bijvoorbeeld een gebakken gevulde schelvis aanbiedt als voorgerecht voor het diner, moet u schelvis opnemen in andere hoofdgerechten; misschien als een schelvis piccata of een klassieke fish and chips.

Anders riskeer je een geval van verwoestende vis en daarmee al je winst.

Elk item op uw menu moet een specifieke portiegrootte hebben om de voedselkosten onder controle te houden. Beheer van restaurantporties is ook belangrijk om menu-items consistent te houden met elke dienst. Stel bijvoorbeeld dat een van de populairste gerechten van het restaurant kip Marsala is, geserveerd met risotto en verse asperges. Om uw portiegroottes te stroomlijnen, wordt de entrée als volgt onderverdeeld: een kipfles van zes ons zonder botten, een kop rijst met risotto, vijf speren met asperges en twee eetlepels parmezaanse kaas om te garneren.

De voedselkosten voor het gerecht bedragen $ 5,25 en de menuprijs is $ 17,95. Als een chef-kok routinematig een kipfilet serveert die zeven of acht gram is of zes speren asperges in plaats van vier toevoegt, gaat dit de voedselkosten verhogen - maar de menu-prijs stijgt niet. Elke keer als dit voorgerecht de keuken verlaat, ongeacht wie er kookt, mogen de porties niet veranderen.

Vergeet niet om uw cocktailmenu te updaten

Naast het bijwerken van uw restaurantmenu, is het ook een goed idee om uw barmenu eenmaal per jaar te bekijken. Als je een grote voorraad sterke drank bij je hebt, bekijk dan wat er wordt verkocht en wat niet. Hoewel alcohol erg lage voedselkosten heeft, is er geen reden om een ​​grote voorraad bij de hand te houden als deze niet wordt verkocht. Net als bij seizoensgebonden voedingsmiddelen, komen en gaan trends in alcoholische dranken. Wat misschien populair was toen je restaurant voor het eerst werd geopend, kan nu een voedingsfad zijn. Wees niet bang om je barman te vragen zijn drankrecepten uit te breiden met populaire trends zoals lokaal gebrouwen bier, sterke drank, zelfgemaakte drankjes en organische likeuren.

De opkomst van micro-distilleerderijen en productie ter plaatse behoort tot een van de huidige populaire restauranttrends.

Minimaal moet u uw restaurantmenu minstens één keer per jaar bijwerken om er zeker van te zijn dat de prijzen zijn zoals ze zouden moeten zijn. Juiste voedselkosten zijn essentieel voor het succes van een restaurant. Samen met een controle op de voedselkosten, helpt een jaarlijkse menu-audit u te zien wat er wordt verkocht en wat niet en is een gelegenheid om een ​​aantal nieuwe items te proberen. Ongeacht hoe vaak u ervoor kiest om uw restaurantmenu bij te werken, vraag altijd om feedback van uw klanten. Het is hun mening die er het meest toe doet.


Video Van De Auteur: X-com project 't HoogeHuus website

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Leer de taken en definitie van een franchisenemer

✔ - Visual Merchandiser Job Profile

✔ - Verwarmingsoplossingen voor een bouwplaats


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!