Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe Rare Earth Metal Supply Chain mijn bedrijf beïnvloedt

Waarom is er volatiliteit in de toevoerketen voor zeldzame metalen?


Zeldzame aardmetalen zijn niet per se zeldzaam, maar ze hebben een toenemende en soms vluchtige impact op de wereldwijde supply chain van vandaag. Een lijst van zeldzame aardmetalen (van neodymium tot yttrium) en hun industriële toepassingen is te vinden op de link hierboven.

Zelfs als uw bedrijf geen zeldzame aardmetalen in de supply chain gebruikt, kunnen zeldzame aardmetalen nog steeds uw aanbod en logistiek beïnvloeden.

Iedereen die een Supply Chain 101-klasse heeft genomen, weet dat een belangrijk risico van de supply chain om rekening te houden met de beperking van het aanbod is. De overgrote meerderheid van zeldzame aardmetalen komt uit mijnbouwactiviteiten in China. Als je een herinnering hebt of hebt gelezen over de oliecrisis in de jaren 1970, weet je dat het risico van het leveren van wereldwijde vraag vanuit een enkele geografische regio vol gevaar is.

Ik gebruik geen metalen van zeldzame aardmetalen, dus waarom zou ik erom geven?

In de jaren zeventig, waarbij de meerderheid van de olie in de wereld uit het Midden-Oosten kwam, maakte het niet uit of er sprake was van een daadwerkelijk tekort aan aanbod of een beheersing van het aanbod door olieproducenten - het resultaat was dat de wereld worstelde om aan haar vraag te voldoen.

Zeldzame aardmetalen staan ​​gevaarlijk dicht bij die beperkte afgrond. Zeldzame aardmetalen worden gebruikt in steeds bredere industriële toepassingen. Zeldzame aardmetalen worden al gebruikt in magneten, lasers, supergeleiders, verf, nucleaire batterijen en fluorescentielampen. Toen Tesla begin 2018 aankondigde dat het neodymium zou gebruiken in de magneetmotor in zijn Model 3 Long Range Car, stuurde het schokgolven door de toevoerketen van zeldzame aardmetalen.

En ook voor alle supply chains.

Denk terug aan de jaren '70. Het deed er niet toe of uw bedrijf in de olie-industrie zat of niet, de oliecrisis was van belang.

Vanwege het brede gebruik van zeldzame aardmetalen en het beperkte aanbod, lopen veel industrieën en de bijbehorende toeleveringsketens gevaar.

Importtarieven en hun impact op de toeleveringsketen

Een ander deel van de volatiliteit van de toevoerketen voor zeldzame aardmetalen is de controle die overheden hebben over hun export en import.

De Chinese overheid heeft in het recente verleden strenge exportquota op zeldzame aardmetalen ingevoerd. En de implementatie van hogere importtarieven op metalen afkomstig uit China en andere lagekosten producerende landen (door de Verenigde Staten), kan de onbedoelde consequentie hebben van een zeldzame vergelding van aardmetalen.

Tesla, Apple en andere wereldwijde bedrijfsbeesten hebben zeldzame aardmetalen nodig in hun producten - en een ander, strenger exportquotum kan leveringsproblemen en prijsstijgingen veroorzaken.

Momenteel, wanneer bedrijven die zeldzame aardmetalen in hun producten gebruiken deze producten prijzen, omvatten ze het invoerrecht van 5 procent tot 10 procent dat momenteel wordt toegepast op de zeldzame aardmetalen. Tariefpieken tot 25 procent of meer kunnen echter een prijsstijging van 3 tot 5 procent op telefoons, auto's en andere consumentenartikelen veroorzaken.

Houd het nieuws in de gaten. Als u zeldzame aardmetaaltarieven ziet stijgen, kunt u een 50 procent tot 65 procent factor van die verhoging van het importtarief nemen om de daaropvolgende prijsstijging te berekenen voor de producten die u gebruikt, waaronder zeldzame aardmetalen. Als de importtarieven bijvoorbeeld stijgen van 10 procent naar 15 procent, kunt u een vervolgprijsstijging verwachten van 2,5 procent tot 3 procent.

Hoe kunt u uw supply chain beschermen?

Hoe kwetsbaar uw supply chain is, hangt af van verschillende criteria. Als u zeldzame aardmetalen in uw toeleveringsketen heeft (of uw Tier II-leveranciers hebben zeldzame aardmetalen in hun bezit), dan bent u kwetsbaar voor:

  • Prijsvolatiliteit
  • Levertekorten

Het afsluiten van leveringsovereenkomsten of het aanhouden van veiligheidsvoorraden kan de enige manier zijn om jezelf te beschermen (in plaats van het herontwerpen of herontwerpen van de zeldzame aardmetalen uit je supply chain, zoals Toyota aan het doen is).

Als u geen zeldzame aardmetalen in uw supply chain hebt, is uw supply chain nog steeds kwetsbaar. Logistieke en vrachtbedrijven kunnen zien dat er kortetermijnwinstgevendheid is bij het concentreren van inspanningen in toevoeglijnen voor zeldzame aardmetalen, wat zou kunnen betekenen dat de beschikbaarheid van uw goederen wordt verminderd.

Net als de oliecrisis van de jaren 1970, zal een schaarste of prijsstijging van zeldzame aardmetalen een impact hebben op de mondiale toeleveringskosten van de tech-, automobiel-, ruimtevaart-, nucleaire, medische apparatuur en andere industrieën. Als uw toeleveringsketen hieraan grenst, loopt u mogelijk risico.


Video Van De Auteur: H.O.P.E. What You Eat Matters (2018) - Full Documentary (Subs: AR/EN/ES/FR/HU/ID/NL/PT/RU/ZH/SI)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Coverage Territory - Wat is het?

✔ - 11 Te stellen vragen voor het tekenen van een commerciële lease

✔ - Verzamelen van pallets voor recycling


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!