Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe Spec Work voor echte klanten kan leiden naar een baan


Dus je hebt altijd al in de reclamebranche willen werken. Misschien heb je geen ervaring. Misschien heb je wel ervaring, maar heb je geen gepubliceerde advertenties die je in je portfolio kunt laten zien. Het is de vangst 22 van het hebben van gepubliceerd werk om een ​​baan te krijgen, maar een baan nodig hebben om gepubliceerd werk gedaan te krijgen. Wat doe jij? Het dilemma kan overweldigend lijken. Veel mensen denken dat ze om deze reden nooit een baan in de reclame zullen krijgen. Maar er zijn manieren om dit obstakel te omzeilen en speculatieve advertenties zijn de sleutel.

Spec Work (ook bekend als speculatieve reclame)

Kort samengevat, spec-advertenties zijn advertenties die u zelf hebt geschreven of geproduceerd namens een klant, maar die niet daadwerkelijk door die klant is aangevraagd. Of het nu Nike, Apple, Ford, Stella Artois of een ander groot merk is, je werkt voor dat bedrijf zonder dat ze erom vragen. Het is gewoon een eenvoudige manier om werk in uw portfolio te zetten waarvan u denkt dat het van invloed zou zijn op die klant.

Probeer nu een specifieke advertentie te doen

Het is niet moeilijk. Je hebt al het geld dat je ooit zou willen uitgeven. Je hebt een eindeloze lijst met klanten en mediamogelijkheden. Het is een schone lei. Probeer deze oefening uit. Kijk eens rond in de kamer waar je dit artikel leest. Wat zie je? Een lamp? Hondenvoer? Een jas? Een computer?

Snel. Maak een advertentie voor een van de merken die u om u heen ziet. Het hoeft niet gepolijst te worden, gewoon goed. Gedaan? Geweldig, je hebt zojuist een SPEC AD gemaakt, zoals bekend in de branche. Deze advertenties laten een potentiële werkgever / klant uw talent zien zonder dat u een gepubliceerd stuk hoeft te hebben.

Als u uw portfolio echt leuker wilt maken, kiest u een gedrukte advertentie uit uw favoriete tijdschrift. Kies de oorspronkelijke advertentie uit elkaar. Welke elementen ontbreken? Is de call-to-action sterk genoeg? Herschrijf die advertentie nu in uw eigen woorden.

Spec work uitschrijven is essentieel

Als een potentiële werkgever uw portfolio doorzoekt, zijn ze wellicht erg onder de indruk van het aantal spraakmakende campagnes dat u heeft gemaakt. "Wow, geweldige campagne voor Nike." Je kunt mensen niet laten denken dat het werk dat je hebt gedaan op de specificatie ooit is gepubliceerd. Maar je kunt het feit noemen dat het op een goede manier een specificatie is, door het te laten zien naast een bestaande advertentie die, naar jouw mening, niet zo goed is.

In je portfolio wil je echt laten zien hoe je deze advertentie herschrijft. Plaats uw SPEC AD aan de ene kant van de pagina en de originele advertentie aan de andere kant (beide zijn dus naast elkaar). Wanneer je een interview start, markeer je je talent versus dat op nationaal niveau.

Kleinere agentschappen staan ​​over het algemeen meer open voor een portfolio vol SPEC ADS. Sluit de kleinere bureaus niet uit bij uw zoektocht naar een advertentiepositie. Het is een uitstekende manier om uw portfolio op te bouwen, zodat u die SPEC ADS in de toekomst kunt afschudden.

Een stage kan je voet tussen de deur krijgen

Een andere optie om te overwegen is een stage bij een lokaal tv-station, een reclamebureau of een bedrijf met een eigen inhouse-agentschap. De meeste tv-stations hebben hun eigen commerciële productiediensten. Ze schrijven, produceren en regisseren lokale televisiecommercials en kunnen een uitstekende springplank vormen voor toekomstige reclamebureaus.

Stages bij reclamebureaus zijn concurrerend en u zou een agentschap moeten onderzoeken om hun type klanten te zien. Dit helpt u te bepalen welke soorten materialen ze behandelen, zodat u uw portfolio op de juiste manier kunt bouwen.

Bedrijven met een eigen bureau beheren de meeste, zo niet alle aspecten van hun advertenties. Ze hebben een complete advertentieafdeling die allerlei soorten materialen voor het bedrijf produceert. Het enige nadeel is dat het eigen bureau alleen materialen voor dat ene bedrijf produceert. Dat is meestal geen probleem, omdat de geproduceerde materiaalsoorten zo divers zijn om het bedrijf en zijn producten te promoten.

Onthoud dat Spec Needs Great moet zijn

Wanneer u op zoek bent naar een positie in de advertentie-industrie, vooral als u weinig of geen ervaring hebt, moet u vertrouwen op uw SPEC ADS om uw vermogen om de klus te klaren uit te lichten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat spec werk geweldig moet zijn. U koos tenslotte de klant, het medium, het budget, de kopie, de afbeeldingen en al het andere. Dit is je baby.

Dus een stukje advies. Maak spec work dat indrukwekkend is omdat het op een laag budget is gedaan, of het is voor een hele lastige klant, zoals een luchtvaartmaatschappij of een autoverhuurbedrijf. Het is gemakkelijk om goed werk af te leveren voor een geweldig product als een iPod. Werk doen voor een luchtvaartmaatschappij, dat is alles over branding.

Succes.


Video Van De Auteur: NS Videotestimonial trainee Corporate Finance

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Inspirerende zakelijke citaten voor een nieuw begin

✔ - Top Global Business Intelligence-bedrijven

✔ - 5 Belangrijke dingen om te weten over huisbaas zijn


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!