Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe Starbucks gebruikmaakt van marktonderzoek om het merk te stimuleren


Starbucks is al vele decennia een succesvol bedrijf, grotendeels vanwege de geweldige bedrijfsstrategieën. Het bedrijf gebruikt vakkundig marktonderzoek om zijn aanbod en marketingberichten in overeenstemming te houden met het consumentenvertrouwen.

Marktonderzoeksmethoden

Marktonderzoek kan vele verschillende vormen aannemen, waaronder het volgen van culturele trends, het monitoren van sociale media, het verzamelen van feedback van consumenten en het testen van producten in de winkel. Starbucks doet al deze en meer.

Een opmerkelijke manier waarop Starbucks zijn eigen vorm van marktonderzoek uitvoert, is via zijn My Starbucks Idea-platform, dat het in 2008 heeft uitgerold als onderdeel van de 'Transformatie Agenda' van het bedrijf in die tijd. Sindsdien heeft het een aantal verschillende iteraties doorgemaakt, maar het basisidee erachter blijft hetzelfde: klanten, potentiële klanten en werknemers kunnen naar de website gaan om ideeën in te dienen voor nieuwe aanbiedingen, wijzigingen die ze graag willen zien alles wat al bestaat, verzoeken om oude producten terug te brengen, en meer.

Het bedrijf maakt ook gebruik van sociaal luisteren, waarbij digitale platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter en Reddit worden bewaakt om te achterhalen wat klanten over het merk zeggen en feedback verzamelen die het merk kan helpen verbeteren. Vanaf december 2018 had Starbucks 11,5 miljoen volgers op Twitter, 17,3 miljoen volgers op Instagram, meer dan 37 miljoen likes op Facebook en bijna 200.000 abonnees op YouTube.

Starbucks test regelmatig nieuwe producten in bepaalde winkels, wat het bedrijf helpt te achterhalen of het wijzigingen moet aanbrengen voordat het op andere markten wordt geïntroduceerd - of zelfs doorgaan met de introductie op andere markten. Starbucks gebruikt ook gegevens van verschillende marktonderzoeksbureaus, evenals gegevens die zijn verzameld uit zijn eigen winkels om zijn nieuwe productlijnen vorm te geven.

Voorbeeld: zuivelvrije alternatieven bij Starbucks

Voorbeelden van hoe Starbucks gebruik heeft gemaakt van markttrendgegevens, digitale consumentenfeedback en producttesten in de winkel zijn de lancering van zijn zuivelvrije melkalternatieven.

Marktonderzoeksbureau Mintel meldt dat in de periode 2012 tot 2017 de totale verkoop van zuivelvrije melkalternatieven in de Verenigde Staten 61 procent groeide, waarbij amandel-, kokosnoot- en sojamelk de populairste soorten waren. Starbucks heeft gelijke tred gehouden met deze trend onder gezondheidsbewuste consumenten en klanten met speciale voedingsbeperkingen. Het bedrijf begon in 2004 sojamelk aan te bieden. In 2015 lanceerde het dranken met kokosmelk en in 2016 begon het amandelmelk aan te bieden. Starbucks begon ook met het aanbieden van havermelk in haar Europese winkels in 2018 om de trends daar bij te houden.

Het bedrijf zegt dat een belangrijke reden dat het deze zuivelvrije melkalternatieven introduceerde, was dat ze een van de meest gevraagde aanbiedingen waren op het My Starbucks Idea-platform. In 2014 testte het bedrijf ook het gebruik van kokosmelk in winkels in Cleveland, Los Angeles en Oregon. De resultaten van de tests en gecombineerd marktonderzoek waren positief genoeg voor Starbucks om kokosnootmelk landelijk uit te rollen.

Op het moment van de lancering van de kokosmelk vertelde voormalig Starbucks Vice President van Brewed Espresso, Christine Barone, aan MarketWatch: "Het leveren van de opties die onze klanten willen is altijd het hoogtepunt van mijn dag. We hebben een hoge lat voor alles wat we combineren met onze hoogwaardige espresso en deze kokosmelk is soepel en vormt een perfecte aanvulling op de koffie. "


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Organische certificering van USDA krijgen

✔ - Hoe kan mijn bedrijf winst maken zonder contant geld?

✔ - Commercial Water Usage Calculator


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!