Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een abonnementsbedrijfsmodel werkt


Businessmodellen voor abonnementen zijn een hete trend voor startende ondernemers, en dat zou niet al te verbaast moeten zijn als je kijkt naar het succes van Birchbox, Dollar Shave Club, Netflix en vele anderen. Op het eerste gezicht lijken bedrijven die abonnementen op beheerde abonnementen aanbieden, terugkerende leveringen of digitale abonnementen te mooi om waar te zijn, maar voor zuinige consumenten presenteren ze veel dat niet te overtreffen is.

Ondernemers die geïnteresseerd zijn om in het abonneebedrijf te springen, zullen niet alleen zijn, omdat abonnementsdiensten een van de snelstgroeiende segmenten in de huidige economie zijn. Er zijn echter belangrijke details om te leren voordat u een abonnementsbedrijf start of er een toevoegt aan uw huidige lijst met services. Maar laten we eerst de geschiedenis van dit bedrijfsmodel bekijken.

Hoe het Subscription Business Model eruit zou kunnen zien

Het is een veel voorkomende misvatting dat abonnementsdiensten het nieuwe kind in de buurt zijn. Misschien geldt dit voor degenen die in het digitale tijdperk zijn geboren en opgegroeid, maar in werkelijkheid is het bedrijfsmodel voor abonnementen zo oud als gesneden brood. Vóór Fruit of the Month-clubs, vóór cd's en cassettes van BMG, vond het moderne concept van abonnementsdiensten zijn oorsprong in de media-instelling voor het bezorgen van kranten.

Toen kranten in gedrukte vorm de belangrijkste vorm van betrouwbare informatie over actuele gebeurtenissen vormden, creëerden mediamagneten een bedrijfsmodel dat de afhankelijkheid van hun bedrijven van krantenjongens die dagbladen op straat verkopen, verminderde. Nieuwsmaatschappijen begonnen hun werkgeversdocumenten te bezorgen bij de kantoren van plaatselijke bedrijven en later bij particulieren. Hierdoor werden abonnementen een belangrijke bron van inkomsten, waarmee de advertentieverkoop werd gecompenseerd - die in natura groeide dankzij een grotere oplage voor toegewijde abonnees.

Hoe abonnementen werken

Het abonnementsbedrijfsmodel is misschien niet nieuw, maar het toepassen ervan op uw bedrijf kan wat onderzoek en vindingrijkheid vergen. Net zoals het digitale dagblad van vandaag, kunnen abonnementsdiensten een moeilijk vooruitzicht zijn voor huidige en potentiële klanten om in te kopen.

Van de consumentenkant van de transactie is het bedrijfsmodel eenvoudig. De klant meldt zich aan voor het kopen of huren van een product of dienst met een geautomatiseerde betalingstransactie elke maand, seizoen of jaar. Nadat de eerste abonnementstransactie is voltooid, ontvangt de klant toegang tot een bibliotheek met goederen of diensten om deze op een door hemzelf gekozen tijdstip te gebruiken, of ontvangt hij een vooraf bepaalde goederen of diensten die zijn geselecteerd om persoonlijk of afgeleverd te worden afgeleverd digitaal op regelmatige basis.

Van de kant van de bedrijfseigenaar van de transactie, is het model een beetje ingewikkelder. Als u de productie van de goederen of diensten uitbesteedt, is het uw verantwoordelijkheid om met de maker of leverancier te onderhandelen om een ​​stabiele productielijn en beschikbaarheid te garanderen. Daarnaast onderhandelt u ook over welk percentage van de abonnementskosten de maker of leverancier ontvangt. Vaak heeft dit betalingssysteem de vorm van een verkoop per eenheid, per minuut of per klik op basis van het aantal abonnees, de tijd of hoeveelheid service of product dat wordt gebruikt en andere factoren die uniek zijn voor uw branche.

Vanzelfsprekend is de setup van het abonnementenmodel gestroomlijnder wanneer de ondernemer ook de interne productmaker of serviceprovider is. In een model waarin uw klanten zich rechtstreeks inschrijven voor uw diensten of goederen, moet u het beste prijsniveau bepalen waar de klant bereid is om op regelmatige basis te betalen, maar uw winstmarge niet onderbieden.

Hoe Subscription Business het doet

Het vaststellen van een prijs leidt uiteraard tot het selecteren van hoeveel u wilt aanbieden en hoe vaak. Is uw product elke maand beperkt tot een vooraf bepaald bedrag? Gwynnie Bee biedt bijvoorbeeld stijlvolle plus-size kleding die voor een vast bedrag aan je deur wordt geleverd, maar klanten kiezen ervoor om één tot tien items per maand te kiezen om te proberen en te kopen of terug te komen voordat een nieuwe selectie wordt verzonden.

Of biedt uw bedrijf klanten toegang tot uw geheel bibliotheek met diensten of producten in ruil voor een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding, zoals online kennisuitwisselingsservices Lynda en Skillshare?

Een ander detail om te overwegen of u voor het eerst met het zakelijke abonnement begint, is om beperkte toegang tot uw product of service gratis te bieden en klanten vervolgens uit te nodigen voor een grotere premium selectie als zij uw product leuk vinden. Dit wordt een freemium-model genoemd. CreateHER Stock, een abonnementsservice voor originele stockfoto's met vrouwen in kleur, biedt gratis afbeeldingen in ruil voor uw e-mailadres. Nadat een klant een paar van de gratis foto's heeft gedownload, ontvangen deze uitnodigingen om zich voor een maandelijks bedrag aan te melden voor onbeperkte toegang tot het bedrijfsarchief met 13.000 foto's.

Als uw abonnementsdienst eenmaal is geïnstalleerd, is klantenbehoud net zo belangrijk als nieuw lidmaatschap. Ondernemers moeten hun brancheconcurrentie en feedback van hun abonnees in de gaten houden. Productontwikkeling en services die zich aanpassen aan nieuwe technologie en processen zijn een manier om ervoor te zorgen dat een abonnementsservice zowel uw merk als uw bedrijfsresultaat verbetert. De evolutie van Netflix is ​​een perfect voorbeeld van een op abonnementen gebaseerd bedrijf met een scherp oog voor aanpassing aan brandstofgroei.

Hoe u een abonnementsbedrijf kunt laten werken voor u

Het grote voordeel van het abonnementsbedrijfsmodel voor ondernemers is het gegarandeerde inkomen van klanten die niet alleen toegang willen hebben tot uw product of dienst, maar ook het gemak van het regelmatig beschikbaar hebben zonder door een aankoopproces te gaan en elke keer om levering te vragen. Er is misschien geen op abonnementen gebaseerde service voor uw branche om na te bootsen en ervoor te zorgen dat het bedrijfsmodel voor u werkt, maar laat dat u er niet van weerhouden om als eerste uw bedrijfsaanbod aan het abonnementsconcept aan te passen.

Uiteindelijk moeten bedrijfseigenaren hun klanten ervan overtuigen dat hun producten of services een maandelijkse abonnementsprijs waard zijn. En net als bij elk bedrijfsmodel zonder abonnement, zorgt het behoud van de kwaliteit, snelheid en klantenservice die uw abonnees gewend zijn, ervoor te helpen uw merk te verbeteren, uw doelen te bereiken en uw klanten te vergroten. Het doel van het abonnementsbedrijfsmodel is immers om een ​​eenmalige interactie om te zetten in een langetermijnrelatie.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De ultieme productiviteitstip voor ondernemers: focus

✔ - Saskatchewan PST: Wanneer PST in Saskatchewan opladen

✔ - Inside the Mind of Million Dollar Business Ideas


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!