Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe de verouderde termijn wordt gebruikt in Business Accounting


Het woord "verouderd" verwijst naar verschillende soorten activa, en de term heeft over het algemeen meerdere betekenissen. "Obsolete" als een bijvoeglijk naamwoord kan verwijzen naar iets dat is:

  • Niet langer gebruikt, als een buggy-zweep
  • Verouderd of ouderwets, als een broek met een klokbodem uit de jaren 70
  • Niet meer gewenst, zelfs als het nog steeds werkt, zoals die oude printer die je niet graag wilt weggooien omdat je nieuwe computer er niet mee praat.

De term "verouderd" komt van het Latijn voor "volwassen, versleten". In onze zakelijke omgeving in de 21e eeuw verwijst verouderd vaak meer naar technologische dan fysieke slijtage. Maar natuurlijk kan iets versleten raken en worden weggegooid.

Apparatuur, machines of voertuigen kunnen verouderd raken. Wetten en voorschriften kunnen achterhaald zijn. Concepten, theorieën en tradities kunnen ook achterhaald zijn.

De zelfstandige naamwoordvorm voor het verouderde woord is "veroudering", een voorwaarde om verouderd te zijn. Bijvoorbeeld: "Sommige mensen zeggen dat autofabrikanten geplande veroudering toepassen, waardoor het model van vorig jaar overbodig werd om het model van dit jaar te verkopen."

Achterhaald in Business Accounting

De term verouderd verwijst naar een bedrijfsmiddel dat:

  • Wordt niet meer gebruikt omdat het geen waarde kan produceren voor het bedrijf (zoals een bedrijfsvoertuig dat niet meer werkt)
  • Verouderd in stijl of ontwerp
  • Technologisch achterhaald door nieuwere technologische innovaties.

In de context van het bedrijfsleven is die printer die ik hierboven noemde een verouderde troef. Bedrijfsmiddelen kunnen van alles zijn, van een bureau tot computers en van inventaris tot machines en apparatuur tot een bedrijfsvoertuig.

Insolventie in zakelijke zin is het waardeverlies van een actief als gevolg van verlies van bruikbaarheid of technologische factoren; obsoletie beschrijft een actief dat "verouderd" is. Veroudering is niet gerelateerd aan de fysieke bruikbaarheid of werking van het activum.

Hoe te vertellen wanneer een bedrijfsmiddel verouderd is

U weet mogelijk dat een bepaald bedrijfsmiddel over het algemeen verouderd is omdat u het hebt vervangen door een nieuwer model. Maar we moeten ons focussen op obsoletie in boekhoudkundige zin.

Een bedrijfsmiddel is verouderd wanneer het buiten gebruik wordt gesteld (niet gebruikt) en wordt afgeschreven als een actief op de balans van het bedrijf. Laten we kijken naar hoe dat werkt:

Elk activum in uw bedrijf heeft een gedefinieerde levensduur, in de boekhoudkundige betekenis. Deze levensduur van een actief wordt zijn bruikbare levensduur genoemd, wat ook kan zijn

  • Physical. Aan het einde van de fysieke levensduur van het activum is het niet langer nuttig, vanwege "slijtage"
  • Technisch of technologisch. Aan het einde van de technische levensduur van een item worden deze vervangen door nieuwere modellen.

Hoe verouderde activa uw bedrijfsbelastingen beïnvloeden

In de boekhouding is de gebruiksduur gerelateerd aan het begrip afschrijving. Aan het einde van de gebruiksduur van een actief wordt het "volledig afgeschreven" en wordt het afgeschreven van de bedrijfssaldi. Het verschil tussen de kostenbasis van het actief en de waarde ervan bij afschrijving wordt beschouwd als een waardevermindering die van invloed is op de bedrijfsbelastingen.

Voorraad (goederen of onderdelen aangehouden voor verkoop) is ook een bedrijfsmiddel. Voorraad kan verouderd raken als de voorraad onverkoopbaar wordt. In dit geval wordt de voorraad afgeschreven en neemt het bedrijf verlies. Dit verlies is van invloed op de bedrijfsbelastingen van het bedrijf.

Houd er rekening mee dat een actief mogelijk geen waarde heeft voor het bedrijf en verouderd is vanuit boekhoudkundig oogpunt, maar het actief kan nog steeds in goede staat verkeren (zoals een bureau) en kan nog steeds door het bedrijf worden gebruikt.


Video Van De Auteur: Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe worden auto's gerecycled?

✔ - Schema C - Winst of verlies van zaken

✔ - Wat is contractuele aansprakelijkheid?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!