Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe commerciële vastgoedklanten aan te trekken


Afspraken maken is slechts de helft van het gevecht als je een commercieel makelaar bent. Het beveiligen van klanten die bereid zijn hun investering met zes of zeven cijfers in uw handen te leggen, is het belangrijkste obstakel voor succes op dit gebied. Hoewel het opbouwen van een sterke klantenkring een moeizaam en langzaam proces kan zijn, kan het worden bespoedigd door jezelf daar buiten te zetten voor iedereen. Naarmate uw naam binnen de commerciële wereld veel ruimte begint te veroveren, zult u steeds meer mogelijkheden vinden om klanten aan te trekken.

 • 01

  Plaats uw profiel op commerciële databases

  Zowel professionele organisaties zoals Certified Commercial Investment Member (CCIM) en lijstservices zoals LoopNet stellen gekwalificeerde agenten in staat om hun contactgegevens, specialiteiten en CV's aan hun databases toe te voegen. Dit is een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot miljoenen levensvatbare klanten die zich tot deze sites en zoekmachines wenden wanneer ze op zoek zijn om te kopen, verkopen of leasen.

 • 02

  Gebruik de marketingmaterialen van uw bedrijf

  Alle grote commerciële vastgoedfirma's hebben ondersteunend personeel van agenten dat kan helpen met uw promotionele behoeften en marketingmateriaal. Praat met de medewerkers van uw bedrijf over uw opties, waaronder het opzetten van een marketingkit, portfolio, direct mailer en uw eigen webpagina op de website van het bedrijf. De middelen van een groot bedrijf kunnen van onschatbare waarde zijn, omdat u niet hoeft te betalen voor dit geavanceerde marketingmateriaal of voor de database met leads die het in de loop der jaren heeft verworven.

 • 03

  Maak uw eigen website

  Als uw bedrijf geen ondersteuningsservices biedt of als u een onafhankelijke agent bent, moet u uw eigen online aanwezigheid vaststellen. Dit moet een website bevatten met informatie over uw services en expertise en een blog die u positioneert als een expert in uw markt. U kunt deze zelf ontwikkelen als u vertrouwd bent met copywriting, zoekmachine-optimalisatie (SEO), HTML-code en blogsoftware. Als dat niet het geval is, huur dan een site-ontwerper en copywriter in die de eerste inhoud kan maken en laat zien hoe het is gedaan.

 • 04

  Neem deel aan sociale netwerksites

  Sociale netwerken zijn een gratis en gemakkelijke manier om verder te gaan dan je vertrouwde kring van vrienden, familie en kennissen. Hiermee kunt u uw vrienden, familie en kennissen bereiken, enzovoort. Sites zoals Facebook helpen je nieuwe contacten te leggen met potentiële klanten door nieuwe "vrienden" te suggereren op basis van je profiel, voorkeuren en huidige vriendenlijst. Twitter biedt een microblogplatform waarop u uw marktgedachten, behoeften van klanten of succesvolle deals voor geïnteresseerde volgers kunt adverteren. Met LinkedIn kunt u uitsluitend verbinding maken met uw gewenste bedrijfsgemeenschappen, waar u essentiële informatie kunt delen en ontvangen van uw netwerk van medewerkers.

 • 05

  Vestig jezelf als een autoriteit

  Bied jezelf aan als bron voor relevante nieuwsuitzendingen. Dit kunnen lokale, handels- en nichepublicaties zijn die betrekking hebben op uw specifieke producttype. E-mail een korte inleidende brief aan relevante redacteuren over uw affiliaties, ervaringen, specialiteiten en marktgedachten. Zorg ervoor dat u uw contactgegevens vermeldt, evenals de beste manier om u te bereiken. Lezers je gedachten en advies geven over de markt is een ideale manier om vertrouwen op te bouwen met zakenmensen en investeerders die je nog nooit ontmoet hebt.

 • 06

  Vraag een succesvolle makelaar om u te begeleiden

  Veel bekende, doorgewinterde makelaars zijn zo goed in hun werk dat ze meer klanten hebben dan ze aankunnen. Ze hebben ook een schat aan kennis die de carrière van een agent kan voortstuwen. Maak kennis met een aantal van uw uitstekende makelaars. Zoek er een die je respecteert en bewondert, en probeer een wederzijds voordelige relatie met hem of haar te vormen. Vraag de persoon om je te begeleiden en bied je ondersteunende diensten aan haar of haar team aan als de werklast zwaar is. In de loop van de tijd neemt deze persoon je waarschijnlijk mee in deals, waardoor je toegang hebt tot belangrijke commerciële klanten.

 • 07

  Zoeken naar klanten

  Agenten die wachten op klanten om naar hen toe te komen vallen buiten de boot. Zoek in plaats daarvan klanten waar u maar kunt. Bekijk overzichten van eBay, Craigslist en het gedeelte commercieel onroerend goed van uw krant voor verkopers die mogelijk hulp nodig hebben bij het verhuizen van hun eigendommen.

  Neem contact op met de huidige eigenaren van gewenste gebouwen om te zien of ze op de markt zijn om hun portefeuilles te verkopen of uit te breiden. U kunt hun contactgegevens verkrijgen door naar de belastingadviseur of het kantoor van de districtskantoor in de provincie te gaan waar de accommodatie zich bevindt. Commerciële lijstdatabases zoals LoopNet, CityFeet en CoStar zitten vol met klanten die al een vertegenwoordiging hebben, maar deze sites kunnen u op de hoogte houden van de belangrijkste markttendensen en spelers, die in de toekomst van pas kunnen komen.

 • Wees voorbereid op lange sluitingscycli

  Commercieel vastgoed is niet zoals residentieel als het gaat om de tijd om tot een transactie te komen. Je moet vaak een lange tijd met klanten werken terwijl ze hun due diligence doen en veel onderzoek doen om er zeker van te zijn dat ze de juiste locatie voor hun bedrijf kopen.

  Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Hoe leden van de raad van bestuur belangenconflicten kunnen vermijden

  ✔ - Leuke citaten en woordspelingen over supermarkten

  ✔ - De beste manieren om maandelijkse donors te landen


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!