Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een goedkope domeinnaam te kopen

6 tips om een ​​geweldig domein en een geweldige deal te krijgen


Er zijn veel plaatsen om goedkope domeinnamen te kopen. En hoewel de meeste leveranciers bekend zijn, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden wanneer u beslist met wie u uw domein wilt registreren. U kunt hier enkele van onze goedkoopste goedkoopste registrators raadplegen.

Houd er rekening mee dat u uw website niet hoeft te hosten op dezelfde plek waar u uw domeinnaam koopt. Veel mensen zullen bijvoorbeeld hun domeinnaam kopen bij een bedrijf als GoDaddy.com en hun website hosten bij een webhostingbedrijf zoals Bluehost.com.

Hier zijn zes tips voor het kopen van een goedkope domeinnaam (dat is echt goed).

1. Wees niet tevreden met "Close Enough" -domeinen

Hoewel de voorkeur van iedereen een ".com" -domein is, is het soms gewoon niet beschikbaar. Weersta de drang om bizarre en moeilijk te onthouden functies toe te voegen, gewoon om er een te vinden die beschikbaar is.

Hier zijn drie dingen die u moet vermijden bij het kopen van uw domeinnaam:

Domeinnamen met Hyphens

Mensen zullen vergeten waar de streepjes terechtkomen (vooral als er meer dan één zijn) of ze helemaal vergeten. En als u uw site-adres moet spreken (voicemail, radioadvertenties, mond-tot-mondreclame), maakt het koppelteken het gewoon onhandig.

Het is nog erger als uw concurrent hetzelfde domein als u gebruikt, alleen zonder koppeltekens. U stuurt dagelijks verkeer naar hun site wanneer uw bezoekers uw domein verkeerd invoeren.

Ten slotte komt het gebruik van afbreekstreepjes in uw domeinnaam gewoon als amateuristisch, low-budget, en kan echt de perceptie van uw merk verminderen.

Over het algemeen moet u voorkomen dat u koppeltekens gebruikt in uw domeinnaam. Ja, dit betekent dat het wat meer tijd kost om een ​​goede domeinnaam te bedenken die beschikbaar is zonder koppeltekens, maar het is het op de lange termijn zeker waard.

Domeinnamen die eindigen op.Org,.Net,.Biz, Etc...

Omdat het tegenwoordig zo moeilijk is om goede ".com" -domeinnamen te vinden, gaan veel mensen gewoon door met een andere versie van de domeinnaam, zoals ".net", ".biz", etc. -versie van het domein naam, omdat ze meestal direct beschikbaar zijn.

U kunt om verschillende redenen afwachten voordat u met deze extensies gaat.

Ten eerste, als er al een bekend merk is dat de ".com" -versie gebruikt, kunnen er juridische gevolgen voor u zijn wanneer u een versie van de domeinnaam gebruikt.

Ten tweede, zelfs als de andere extensie beschikbaar is, zijn de meeste mensen bekend met de ".com" -versie en kunnen ze uiteindelijk toch naar die website gaan; in wezen zou je gratis voor je concurrent adverteren. Wanneer een klant zoekt naar de ".net" -versie van de domeinnaam, moet u concurreren met een groter, reeds gevestigd merk. En wanneer een klant naar u op zoek is, kunnen ze uw minder bekende naam misschien niet onthouden en uiteindelijk van uw concurrent kopen.

Er zijn enkele gevallen waarin het gebruik van een andere extensie van een domeinnaam zinvol kan zijn. Als uw bedrijf geen winstoogmerk heeft, is het werken met de ".org" een haalbare optie. Een ander voorbeeld is als u een lokaal bedrijf heeft dat alleen een geografisch gebied bedient; zoals een bedrijf in New York zou kunnen gaan met een ".nyc" -extensie. Afgezien van deze uitzonderingen, wordt ten zeerste aangeraden om een ​​".com" -naam voor uw website te vinden.

Meerdere spellingen en nummers

Omdat het gemakkelijk is om in de war te raken met spelling, kies een woord (of woorden) dat niet gemakkelijk kan worden verward. Het woord 'bas' heeft bijvoorbeeld twee uitspraken en wordt daarom op een aantal manieren verkeerd gespeld. Bas kan verwijzen naar verschillende vissoorten, een laagfrequent geluid, meer dan tien verschillende steden over de hele wereld of zelfs een achternaam.

Ten tweede, vermijd het gebruik van getallen, aangezien veel mensen kunnen verwarren of ze het daadwerkelijke aantal moeten invoeren, zoals '7', of de spelling ervan moeten typen, bijvoorbeeld 'zeven'. Ook kan het gebruik van getallen in uw domein de indruk wekken dat u een laag budget heeft en er een amaterish gevoel aan overhoudt.

2. Koop bij een gevestigde registrar

Hoewel er honderden plaatsen zijn om een ​​domein te kopen, moet u niet kopen bij een onbekende domeinregistreerder. De kans dat ze failliet gaan, is waarschijnlijk laag - maar waarom zou je jezelf door dat soort risico heen laten gaan?

De realiteit is dat iedereen een domeinregistratie- en hostingbedrijf kan starten. Het is het beste om weg te blijven van een kleiner 'moeder en pop'-type domeinregistratiebedrijf en bij een groter bedrijf te blijven - de belangrijkste reden hiervoor is dat het gebrek aan klantenondersteuning van een kleinere operatie een groot probleem kan zijn - u wilt kiezen voor een bedrijf dat biedt 24/7 klantenondersteuning. Sommige gerenommeerde domeinnaamregistreerders zijn onder meer:

 • 1and1.com (domeinnamen, e-commerce en hosting)
 • BlueHost.com (domeinnamen en hosting)
 • GoDaddy.com (domeinnamen, e-commerce en hosting)
 • HostGator.com (domeinnamen en hosting)
 • Namecheap.com (domeinnamen en hosting)

3. Brain Storm voordat je begint met zoeken

Gebruik een gratis brainstormtool, ook wel een domeinnaamgenerator genoemd, om automatisch verschillende varianten van uw domeinnaamideeën te bedenken (en te zien of deze al dan niet beschikbaar zijn).

De andere onschatbare tool is een thesaurus. Ik heb zowel een printexemplaar als de online Thesaurus.com gebruikt. Als u uw paar zoekwoorden in gedachten heeft, zoek ze dan op. Soms krijg je meteen het juiste woord. Andere keren zal het een paar uur duren om met varianten te spelen.

Onthouden: dit is de tijd waard. Je gaat honderden uren investeren in het bouwen van een merk en het genereren van verkeer voor dit domein. Het kiezen van het juiste domein is erg belangrijk.

4. Koop uw domeinnaam minimaal 2 jaar

Wanneer u uw domeinnaam koopt, in plaats van deze slechts voor één jaar te registreren, kunt u overwegen deze te registreren voor ten minste twee jaar (of langer). Hier zijn een paar redenen om dat te doen:

 • Sluit een lagere prijs aan: Gewoonlijk geldt dat hoe meer jaar je registreert, hoe lager de prijs per jaar zal zijn. En omdat de kosten over het algemeen elk jaar hoger worden, wordt dat lage tarief geblokkeerd.
 • Bespaar tijd en moeite: U hoeft zich geen zorgen te maken over het jaarlijks verlengen van uw domeinnaam of vergeet uw domeinnaam te vernieuwen en verliest hem uiteindelijk!
 • SEO Voordelen: Google beloont uw betrokkenheid met een hogere zoekrangschikking.

5. Koop geen gearchiveerde namen

Hoewel veel bedrijven enkelvoudige generieke domeinen (insurance.com of travel.com) willen, moet u deze vermijden. Er zijn twee problemen met deze domeinen:

 1. Ze zijn niet gedenkwaardig: Het is vrij moeilijk om een ​​merk rond een enkel, zinloos woord te bouwen. Het woord kan de branche definiëren, maar klanten willen kopen van een bedrijf en niet van een generieke site. Google en andere zoekmachines geven er ook de voorkeur aan om domeinnamen van merken onder generieke domeinnamen te plaatsen.
 2. Ze zijn duur: Premiumdomeinen verkopen voor honderden dollars tot miljoenen dollars (Insure.com heeft in 2009 voor $ 16 miljoen verkocht).

Klanten hebben betrekking op merken, niet op woordenboekvermeldingen. Toen internet nieuw was, zouden mensen een woord in hun browser typen en ".com" toevoegen aan het einde. Dat doen we niet meer. Deze generieke domeinen hebben hun dag gehad. Helaas snappen grote bedrijven het nog steeds niet en betalen ze graag 6 of 7 cijfers voor deze laagwaardige domeinen.

6. Lees de kleine lettertjes

Sommige registrars bieden gratis privéregistratie. Anderen berekenen maar liefst $ 11,99 per jaar. Zorg ervoor dat u gelijke variabelen vergelijkt. Soms kost de "goedkoopste" optie eigenlijk meer.

U wilt ook zeker zijn van de volgende functies:

 • Auto-domeinvernieuwingen: de meeste registrars bieden deze service nu aan, maar het is goed om dit te controleren. Het laatste dat u wilt, is uw domein verliezen, omdat u bent vergeten het te vernieuwen.
 • Gratis domeinparking totdat u klaar bent om uw domein te gebruiken.
 • Gratis doorsturen van domeinen voor het geval u uw domein als een omleidingslink gebruikt.
 • Hostingopties: hoewel sommige domeinregistreerders ook hosting aanbieden, kiezen veel bedrijfseigenaren ervoor hun sites elders te hosten. Dit geeft hen de vrijheid om van host te veranderen zonder hun domeinen te verplaatsen.

 • Vernieuwingskosten: een lage prijs is geweldig, maar hoeveel kost het om te verlengen?

Met deze tips bent u klaar om een ​​geweldige, goedkope domeinnaam te kopen. Zodra je dat hebt gedaan, is het tijd om je website te bouwen en enorme hoeveelheden websiteverkeer te genereren.


Video Van De Auteur: 1. Kiezen hosting provider voor domeinnaam registratie en hosting.

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een Facebook-cover maken met Wordle

✔ - Top tips voor het incasseren van kleine bedrijven

✔ - Wat is het beste bedrijf om te beginnen?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!