Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe Markup te berekenen als een onderdeel van de verkoopprijs

Een eenvoudige formule om uw winstmarge te begrijpen


Een "markup" is het verschil tussen wat een product of dienst u kost om te produceren en de prijs waartegen u het uiteindelijk aan consumenten verkoopt. Het wordt meestal uitgedrukt als een percentage en het is een belangrijk getal.

Markup vertegenwoordigt de brutowinstmarge van uw bedrijf, dus het is van cruciaal belang om alle kosten, materiaal, arbeid en overhead, zowel direct als indirect, te begrijpen en in overweging te nemen die in de berekening worden meegenomen. Het wordt gebruikt door fabrikanten, groothandelaren en retailers. De opmaak moet voldoende zijn om uw bedrijf winstgevend te houden, maar realistisch genoeg om de deur open te zetten voor een hogere omzet en uitbreiding van het marktaandeel.

Markup opzetten

Het maken van markeringen is een van de belangrijkste onderdelen van de prijsstrategie, vooral wanneer u een nieuw bedrijf start. Markeringen moeten voldoende groot zijn om al uw verwachte zakelijke uitgaven te dekken, evenals kortingen zoals afwaarderingen, voorraadtekorten en kortingen voor werknemers en klanten. Toch moeten ze het bedrijf nog steeds een goede winst opleveren.

Het acceptabele bereik van markeringen kan verschillen van industrie tot sector, omdat ze deels zijn gebaseerd op wat klanten bereid zijn te besteden. Dit wordt op zijn beurt beïnvloed door de industrie. De prijsstrategieën van uw concurrenten kunnen ook een belangrijke rol spelen.

Kleine fabrikanten van apparaten kunnen bijvoorbeeld soms markeringen van 30 procent of meer toewijzen, terwijl kleding vaak tot 100 procent wordt gemarkeerd. Zelfs binnen industrieën kunnen markeringen variëren. De auto-industrie is meestal beperkt tot een winstmarge van 5 tot 10 procent op de meeste nieuwe auto's, maar sport utility vehicles kunnen genieten van markups die oplopen tot 25 procent of meer.

Verwachte verkoopvolume

Verwacht verkoopvolume is ook een belangrijke factor in markup. Goederen met een hoog volume kunnen een lagere markup gebruiken en toch het vereiste winstniveau genereren. Naarmate het volume stijgt, kunnen de kosten per eenheid dalen.

De kracht van je merk

De kracht van uw merk is ook een factor. Een sterk merk kan een hogere prijs en een hogere markup hanteren, hoewel de kosten ervan aanzienlijker kunnen zijn.

Uw overheadkosten

Dit is een kritieke component die niet over het hoofd mag worden gezien of die onvoldoende benadrukt wordt. Het kost je geld om je deuren open te houden voor het bedrijfsleven. U hebt verzekeringskosten en u moet huur- of hypotheekrekeningen betalen. U moet uw werknemers vergoeden. U hebt benodigdheden nodig.

Al deze factoren spelen een rol bij het markeren omdat uw verkoopprijs voldoende moet zijn om ze te dekken, evenals uw kosten in het product zelf en nog steeds een overschot achterlaten voor winst. Maar hier wordt het lastig.

U kunt niet berekenen met allemaal uw totale overhead, maar u zou een percentage gebruiken dat specifiek is bedoeld voor het specifieke product waarop u de markup wilt bepalen. Dit wordt aangeduid als het toewijzen van uw overheadkosten en het kan moeilijk zijn om dit te achterhalen. Als u te weinig toewijst, verliest u geld. Als u te veel toewijst, kunt u klanten kwijtraken die uw hoge prijzen gewoon niet betalen. U kunt hiervoor de hulp van een financiële professional zoeken als accounting niet uw sterkste is.

Het berekenen van de dollarmarkering als een onderdeel van de verkoopprijs

Als je een product hebt dat $ 15 kost om te kopen of te maken, kun je op deze manier de dollarmarge op de verkoopprijs berekenen:Kosten + opwaardering = verkoopprijs.Als het u $ 15 kost om het artikel te produceren of op te slaan en u wilt een opwaardering van $ 5 opnemen, moet u het artikel verkopen voor $ 20.

En vergeet niet dat de kosten van $ 15 uw toegewezen overheadkosten moeten omvatten. Als je dat hebt verwaarloosd, maar het had $ 4 moeten zijn op basis van het aandeel van dat product in je totale overhead, ziet de vergelijking er nu als volgt uit: Je kosten zijn $ 19, dus nu moet je het item verkopen voor $ 24 als je een $ 5 wilt toevoegen markup.

Dit kan je in een onhoudbare positie achterlaten. Als de winkel verderop in de straat hetzelfde artikel verkoopt voor $ 15, zullen consumenten het daar kopen en zult u geld verliezen. Dat specifieke item kan maandenlang in je schappen liggen, niet verkocht en niet verkocht. De enige manier om dit te verhelpen is om uw markup te verlagen om te voldoen aan de prijs van uw concurrent... of uw kosten aan te passen om ze te verminderen.

U kunt ook om de vergelijking heen en weer schakelen om de opmaak te berekenen:Verkoopprijs - Kosten = Markup. Als de verkoopprijs van een artikel $ 15 is en u $ 10 kost om het te fabriceren of op te slaan, is uw winst $ 5.

Het berekenen van de percentage-opmaak als een onderdeel van de verkoopprijs

Als verkoopprijs gelijk is aan 100 procent, kunt u berekenen welk percentage van die 100 procent wordt weergegeven door de kosten en welk percentage wordt weergegeven door markeringen. In dit geval zou de berekening zijn $ 5 gedeeld door $ 15 = 33,33 procent.


Video Van De Auteur: Percentages berekenen in Excel

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe te winkelen voor echt biologisch voedsel en producten

✔ - Alternatieve uitleenopties voor kleine en middelgrote ondernemingen

✔ - Voorbeeld van een contract met een derde partij logistiek dienstverlener - #2


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!