Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe waarde van eigenschap te berekenen met kapitalisatiegraad

Waarde is gelijk aan het netto bedrijfsresultaat gedeeld door Cap Rate


Makelaars in onroerend goed of makelaars die met klanten van beleggers werken, moeten de waarderingsmethoden voor inkomensbezit begrijpen om hun werk goed te doen. Een methode die het inkomen uit vermogen en de activeringsratio combineert om de huidige waarde van een object dat wordt overwogen voor aankoop te bepalen, wordt vaak gebruikt.

Als u een onroerendgoedbelegger bent en overweegt een woning te kopen, is een van de eerste dingen die u wilt doen niet alleen de marktwaarde van het onroerend goed bepalen, maar ook het bedrijfsresultaat en de kosten. Het zal u vertellen of het uw cashflow- en rentabiliteitsdoelen haalt. En als u begint, is inzicht in de cap rate belangrijk voor uw toekomstige bedrijfsgroei.

Eigenschapwaarde bepalen

Eerst moet u het netto-bedrijfsresultaat (NOI) van het onderwerp bepalen dat u of uw klant overweegt. De NOI van een huurwoning is de huurprijs verminderd met de onkosten. Als het een appartementencomplex betreft, bepaal dan de nettohuuropbrengst na wat het kost om te onderhouden.

Dit kan een beetje een uitdaging zijn, omdat je idealiter de inkomsten- en uitgavenverklaringen van de accommodatie nodig hebt die alleen de huidige eigenaar zou hebben.

Maar u kunt NOI ook schatten door de verkoopprijs te vermenigvuldigen met de activeringsratio.

Een voorbeeld

Een appartementenproject met zes eenheden zou $ 30.000 netto winst uit verhuur kunnen opleveren. Bepaal de kapitalisatiegraad van een recente, vergelijkbare, verkochte woning. Verdeel nu dat netto-bedrijfsresultaat met de kapitalisatieratio om het huidige resultaat van de vastgoedwaarde te krijgen.

Laten we zeggen dat uw vergelijkbare woning is verkocht voor $ 250.000. U hebt vastgesteld dat de NOI van het onroerend goed na aftrek van toepasselijke kosten $ 50.000 is. Verdeel dat door de verkoopprijs van $ 250.000. U hebt een hoofdlettergebruik van 2 of 20 procent.

Als u uitgaat van een kapitalisatiepercentage van 20 procent. $ 30.000 gedeeld door 20 procent is $ 150.000, wat de huidige waarde van het onroerend goed zou zijn.

Andere tools

Houd er rekening mee dat dit niet de enige methode is voor het berekenen van inkomenskenmerken. Het is maar een tool in de doos. De verschillende waarderings- en financiële prestatieberekeningen die beleggers en vastgoedprofessionals gebruiken in hun dagelijkse routines, hebben allemaal een zekere waarde.

Er zijn boeken vol ingewikkelde berekeningen die worden gebruikt om onroerend goed te waarderen en om de prestaties van onroerendgoedbeleggingen en eigendommen en activiteiten van huurappartementen te bepalen. De meeste beleggers gebruiken slechts een half dozijn van deze berekeningen regelmatig voor investeringen in woningen. Sommige zijn van toepassing op groothandels, sommige om projecten te repareren en te spiegelen, en weer anderen op huurinvesteringen. Sommige zijn nuttiger voor de huurinvesteerder bij het bepalen van de langetermijnprestaties van hun portefeuilles.

Commercial Property Investment

Een geheel nieuw niveau van wiskunde is betrokken bij investeringen in commercieel vastgoed. Er zijn enkele zeer gespecialiseerde berekeningen gebruikt door geldschieters om te bepalen of een aankoop of project al dan niet wordt gefinancierd. Het is goed om erover te weten, want veel zeer succesvolle residentiële beleggers evolueren naar beleggen in meerdere gezinnen en commercieel vastgoed.

Het kiezen van de te gebruiken waarderings- en winstberekeningen is afhankelijk van uw doelen en het type woning. Als u een belegger bent die eengezinswoningen koopt, gebruikt u enkele berekeningen, maar bent u waarschijnlijk niet zo geïnteresseerd in cap rate en andere multi-gezinsgerichte berekeningen.

Vastgoedbeleggingen

Het begin van een succesvolle vastgoedstrategie voor verhuur van onroerend goed is een nauwkeurige schatting van het huurrendement van het toekomstige onroerend goed. Wanneer u een huurwoning bezit, vertelt het netto huurrendement u hoe goed uw investering presteert, niet alleen met betrekking tot marktfactoren en huur, maar ook met uw kosten, inclusief beheer en onderhoud.

Het komt neer op

Degenen die in onroerend goed beleggen via inkomensvormende eigendommen, moeten een methode hebben om de waarde te bepalen van elk onroerend goed dat ze overwegen te kopen. Cap rates worden veel gebruikt in commerciële en multi-family property valuation en winstgevendheidstudies. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​goede verkoopprijs voor een onroerend goed te bepalen, of aan de andere kant, de waarde van een beursgenoteerd onroerend goed ten opzichte van de vraagprijs.

Als vastgoedprofessional die beleggingsklanten bedient, moet u zeer bekend zijn met alle methoden voor de waardering van inkomenseigenschappen. Als u al uw eigen onderhoud en beheer van uw woning doet, zijn er mogelijk geen kosten aan verbonden, behalve materialen als u uw arbeid niet op prijs stelt. Het is echter veel waarschijnlijker dat u meerdere kosten hebt gemoeid en dat uw netto bedrijfsresultaat het aantal is dat u krijgt na al deze kostenaftrek.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is de toekomst van de American Mall?

✔ - Heeft verkopen op eBay een bedrijfslicentie nodig?

✔ - Leer hoe u een nationale voedselvakantie kunt creëren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!