Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een website-domeinnaam kiezen voor uw eigen bedrijf

Tips voor het maken van de juiste domeinnaam voor uw thuisbedrijf


Een website hebben voor uw eigen bedrijf is een absolute must. Tegenwoordig gebruiken uw klanten en klanten vaker internet om u te vinden dan het telefoonboek. Het goede nieuws is dat met alle gratis en eenvoudige websitehulpmiddelen die beschikbaar zijn, het eenvoudig is om een ​​website in gebruik te nemen.

Maar voordat u uw website online kunt krijgen, moet u een domeinnaam kopen. Hier zijn tips en dingen die u moet overwegen bij het kiezen van uw websitedomeinnaam.

Welke naam moet je gebruiken?

De naam van uw website moet een weerspiegeling zijn van uw bedrijfsnaam of van wat uw organisatie doet (bijv. Lawncare.com). In de meeste gevallen wilt u uw bedrijfsnaam markeren, dus idealiter wilt u dat uw website dezelfde naam heeft als uw bedrijf. Om deze reden moet u de beschikbaarheid van uw bedrijfsnaam controleren voordat u uw bedrijf officieel een naam geeft. U wilt niet het registratieproces van uw thuisbedrijf doorlopen om te ontdekken dat de domeinnaam niet beschikbaar is. Als u een freelancer bent, kunt u uw voornaam (oftewel SallySue.com) gebruiken, als u dat wilt merken.

Als u één product heeft en dat is wat u wilt laten merken, dan kunt u dat ook doen.

Andere zaken om te overwegen zijn:

 1. Gebruik trefwoorden gerelateerd aan uw bedrijf.
 2. Houd het kort en gemakkelijk te onthouden. Domeinnamen kunnen elke lengte hebben van maximaal 67 tekens, maar langere namen zijn meer vatbaar voor invoerfouten, wat resulteert in verloren verkeer.
 3. Vermijd het gebruik van cijfers of homoniemen die moeilijk te verklaren zijn (bijvoorbeeld 4stuff.com, fourstuff.com of forstuff.com).
 4. Gebruik geen afbreekstreepjes, die moeilijk kunnen zijn voor uw markt om te onthouden (d.w.z. mijn-website.com)
 5. Vermijd namen die ongewone woorden gebruiken, ongebruikelijke spelling van woorden, moeilijk te spellen woorden, of verzonnen woorden (dat wil zeggen miunikbiz.com - spreek mijn unieke biz uit)

 1. Maak het niet zo eng dat u uw bedrijf niet kunt uitbreiden, tenzij u akkoord gaat met het kopen van een ander domein en het bouwen van een andere site voor andere producten of services.

Als u, om een ​​website-naam voor available.com te verzinnen, uw bedrijfsnaam in gevaar brengt of iets te lang of gecompliceerd maakt, overweeg dan een andere richting in te slaan of een andere bedrijfsnaam te kiezen.

Welke domeinextensie is het beste?

U moet altijd.com over andere extensies kiezen, omdat dit het populairst is en degene die uw markt waarschijnlijk zal onthouden. De vraag doet zich voor wanneer uw domeinnaam niet beschikbaar is bij.com, maar bij.net of een andere extensie. Moet je daarmee meegaan? De meeste experts zeggen "nee". Ten eerste kan uw markt, zoals eerder vermeld, uw alternatieve extensie en use.com vergeten. Ten tweede suggereert de onbeschikbaarheid van.com dat er al een website met uw naam is. Het kan moeilijk zijn om te concurreren met een bestaande site met dezelfde naam, vooral als uw markt daar per ongeluk naartoe gaat omdat ze used.com in plaats van.net hebben gebruikt.

Een andere uitdaging die u zou kunnen hebben bij het proberen om een.com te krijgen, is dat het te koop is, maar voor een enorme prijs in plaats van de normale $ 10 tot $ 12 per jaar. Als uw domein is gebruikt of te duur is, kunt u het volgende proberen:

 • Voeg een woord toe zoals "the" of "a" (d.w.z. TheYourBusinessName.com).
 • Voeg uw opgegeven naam toe (zoals SallySueYourBusinessName.com).
 • Voeg je tagline of slogan toe of gebruik deze.
 • Voeg een trefwoord toe

Als het domein wordt gebruikt, kunt u het controleren op beschikbaarheid, maar wie weet hoe lang u zou moeten wachten? Als u klaar bent om uw site te bouwen en uw eigen bedrijf te starten, kunt u beter een andere domeinnaam kiezen.

Moet u meer dan één domeinextensie kopen?

Zoals al benadrukt, zou u het a.com-domein moeten kopen. De vraag is, moet u ook uw naam in.net,.biz of een van de andere beschikbare opties kopen? De reden om dit te overwegen, is voorkomen dat anderen ze kopen en uw verkeer overhevelen. Hoewel het waar is, zullen meer mensen ze waarschijnlijk verwarren en naar uw.com-site gaan, afhankelijk van hoe slim deze mensen zijn in marketing, kunnen ze de markt naar hun sites lokken.

Veel registrars bieden kortingen voor het kopen van meerdere extensies van een domeinnaam, dus het is het overwegen waard.

Als uw bedrijf een eenmanszaak is of als u een freelancer bent, is het een goed idee om uw voornaam ook te registreren. Domeinen zijn goedkoop en het registreren van meerdere extensies mag niet kostbaar zijn. Meerdere domeinen kunnen op den duur resulteren in marketingflexibiliteit.

U kunt deze domeinen doorsturen naar uw hoofdbedrijfswebsite. U kunt bijvoorbeeld uw domeinnaamdomein (SallySue.com) doorsturen naar de pagina Over op uw bedrijfswebsite (d.w.z. bedrijfsnaam.com/aboutme/)

Hoe een domein te krijgen:

Stap # 1: controleer de beschikbaarheid van het domein

Ga online en vind een domeinregistratieprovider zoals:

 • Godaddy.com
 • Domain.com
 • Networksolutions.com
 • ... Of zoek een Google op "domeinregistratie" voor andere providers

Stap # 2: Voer uw gewenste domeinnaam in Zoek het zoekvak op de homepage van de provider en typ uw bedrijfsnaam. Het genereert de domeinresultaten voor wat beschikbaar is. Houd er rekening mee dat u op deze sites gratis kunt zoeken om te zien welke domeinen beschikbaar zijn. Deze sites hebben allemaal toegang tot dezelfde informatie. Als uw domein bijvoorbeeld niet beschikbaar is op Godaddy.com, is het niet beschikbaar op Domain.com.

Als het domein niet beschikbaar is, krijgt u een lijst met alternatieven voor de naam die u heeft opgegeven. U kunt deze bekijken, maar onthoud dat u wilt dat uw domeinnaam de bovenstaande richtlijnen volgt.

Stap # 3: Koop het Domeinen gaan snel, dus als uw domeinkeuze beschikbaar is, stel het niet uit, koop het. De registrar zal u door het proces leiden. Overwegen van automatische verlenging, zodat u het domein niet verliest door het volgend jaar niet te verlengen. Of u kunt meerdere jaren kopen, meestal met korting.

Een opmerking over domeinprivacy: De meeste domeinen vragen om privacy toe te voegen aan de domeinnaam. Dit betekent dat uw naam en contactgegevens (die nodig zijn bij het registreren van een domein) niet beschikbaar zijn wanneer mensen in WHOIS of bij ICANN naar informatie over het domein zoeken. (Sommige hosts bieden gratis domeinen en privacy, maar u wilt deze route misschien niet gaan omdat er een vraag kan zijn over wie eigenaar is van het domein en problemen als u de banden met de host wilt verbreken.).

Het nadeel van het niet hebben van privacy is dat veel webdesignbedrijven naar nieuwe domeinen zoeken en contact met u opnemen over het bouwen van uw site. Over het algemeen is er niet te veel van en stopt meestal als je eenmaal een site hebt. Een ander nadeel is dat uw contactgegevens online zijn en beschikbaar zijn voor iedereen die verstandig genoeg is om het te vinden.

Maar er is een gedachte dat het hebben van privacy ook zijn eigen problemen kan hebben. Afgezien van de kosten (ongeveer $ 9 per jaar), kan het verbergen van je identiteit een beetje schaapachtig maken over zaken doen met jou. Zoals u zich kunt voorstellen, gebruiken oplichters deze service om het moeilijk te maken om ze te vinden en te melden. Er is ook een idee geweest dat er een kwestie van eigendom zou kunnen zijn als uw naam niet is gekoppeld aan het domein bij WHOIS (database van alle domeinen). Ten slotte is de kans groot dat, hoewel u mogelijk uw gegevens heeft gekoppeld aan uw domein, deze toch elders beschikbaar is, bijvoorbeeld via sociale media.

Uiteindelijk moet u zelf beslissen of u privéregistratie aan uw domein wilt toevoegen.

Stap # 4 Verbind uw domein met uw webhost. Als u een gratis host gebruikt (niet aanbevolen), kunt u uw domein doorsturen naar uw gratis URL. Dat betekent dat wanneer mensen uw domein intypen (yourbiz.com) ze naar uw gratis host (yourbiz.freehost.com) worden gebracht. De beste optie is om webhosting te kopen en vervolgens de domeinregistreerder de nameserverinformatie te geven. Uw webhost zal u van deze informatie voorzien. Het kan maximaal 24 uur duren voordat uw domeinregistreerder naamservers doorstuurt of aanpast.

Afbeelding (c) Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net


Video Van De Auteur: Hoe kies ik een goede domeinnaam? #VraaghetTnxT

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 10 Kleine fouten bij het opstarten van kleine bedrijven

✔ - Low-budget online marketingideeën voor kleine bedrijven

✔ - Beleggingsbelastingkredieten voor Canadese bedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!