Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe websitebezoekers te converteren naar betalende klanten

Negen tips om uw conversieratio te verhogen


Als u een website exploiteert om uw thuisbedrijf te promoten, een online bedrijf te leiden om inkomsten te genereren van filialen of advertentieprogramma's zoals Google AdSense, om eBooks te verkopen of om andere merchandise te verkopen via een online winkel, heeft u waarschijnlijk al ontdekt dat daar zijn technieken voor zoekmachinemarketing, zoals SEO en pay-per-click-advertenties zoals Google AdWords, evenals andere technieken voor website-promotie om verkeer naar uw website te leiden.

Maar wat gebeurt er als het verkeer begint te bouwen en mensen naar uw website komen? Zet je ze om naar betalende klanten? Het is één ding om verkeer naar uw site te laten komen, maar als niemand wil kopen wat u verkoopt, komt uw bedrijf nergens.

De andere succesfactor: Conversion Optimization

Conversieoptimalisatie is het proces van maximaliseren van het percentage websitebezoekers dat de gewenste actie voltooit (dit percentage staat bekend als uw conversieratio). Als u dit nog niet doet, moet u uw conversiepercentages bijhouden. Voor pay-per-click-adverteerders is dit het percentage mensen dat op uw advertentie heeft geklikt en naar uw website is gegaan en vervolgens een aanvullende actie heeft uitgevoerd, zoals een ingevuld en ingediend contactformulier, een schattingsverzoek of een andere actie die u kunt meten om te zien of uw advertenties succesvol zijn.

Uw conversieratio berekenen

Voor pay-per-click-advertenties kunt u uw wisselkoers als volgt berekenen:

Aantal mensen dat de gewenste actie uitvoert / Aantal mensen dat op uw advertentie klikt x 100 = conversiepercentage

Voor verkopers van online winkels kan een vereenvoudigde berekening voor uw conversiepercentage zijn:

Aantal bestellingen / Aantal bezoekers x 100 = conversiepercentage

De reden dat het verbeteren van uw conversieratio zo belangrijk is, is dat u uw verkopen met dezelfde hoeveelheid verkeer kunt verhogen door uw conversie te verhogen. Naarmate het verkeer groeit en het natuurlijk groeit in de loop van de tijd, op voorwaarde dat u uw website goed beheert, worden uw inkomsten vermenigvuldigd zodat u, als u uw conversieratio kunt verdubbelen en uw verkeer verdubbelt, uw inkomsten verviervoudigen, terwijl alle andere dingen gelijk blijven..

9 Tips voor het verhogen van uw conversieratio

Hieronder volgen negen tips die u kunt gebruiken om uw conversiepercentages te verbeteren en bezoekers van de website te converteren in contanten. Deze tips zijn ideaal voor online winkels, maar de meeste zullen ook heel nuttig zijn voor andere typen websites om de conversies te verbeteren. De meeste zijn zeer goedkope ideeën, vooral in vergelijking met de kosten van extra verkeer naar uw site of het betalen voor advertenties. Houd er ook rekening mee dat het verhogen van uw conversieratio resulteert in een hogere ROI (Return On Investment) voor de promotiekosten van uw website die u gebruikt om uw verkeer te verhogen.

  1. Conversietip 1: Gebruik uw terugkeerbeleid om bezoekers om te zetten naar klanten
  2. Conversietip 2: bied meerdere betalingsopties om meer kopers aan te trekken
  3. Conversietip 3: Zorg voor een gemakkelijke toegang tot de klantenservice
  4. Conversietip 4: bied een gratis nummer aan en maak het zichtbaar
  5. Conversietip 5: Wees je eigen mystery shopper
  6. Conversietip 6: maak uw site veilig en maak hem kenbaar
  7. Conversietip 7: Bezoek de sites van uw concurrent vaak
  8. Conversietip 8: vragen en feedback ontvangen
  9. Conversietip 9: bied speciale kortingen aan en promoot ze sterk

Het is niet genoeg voor online bedrijven om erover na te denken om hun site te laten opvallen. Ze moeten ook zorgen dat bezoekers de gewenste actie ondernemen zodra ze zijn aangekomen. Stel trackingmechanismen in, bereken uw conversiepercentages en gebruik vervolgens deze tips voor conversieoptimalisatie om de inkomsten van uw website te maximaliseren en u bent goed op weg naar online succes.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Moet u een thuisbedrijf kopen of beginnen met krassen?

✔ - 14 Beste thuisbedrijven voor moeders (of vaders)

✔ - Hoe de betaalde GST terug te krijgen - Canadese kleine bedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!