Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u een actieplan kunt opstellen om uw zakelijke doelen te bereiken

6 stappen voor het ontwerpen van een plan om van uw zakelijke doelen een realiteit te maken


De meeste mensen weten hoe ze SMART-doelen moeten stellen. De uitdaging zit in het maken en volgen van een plan om die doelen te realiseren. Tijdens de begindagen van het stellen van een doel, drijft enthousiasme de motivatie om resultaten te bereiken, maar het duurt niet lang voordat het leven zoals gebruikelijk is en het doel een verre herinnering is. Uit onderzoek blijkt dat minder dan 10 procent van de mensen denkt dat ze hun doelen bereiken. Dat betekent dat 90 procent dat niet doet, wat een verbluffend aantal is.

De vraag is wat doen de 10 procent dat de 90 procent niet doen? Er zijn veel factoren die van invloed zijn op het al dan niet bereiken van doelen, maar twee belangrijke componenten zijn: 1) een plan, en 2) betrokkenheid bij het werken met het plan.

Als je klaar bent om je doelen te realiseren, kun je hier een plan maken.

1. Zorg ervoor dat uw doelen SMART zijn.

SMART-doelen geven u duidelijkheid en een deadline om ze te bereiken. SMART-doelen zijn:

Specifiek: Je doel is duidelijk omschreven. "Ik wil meer geld verdienen", is vaag. "Ik wil $ 10.000 per maand verdienen", is specifiek.

Meetbaar: Je moet je doel kwantificeren, zodat je weet dat je het hebt bereikt. Dit is waar specifiek zijn helpt. Wat betekent "meer" in meer geld? Een specifiek bedrag in dollars is meetbaar.

haalbaar: Het is goed om doelen te stellen die je doen uitdagen en jezelf uitdagen, maar je stelt jezelf in voor frustratie en falen als je doel onmogelijk is.

Relevant: Je doelen moeten passen in je uiteindelijke plannen in het leven.

Tijd: U hebt een datum ingesteld waarop uw doel zal worden behaald.

Houd er rekening mee dat doelen werken voor grote prestaties, zoals $ 50.000 per jaar thuis werken, maar ook voor kleinere projecten, zoals een startblog in 30 dagen of vijf freelance-clients binnen twee weken.

2. Werk achteruit om mijlpalen in te stellen.

Een uitdaging om doelen te bereiken is dat de vervaldatum vaak zo ver weg is dat veel mensen afzien van het ondernemen van actie tot het te laat is. Kijk in plaats daarvan naar de hoeveelheid tijd die je hebt en het doel dat je wilt bereiken, maak minidoelen die je naar het grote doel brengen.

Als het bijvoorbeeld uw doel is om binnen zes maanden $ 10.000 per maand in uw bedrijf te verdienen, maakt u minidoelen van hoeveel u aan het einde van een maand (dwz $ 2.000 / maand) en drie maanden (dus $ 5.000 per maand) verdient. ). Je weet dat je aan of uit bent wanneer er een en drie maanden komen en je je minidoel hebt geraakt of gemist.

3. Bepaal wat er moet gebeuren om je doelen te bereiken.

Tijdens deze stap wordt u specifiek geïnformeerd over wat er nodig is om uw mini- en grote doelen binnen het tijdsbestek te bereiken. Als u het doelvoorbeeld van $ 10.000 per maand gebruikt om meer geld te verdienen, moet u meer klanten of klanten krijgen. In deze stap wilt u bepalen hoeveel clients u nodig heeft om $ 5.000 en $ 10.000 per maand in uw bedrijf te verdienen. Hoeveel prospects moeten uw verkooptrechter invoeren? Hoeveel velden moeten er worden gemaakt om een ​​verkoop te genereren?

4. Bepaal welke acties nodig zijn om uw doelen te bereiken.

Welke taken moet je regelmatig doen om # 3 en je doel te bereiken? Als u bijvoorbeeld met 10 mensen moet praten om twee verkopen te doen, welke acties moet u dan ondernemen om 10 mensen te vinden? Als u 100 leads nodig heeft om 10 mensen te vinden om mee te praten, welke acties zijn dan nodig om 100 leads te vinden?

In zaken, omvatten de taken in deze sectie gewoonlijk marketing; het gaat echter ook om het leveren van een kwaliteitsproduct of -service en om uw klanten en klanten tevreden te houden, zodat ze blijven terugkomen en / of nieuwe prospects doorverwijzen.

5. Zet je acties in een schema.

Wanneer u # 4 hebt voltooid, moet u een lijst met taken hebben die moeten worden voltooid om uw doel te bereiken. Nu is het tijd om die taken in uw schema te zetten door een dagplan te maken. Dit zijn de taken die u elke dag uitvoert om prospects en leads te genereren. Het zijn ook de taken die u uitvoert om uw product of dienst te maken en te leveren.

Als u een deeltijdse onderneming start rond een al druk leven, kan het een uitdaging zijn om meer taken toe te voegen aan uw dagelijkse routine, maar het is cruciaal om uw doelen te bereiken. Eén manier om alles te laten werken, is leren hoe u uw tijd kunt beheren en maximaliseren.

6. Follow Through

Zodra je de bovenstaande stappen hebt voltooid, moet je je dagelijkse schema en doelen hebben om op te schieten tijdens het proces om aan je doel te werken. De volgende stap is om je schema te volgen. Doe de dagelijkse taken die je jezelf hebt opgedragen om te doen. Als je het gevoel hebt dat het niet goed gaat, zoek dan een manier om jezelf gemotiveerd te houden. Dat lijkt een no-brainer, en toch bereiken de meeste mensen hun doelen niet omdat ze het werk niet op een regelmatige en consistente basis doen. In de meeste gevallen faalt het plan niet, mensen stoppen gewoon.

Terwijl je bezig bent, houd je je prestaties en resultaten bij. Houd elke maand tijd vrij om te evalueren hoe goed je plan werkt en pas het aan als je niet de gewenste vooruitgang maakt.

De echte test of u wel of niet zult slagen in uw eigen bedrijf is niet alleen door een goed plan te hebben, maar ook om uw plan te maken. Veel aspirant-ondernemers krijgen het punt dat ze een plan hebben, maar geven het vervolgens op. Het antwoord is om enthousiast te worden over je doelen, manieren te verzinnen om de kleine successen te vieren, en altijd de prijs in de gaten te houden.


Video Van De Auteur: 14 manieren om naamsbekendheid te krijgen!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Definitie van Vision Statement - Voorbeelden van Visie

✔ - Compensatie van werknemers in Canada voor bedrijven

✔ - 3 Manieren om meer affiliate marketingproducten te verkopen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!