Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe te beslissen wanneer huur verschuldigd is


De huur van een huurder moet elke maand op dezelfde datum worden betaald. De vervaldag van de huur moet duidelijk worden vastgelegd in de huurovereenkomst. Dit zijn de voordelen van een vaste dag voor het innen van huur en waarom het toestaan ​​van een respijtperiode in feite een goede zaak is.

3 redenen om een ​​datum voor de huur te bepalen

  1. Routine instellen: Als er geen deadline is, is er geen reden om te betalen. Huurders geven prioriteit aan de facturen met een vervaldatum. Als huurders begrijpen dat huur elke maand op een bepaald tijdstip moet worden betaald, leren ze hun geld te besteden, zodat ze hun huur op tijd kunnen betalen.
  2. Helpt Verhuurders / Pay Bills: Het ontvangen van huur op een consistent tijdstip per maand zal u helpen uw eigen factuurbetalingen te budgetteren. U kunt bijvoorbeeld de huurbetaling van huurders gebruiken om onroerendgoedkosten te betalen, zoals waterrekeningen of verwarmingskosten.

  1. Makkelijker om te bewaren voor Evictions: Wanneer de huur elke maand op dezelfde dag moet worden betaald, is het gemakkelijker om te late of niet-betaling op te volgen. Als u vier huurders heeft en slechts drie huurbetalingen hebt ontvangen voor de veertiende van de maand, is het gemakkelijk om te zien dat u huisuitzettingsprocedures tegen één huurder moet starten.

Het verzamelen van huur op de eerste van de maand

Er zijn verschillende redenen waarom de eerste van de maand de beste tijd was om huur van huurders te verzamelen. Hier zijn vier redenen:

  1. Leases meestal beginnen op de eerste: Veel huurcontracten beginnen op de eerste van de maand. Daarom is het logisch dat alle huurbetalingen ook op de eerste van elke maand verschuldigd zijn.
  2. Mensen worden betaald: Veel mensen worden aan het einde van de week of aan het einde van de maand betaald. Daarom ontvangen mensen hun salaris meestal vlak voordat de huursom verschuldigd is, wat de kans vergroot dat ze het geld beschikbaar hebben om hun maandelijkse huurbetaling te doen.
  3. Huur vooraf voordat andere facturen verschuldigd zijn: Vervaldata voor rekeningen zoals nutsbedrijven, creditcards en hypotheken zijn verspreid over de maand. Door het verzamelen van huur op de eerste van de maand, voordat deze andere rekeningen verschuldigd zijn, verhoogt u uw kansen dat de huurder het beschikbare geld heeft om uw huur te betalen in plaats van dit geld te gebruiken om een ​​andere rekening te betalen die eerder was betaald.

  1. Makkelijk te onthouden: Een andere reden om huur te verzamelen op de eerste van de maand is een goed idee omdat het gemakkelijk te onthouden is voor zowel u als uw huurder. Wanneer een nieuwe maand begint, is de huursom verschuldigd.

De gratieperiode

Hoewel de huur een werkelijke vervaldatum heeft van de eerste van de maand, zullen veel verhuurders een respijtperiode toestaan. In deze aflossingsvrije periode kunnen huurders hun huur betalen een paar dagen na de eerste van de maand zonder een boete te moeten betalen. Een verhuurder kan bijvoorbeeld huurders toestaan ​​huur te betalen tot de vijfde van de maand zonder enige boete.

Ruimte vrijmaken maakt het gemakkelijker als de eerste van de maand in een weekend of op vakantie valt. Op deze manier hoeft u de dag van de bevrijding niet bij te houden om huurbetalingen op te sporen.

Zelfs met de extra gratieperiode, hoor je nog steeds de snikverhalen van, 'de cheque was in de mail.' Aangezien u huurders echter al extra dagen geeft om te betalen, zou u niet zo mild moeten zijn.

Wees vastberaden met de vervaldatum

Of huur op de eerste van de maand moet worden betaald of dat u huurders een extra respijtperiode toestaat, u moet vasthouden aan uw regels. Als u eenmaal een uitzondering maakt, zal de huurder denken dat hij er weer mee weg kan komen. Als er geen boete is op het overtreden van één regel op het contract, kan de huurder bovendien denken dat hij andere regels in de huurovereenkomst kan verbreken zonder een boete te moeten betalen.

U moet altijd vermelden wanneer de huur op uw huurovereenkomst verschuldigd is, zodat er geen sprake van is. Bijvoorbeeld, De huur is verschuldigd op de eerste dag van elke maand. Als de maandelijkse huurbetaling niet is ontvangen op de vijfde dag van diezelfde maand, wordt deze als laat beschouwd.


Video Van De Auteur: Wanneer kan ik de huurprijs herzien? - Wikimmo

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 10 Tekens die u een eigen restaurant zou moeten hebben - Hoe u kunt zien of u een restauranteigenaar zou kunnen zijn

✔ - Het belang van horecagetallen

✔ - HUD Huisvestingsprogramma's Elke verhuurder zou moeten weten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!