Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u automatisch aanvullen in uw internetbrowser kunt verwijderen en wissen


Automatisch aanvullen of automatisch aanvullen is een functie van de meeste moderne internetbrowsers die het invullen van formulieren eenvoudiger maakt door de informatie op te slaan die u hebt gebruikt om formulieren in het verleden in te vullen en om die informatie eenvoudig beschikbaar te maken om nieuwe formulieren met vergelijkbare tekstvelden in te voeren. Selecties voor automatisch aanvullen verschijnen meestal als een vervolgkeuzelijst met opties wanneer u dubbelklikt op een veld in een invoerformulier of als ze al zijn gevuld wanneer het formulier wordt geopend.

Als u sweepstakes invoert of formulieren op websites moet invullen, kan automatisch aanvullen u tijd besparen door de hoeveelheid tekst die u hoeft te doen te verminderen, waardoor de behoefte aan een formuliervullend programma zoals Roboform wordt vervangen.

Ongewenste suggesties voor automatisch aanvullen kunnen echter in de loop van de tijd toenemen. Misschien heb je een typfout gemaakt toen je je naam eenmaal invoerde, of je bent verhuisd en hebt nu een nieuw adres, of je hebt ooit een formulier voor een vriend of familielid ingevuld. Nu verschijnen die nutteloze suggesties voor automatisch aanvullen wanneer u nieuwe formulieren invult.

Gelukkig is het verwijderen van ongewenste suggesties voor automatisch aanvullen snel en eenvoudig. Volg deze tips om uw autofill te wissen en te voorkomen dat onnodige suggesties worden weergegeven wanneer u formulieren invult:

Autofill-suggesties verwijderen in Chrome

Als u zich wilt ontdoen van onnodige autofill-keuzes in Chrome, markeert u de suggestie die u wilt wissen door de muisaanwijzer erop te plaatsen en drukt u tegelijkertijd op de toetsen 'shift' en 'delete'.

Als u alle vermeldingen voor Automatisch aanvullen wilt verwijderen en opnieuw wilt beginnen met een schone lei, klikt u rechtsboven op het scherm op de knop "Hamburg" (het lijkt alsof er drie lijnen op elkaar zijn gestapeld), klik op de knop "Browsegegevens wissen..." en zorg ervoor dat het selectievakje "Formuliergegevens invullen" is aangevinkt voordat de gegevens worden gewist.

Wissen van automatisch aanvullen van gegevens in Internet Explorer

Als u afzonderlijke suggesties voor automatisch aanvullen in Internet Explorer wilt verwijderen, dubbelklikt u op het tekstveld zodat de vervolgkeuzelijst met opties voor automatisch aanvullen wordt weergegeven en houdt u vervolgens de muisaanwijzer op de optie die u wilt verwijderen uit de functie Automatisch aanvullen, zodat deze wordt gemarkeerd. Klik er niet op. Druk ten slotte op de delete-toets op uw toetsenbord. De ongewenste suggestie moet worden gewist uit uw resultaten voor automatisch aanvullen.
Als u al uw suggesties voor automatisch aanvullen wilt verwijderen, klikt u op het pictogram 'Extra' in de rechterbovenhoek van uw scherm, selecteert u vervolgens 'Internetopties' en kiest u het tabblad 'Inhoud'. Zoek vervolgens naar het gedeelte Automatisch aanvullen en klik op 'Instellingen'. Onderaan die sectie is er een optie om 'AutoAanvullen Geschiedenis verwijderen'. U kunt kiezen of u formulieren, wachtwoorden of beide wilt verwijderen.

Autofill-opties verwijderen in Microsoft Edge

Als u AL uw suggesties voor automatisch aanvullen uit de Edge-browser van Microsoft wilt verwijderen:

  1. Open "Instellingen" door op het pictogram met de drie stippen te klikken en het te selecteren in het menu.
  2. Blader omlaag naar 'Browsegegevens wissen' en selecteer 'Kies wat u wilt wissen'.
  3. Selecteer "Formuliergegevens" en klik op de knop "Wissen".

Om individuele suggesties voor automatisch aanvullen in MS Edge te wissen, klikt u op 'Instellingen' in de rechterbovenhoek van het scherm, vervolgens op 'Geavanceerde instellingen bekijken' en vervolgens 'Beheer mijn opgeslagen wachtwoorden'. Dit zal een lijst met automatisch aanvullen-informatie opleveren en u kunt afzonderlijke items verwijderen om typfouten en andere ongewenste suggesties te verwijderen.

Verwijderen van automatisch aanvullen van gegevens in Firefox

Net als bij Chrome, als u individuele suggesties voor automatisch aanvullen in Firefox wilt verwijderen, markeert u de suggestie die u niet meer wilt ontvangen en drukt u tegelijkertijd op de toetsen "shift" en "delete".

Als u al uw autocomplete-informatie in Firefox wilt verwijderen, klikt u op de hamburgerknop, selecteert u 'Geschiedenis' en vervolgens 'Recente geschiedenis wissen'. Zorg ervoor dat de optie voor "Formulier- en zoekgeschiedenis" is geselecteerd en dat het tijdbereik is ingesteld op "Alles" voordat u bevestigt.

Autofill-suggesties wissen in Opera

Begin door het Opera-menu bovenaan links op je scherm te openen en vervolgens op 'Instellingen' te klikken. Zoek naar het gedeelte 'Automatisch aanvullen' en selecteer vervolgens 'Beheer instellingen voor automatisch aanvullen'. Vanaf daar kunt u afzonderlijke items bewerken of de optie voor automatisch aanvullen helemaal uitschakelen.

Door uw gegevens voor automatisch aanvullen overzichtelijk en up-to-date te houden, kunt u sneller formulieren invullen en voorkomen dat u per ongeluk de verkeerde informatie selecteert.


Video Van De Auteur: Wachtwoorden opslaan uitzetten in Internet Explorer (Consumentenbond)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Sheplers - $ 10,000 Cash Giveaway (Verlopen)

✔ - Pepsi - Brisk Summer Sweepstakes (Verlopen)

✔ - Strand Sweepstakes: Enter om strandtrips te winnen met een budget


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!