Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe framingmaterialen te schatten


Het schatten van bouwmaterialen begint met een basistelling van het houtskelet, vaak a genoemd opstart start. Een opstijging voor een muurframe omvat het tellen van de noppen (meestal 2x4 of 2x6), de koppen voor deur- en raamopeningen (2x12s gebruiken is het eenvoudigst) en horizontale platen voor de boven- en onderkant van de muur (platen gebruiken hetzelfde hout als de studs). Bovendien kan het opnemen van het kader het berekenen van het aantal vellen mantel vereist voor de buitenzijde van de muur omvatten.

 • 01

  Begin met een plan of schets

  Twee Architectenmens die met kompassen en blauwdrukken voor architecturaal plan, ingenieur werken die een concept van het bouwproject schetsen.

  Het is het gemakkelijkst om het opstijgen te doen wanneer je werkt vanuit een reeks bouwplannen of op zijn minst vanuit een ruwe schets van het muurframe. Als u geen constructietekeningen hebt, begin dan met het maken van een schets van de muur om de totale lengte en hoogte van de muur en de grootte van alle deur- en raamopeningen te bepalen. Bepaal de "op het midden" afstand van de muurnoppen: de afstand tussen de middelpunten van aangrenzende noppen. Standaard stud-afstand is 16 centimeter op het midden. Let ook op hoeken in de muur of op plaatsen waar de muur andere wanden snijdt.

 • 02

  Schat de platen

  studs

  Standaardframes voor dragende muren omvatten een enkele bodemplaat en twee bovenplaten. Om de benodigde lineaire voeten voor de platen te berekenen, vermenigvuldigt u de totale lengte van de wandtijden 3 en voegt u vervolgens 5 tot 10 procent afval toe.

  Als de muur bijvoorbeeld 20 voet lang is, hebt u 60 lineaire voetplaten nodig, plus 1 tot 2 voet voor afval. Afhankelijk van de lengte van de muur, kunt u besluiten om voor elke plaat afzonderlijke stukken van volledige lengte te gebruiken. Als de muur op een betonnen vloer of fundering staat, moet de bodemplaat zijn gemaakt van onder druk behandeld hout.

 • 03

  Bereken de hengsten

  Afstand tussen de noppen

  Bepaal het aantal noppen dat nodig is door te beginnen met een snelle berekening voor de algemene noppen en het toevoegen van noppen voor specifieke elementen:

  1. Vermenigvuldig de totale wandlengte (in feet) met 0,75 (voor 16-inch studiepunten op het midden).
  2. Voeg drie noppen toe voor elke hoek van 90 graden.
  3. Voeg vier noppen toe voor elke hoek van 45 graden.
  4. Voeg twee noppen toe voor elke muurkruising (waar een andere muur tegen de muur aanligt die u aan het schatten bent).
  5. Voeg twee noppen toe voor elke opening die 5 voet breed of minder is.
  6. Voeg een nop toe voor elke opening van meer dan 5 voet breed.
  7. Vermenigvuldig de totale telling met 1,15 om 15 procent voor afval toe te voegen.

 • 04

  Bepaal het koptekstmateriaal

  Headers voor standaardformaat deuren en ramen zijn vaak gebouwd met twee stukken van 2x12 hout gesneden op een stuk van 1/2-inch dik multiplex gesneden op dezelfde maat als de kop. De totale dikte van de kop is 3 1/2 inch om overeen te komen met de breedte of diepte van een 2x4 wandframe.

  Gebruik de totale breedte van de opening plus 7 inch om de kadermaterialen voor elk venster en elke deuropening te schatten. Voor een 36-inch brede deur hebt u bijvoorbeeld twee stukken van 2x12 bij 43 inch en één stuk multiplex bij 11 1/4 inch (de werkelijke breedte van een 2x12) bij 43 inch nodig.

 • 05

  Voeg extra's toe

  Voeg indien nodig aanvullend stud-materiaal toe voor fireblocking, structurele verbindingen, vensterbanken, tijdelijke verstevigingen en andere aanvullende elementen.

 • 06

  Schatting Sheathing

  Schuimmantel

  Dow

  Om het aantal benodigde platen van 4 bij 8 meter voor een muurframe te berekenen, bepaalt u het oppervlak van de muur en converteert u deze waarde naar het aantal vellen:

  1. Vermenigvuldig de totale hoogte en lengte van de muur om het totale gebied te vinden.
  2. Vermenigvuldig de breedte en hoogte van elke opening om het gebied te vinden.
  3. Trek het gebied van de openingen af ​​van het totale oppervlak van de muur.
  4. Verdeel het resultaat door 32.
  5. Rond af op het dichtstbijzijnde hele getal; dit is het aantal vellen dat nodig is om een ​​kant van de muur te bedekken.

  Als de muur bijvoorbeeld 8 voet lang en 20 voet lang is, heeft deze een totale oppervlakte van 160 vierkante voet. Als er een vensteropening van 4 bij 5 voet is, is het totale te bedekken gebied 160 - 20 = 140. Verdeel 140 bij 32 om 4.375 te krijgen. Rond tot 5. Deze muur vereist vijf platen van 4 bij 8 voet.


 • Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - 6 Manieren waarop drones invloed hebben op de bouwsector

  ✔ - Een overzicht van de traditionele huwelijkskostensplitsing

  ✔ - Verantwoordelijkheden van huurders volgens paragraaf 8


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!