Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe freelance optredens te vinden


Er is nooit meer kans geweest voor freelancers. Volgens de resultaten van Freelancing in America: 2017 (FIA), een werkgelegenheidstudie uitgevoerd door Freelancers Union en Upwork, zijn 57,3 miljoen Amerikanen freelancen, bijna 30 procent meer sinds 2016. De studie voorspelt dat de meerderheid van de Amerikaanse beroepsbevolking freelance zal zijn tegen 2027. Terwijl de banenmarkt enorm groeit, is het belangrijk om gerenommeerde vacaturesites en marktplaatsen te vinden om contact te leggen met werkgevers. Upwork is een goede plek om te beginnen.

Wat is werken?

Upwork is een marktplaats voor 12 miljoen geregistreerde freelancers op verschillende gebieden, waaronder:

 • Web- en mobiele ontwikkeling
 • Grafisch ontwerp
 • schrift
 • IT en netwerken
 • Engineering en architectuur
 • Vertaling
 • Legale diensten
 • Boekhouding en consulting
 • Verkoop en marketing
 • Klantenservice en administratieve ondersteuning

De interface stelt u in staat om vacatures aan te vragen en ook voor werkgevers om contact met u op te nemen. klaar om te beginnen? U kunt het beste uit uw Upwork-account halen.

Maak uw profiel aan

U hoeft voor Upwork geen cv in te dienen voor elke opdracht. Uw profiel dient als een professionele bestemmingspagina, zodat werkgevers meer te weten komen over uw meest recente ervaring en expertise. Het stelt u ook in staat uw werkinteresses vanaf het begin te verkleinen. Begin met het kiezen van "Freelancer" als uw profieltype en vul het in met de volgende info:

 • Sociale accounts koppelen: Upwork zal u vragen uw sociale accounts te koppelen aan uw profiel, inclusief Facebook, Twitter en LinkedIn. Naast het genereren van meer verkeer naar uw profiel, dient uw aanwezigheid op sociale media als bewijs van uw eerdere ervaring. Houd er rekening mee dat bedrijven deze pagina's bekijken en het is een goed idee om ze op uw werk te richten. Als u dit nog niet hebt gedaan, kunt u overwegen een pagina Facebook-pagina en een Twitter-account te maken.
 • Profielfoto: Upload een professionele foto van hoge kwaliteit van uzelf. Zorg ervoor dat het gecentreerd en goed gefocust is en bovenal geschikt voor de werkplek. Als je geen foto hebt, overweeg dan om zelf een freelancer aan te nemen om een ​​paar boeiende foto's te maken.

 • Professionele titel: Wie ben jij en wat verkoop je? Een duidelijke titel helpt je op te vallen in de freelancerpool. Jane Smith is meer geneigd om klanten aan te trekken als een "Webontwikkelaar: Wordpress, Graphic Design en Visual Branding" in vergelijking met een niet-beschrijvende titel "Webontwikkelaar". Cliënten zijn op zoek naar iemand die een specifieke taak kan uitvoeren en het weergeven van uw niches met zoekwoorden is een goede manier om verkeer naar uw profiel te leiden.
 • Omschrijving: Condenseer uw professionele expertise in enkele korte paragrafen. Hoewel het een grote order lijkt, focus je op communiceren met wie je bent en wat je doet. Jane Smith zou kunnen beginnen met iets te zeggen als: "Ik ben een webontwikkelaar met 10 jaar ervaring, ik ben gespecialiseerd in het bouwen van Wordpress-sites voor bedrijven en kleine bedrijven.Ik verleen ook grafische ontwerpondersteuning aan mijn klanten om een ​​schoon en gebrand eindproduct te garanderen." Zorg ervoor dat je het werk dat je doet, hoeveel jaar ervaring je hebt en je expertise in professionele vaardigheden en software hebt. Als je het gevoel hebt vast te zitten, onthoud dan dat het doel is om te communiceren wat je voor je klanten kunt bieden.

 • Ervaringsniveau: Beoordeling van uw ervaringsniveau is vereist om uw Upwork-profiel te voltooien en u kunt kiezen uit instapniveau, gemiddeld en expert. Upwork helpt u te kiezen door op te geven wat u in aanmerking zou kunnen komen voor elke categorie op basis van uw werkervaring en vaardigheden.
 • Uurtarief: Vermeld het minimum uurtarief dat u bereid bent te nemen voor elke functie met een aantal kanttekeningen: u kunt met individuele klanten onderhandelen over een hoger tarief, dus maak u geen zorgen als uw koers lager is dan wat u gewend bent. Ten tweede brengt Upwork 20% servicekosten in rekening op de eerste $ 500 verdiend van elke klant, en daarna 10% (5% zodra u $ 10.000 of meer verdient). Denk aan de kosten terwijl u uw tarief instelt en overweeg een kussen toe te voegen om ervoor te zorgen dat uw netto inkomsten overeenkomen met uw waarde.

 • Beschikbaarheid en talen: Hier noteert u uw dagelijkse openingstijden en de talen waarin u zich prettig voelt. Wees eerlijk!
 • Portefeuille: Hier kun je je werk voor zichzelf laten spreken. Bekijk uw eerdere projecten en kies degene die uw vaardigheden het beste illustreren. Vul de juiste informatie in, inclusief een link, afbeelding en een beschrijving, die moet bevatten wat uw klant wilde en hoe u deze afleverde. Voeg verschillende portfolio-items toe die de vaardigheden weerspiegelen die u in uw titelbeschrijving hebt vermeld. Als u net begint, maakt u voorbeelditems in uw freelancer-portfolio om klanten te laten zien wat u kunt bereiken.

 • Vaardigheden: Voeg hier tot 10 professionele vaardigheden toe om klanten te helpen u te vinden en geef ze op deskundigheidsniveau een lijst. Als u bijvoorbeeld een technische schrijver bent die is gespecialiseerd in softwaredocumentatie, geeft u die vaardigheid op boven de basisbewerkingen.
 • Tests: Als u niet over veel ervaring beschikt, kunt u uw karbonades bewijzen door enkele van de competentie-examens van UpWork te doen. Je scores worden gedeeld met werkgevers en zorgen voor geloofwaardigheid in je profiel. Als je een paar probeert, kom je dichter bij een 100% voltooid profiel, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen.

 • Certificaten: Selecteer en vermeld de professionele certificeringen die u hier hebt behaald.
 • Werkgeschiedenis: Noteer hier relevante arbeidsverleden en overweeg verwijzingen hierin te plaatsen. Gebruik als een cv punten onder elke positie om de belangrijkste aspecten van de taak te markeren.
 • Opleiding: Geef hier een lijst met relevant onderwijs, zoals je hbo-opleiding.
 • Andere ervaringen: Wat kwalificeert u nog meer voor de baan? Als je geen formeel hbo-diploma hebt, is dit gedeelte een goede plaats om je werkbelangenis die je voor posities kwalificeert te vermelden. Als u bijvoorbeeld een expert bent in het maken van SQL-databases maar geen computerwetenschappen hebt, geeft u hier uw jarenlange ervaring op.

Beoordeel vacatures en dien voorstellen in

Het invullen van je Upwork-profiel geeft je een goede kans om te horen van geïnteresseerde werkgevers, en je kunt een proactieve houding aannemen door ook voorstellen in te dienen. Een gratis Upwork-account biedt u 60 "verbindingen" per maand om contact op te nemen met werkgevers, en u kunt opteren voor een betaald account als u meer optredens wilt aanvragen. U kunt uw voorstellen en taakgeschiedenis bijhouden in de koppelingen Naar werk en Mijn banen aan de bovenkant van de pagina.

Gebruik je verstandig door betrouwbare vacatures te vinden. Upwork heeft een beoordelingssysteem waarmee freelancers hun ervaringen met werkgevers kunnen beoordelen en u kunt ook een individueel bedrijf op Glassdoor en het Better Business Bureau onderzoeken om uw keuzes te verfijnen. Nadat u op de knop Een voorstel indienen op een aanbieding heeft geklikt, vult u het begeleidende veld in met een vriendelijke toonhoogte die de aandacht van de lezer trekt. Hier is een sjabloon om mee te beginnen:

Hallo [naam van de werkgever]:

Ik ben blij dat ik contact met je kan opnemen. Ik zag dat je op zoek bent naar een [functie] voor [taak die moet worden voltooid], en dat is precies waar ik me in specialiseer. Ten eerste zijn hier een paar antwoorden op de vragen die je hebt gesteld in de vacature:

 • [Geef indien van toepassing een opsommingsteken op van de vragen van de werkgever met antwoorden op elke vraag.]

Ik ben graag bereid om verder op bovenstaande punten in te gaan als u meer informatie nodig heeft. Bekijk in deze zin mijn Upwork-portfolio [link naar uw portfolio] voor recente voorbeelden van mijn werk. U kunt hier ook mijn bedrijfswebsite bekijken [link naar uw website indien van toepassing].

Zoals je aan mijn voorbeelden kunt zien, geniet ik van [geef een lijst weer van je werk in de niches die in je profiel worden vermeld] omdat [lijst redenen waarom je gepassioneerd bent over het werk dat je doet]. Ik merkte op je website dat je [iets over hun bedrijf opneemt om te illustreren dat je de tijd hebt genomen om je onderzoek te doen].

Ik zou graag met je praten om te zien of ik goed bij de positie past. Ik ben deze week vrij [insert days, time frames and your time zone].


Ik kijk er naar uit om met je te praten. Fijne dag!

Oprecht,

[uw naam en contactgegevens]

Betaald worden

De projecten van Upwork worden wekelijks gefactureerd en u krijgt betaald voor voltooid werk 10 dagen na het einde van de factureringsperiode. U hebt de mogelijkheid om te worden betaald via PayPal, Payoneer, M-Pesa of directe storting op uw bankrekening.

Helaas zal niet elke klant een goede klant zijn. Als er een betalingsprobleem is of als u denkt dat u niet eerlijk bent betaald, kunt u het geschilproces in het systeem van Upwork beginnen. Blijf op de hoogte van uw e-mails en raadpleeg het tabblad Rapporten in uw account om een ​​bewijs te leveren van eventuele problemen.

Opvallende alternatieven

Upwork is niet de enige marktplaats die freelancers met klanten verbindt, en het is een goed idee om een ​​aanwezigheid op meerdere sites te creëren als je serieus wilt werken. Een paar alternatieven zijn:

 • Goeroe: Met Guru kunt u uw vroegere werk weergeven en taken filteren op basis van het type betalingsschema, inclusief per mijlpaal, per taak of per uur. Het systeem stuurt ook dagelijkse taken die aansluiten op uw vaardigheden, zodat u geen enkele kans mist.
 • Outsourcely: Outsourcely en Upwork hebben vergelijkbare platforms met een paar belangrijke verschillen. Ten eerste moedigt Outsourly de aansluiting van werkgevers op freelancers voor langdurige projecten aan, wat betekent dat u waarschijnlijk een vast inkomen zult hebben via deze site. Ten tweede neemt Outsourcely geen commissie af van uw inkomsten, dus u hoeft niet voor een hoger uurtarief te vechten om het verschil te maken.

 • FlexJobs: Voor deelname aan FlexJobs is een jaarlijks abonnement van $ 49,95 vereist, maar de investering is het waard om te zien wat deze freelancer vindt. Het managementpersoneel is attent en reageert, en u zult geen oplichting op de loer vinden op deze site. Om te zien welke soorten berichten ze plaatsen, klikt u op de koppeling Taken boven aan de website voor een gratis proefrit.


Video Van De Auteur: Fiverr & How to Become a Successful Freelancer | #AskGaryVee Episode 204

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Bent u een sociaal ondernemer?

✔ - De grondbeginselen van de borgstellingswet van Kentucky

✔ - Businessplan Samenvatting


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!