Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een goede boekhouder voor uw kleine onderneming te vinden

Een goede boekhouder zal u helpen met meer dan alleen belastingen


De diensten van een goede accountant kunnen van onschatbare waarde zijn voor uw kleine onderneming. Een goede boekhouder kan goed bijhouden, maar om door het doolhof van belastingwetten te navigeren en het financiële advies te geven dat u nodig hebt om uw bedrijf te beheren en te laten groeien, heeft u een accountant nodig.

Hoewel we accountants vaak associëren met belastingen, zijn het bijhouden van belastingwijzigingen en het doen van uw belastingen niet de enige services die een goede accountant biedt.

Of u zich nu afvraagt ​​of u uw bedrijf wilt opnemen of wilt beslissen of u commerciële ruimte moet kopen of leasen of kopen, een goede accountant zal u kunnen vertellen hoe een dergelijke stap uw belastingen en / of de groei van uw bedrijf zou beïnvloeden.. Als u geen accountant heeft die voor uw bedrijf werkt, heeft u er een nodig! Maar het is belangrijk om de tijd te nemen om de accountant te vinden die het beste bij u en uw specifieke situatie past.

Hoe een goede boekhouder te vinden

1) Verwijzingen - vraag andere zakenmensen over hun accountants.

Ontdek wie andere zakenmensen gebruiken en hoe tevreden ze zijn over de services die hun accountant biedt. Als u met deze methode geen waardevolle verwijzingen krijgt of kunt krijgen, gebruikt u internet of gele pagina's en kiest u meerdere accountantskantoren.

Wanneer u belt, vertel de receptionist wat u doet en vraag om de naam (namen) van accountants die bekend zijn met uw type bedrijf. Gebruik deze informatie om een ​​shortlist van potentiële accountants te maken.

2) Bel de vier of vijf accountants die u hebt geselecteerd en vraag hen om hun diensten te bespreken.

Vraag hem of haar over zijn opleiding (zoals of hij een CA of CGA is) en over zijn ervaring met uw branche. U kunt ook contact opnemen met hun beroepsvereniging om te zien of hun verklaarde kwalificaties geldig zijn en dat er geen openstaande disciplinaire kwesties zijn.

Gebruik deze eerste contactinformatie om twee of drie accountants te kiezen voor een interview.

3) Maak een korte lijst met vragen die u aan potentiële accountants wilt stellen.

Wees niet verlegen om te vragen naar facturering. Vraag naar de factureringspercentages en hoe deze worden bepaald. Vaak heb je een korte vraag die beantwoord kan worden via een kort telefoontje of e-mail - hoe brengen ze een telefoon- of e-mailadvies in rekening?

(En wat dat betreft, hoe toegankelijk zijn ze? Stel altijd een vraag over hun telefoongesprek en / of e-mailbeleid. Het is belangrijk dat uw accountant gemakkelijk contact met u opneemt als u een vraag heeft.)

En ontdek wat uw nieuwe potentiële accountant in rekening brengt voor een basisaangifte voor uw bedrijfsbelasting. (Wees voorbereid op het meenemen van een kopie van de terugkomst van uw vorige jaar wanneer u hen ontmoet en vraag hen om u een ruwe schatting te geven van de kosten van voorbereiding).

Het is belangrijk dat u een accountant kiest die bekend is met de speciale vereisten van uw bedrijf en / of uw belastingsituatie, zodat u deze kunt gebruiken om potentiële accountants te bekijken. Bijvoorbeeld:

  • Als uw bedrijf internetgerelateerd is, wilt u weten of de accountant bekend is met e-commerce.

  • Als uw bedrijf perioden van werk in andere landen omvat, hebt u een accountant nodig die verstand heeft van internationale belastingaangelegenheden. Als u bijvoorbeeld een Canadees bent en zaken wilt doen in de VS, hebt u iemand nodig die bekend is met de IRS en ervaring heeft met het invullen van Amerikaanse belastingformulieren (of gemakkelijk toegang heeft tot iemand anders die dat doet, zoals een andere specialist die in de VS werkt). hetzelfde bedrijf).

  • Als u overweegt om te exporteren, vraag dan hoe de accountant u kan helpen bij het ontwikkelen van een exportstrategie.

5) Maak kennis met de kandidaat-accountant (en) die u hebt gekozen en stel uw vragen.

Er gaat niets boven een persoonlijke ontmoeting om te peilen hoe goed je zou kunnen werken met een andere persoon. Behalve dat je de kennis van de accountant beoordeelt, kijk je ook hoe comfortabel je bij hem of haar bent en hoe goed jullie met elkaar communiceren. Wanneer u een accountant voor uw bedrijf kiest, gaat u een langdurige relatie aanknopen, dus het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt.

Een accountant is immers niet alleen een belastingbereider; hij of zij kan u helpen bij het opstellen van een blauwdruk voor de toekomst van uw bedrijf.


Video Van De Auteur: Is je accountant een cijfercoach?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Kasstroomanalyse voor eigenaren van kleine bedrijven

✔ - Hoe gebruik je Twitter voor bedrijven? Hier zijn zes manieren.

✔ - Analyse van wekelijkse analyse van sociale media


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!