Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u klanten kunt krijgen en uw klantenbestand kunt opbouwen

Hoe u klanten kunt krijgen, zodat u uw klantenbestand kunt opbouwen


Het verkrijgen van klanten is de grote slaapstoornis voor iedereen die eraan denkt om een ​​servicegericht bedrijf te starten. Onze industriesector is misschien 'hot' en onze persoonlijke referenties en vaardigheden buitengewoon, maar geen van die dingen garandeert dat klanten ons constant bellen, sms'en of e-mailen met verzoeken om werk.

In plaats van achterover te leunen en te hopen dat er wat zal verschijnen, moet je proactief zijn, wegwezen en de klanten krijgen die je nodig hebt.

Hoe Cliënten te krijgen

1) Vind klanten via uw werkplek.

Talloze kleine bedrijven zijn gestart door werkende professionals die a) zijn verhuisd van een werknemer van een bedrijf naar een aannemer of b) een waardige klant of twee hebben gevonden en met hen zijn ondergedoken om een ​​eigen bedrijf te vormen.

Dus als u momenteel een werkende professional bent, wilt u misschien een of beide van deze scenario's verkennen. Als u er echter aan denkt om aannemer te worden, zorg er dan voor dat u duidelijk bent over de verschillen tussen een aannemer en een werknemer vanuit fiscaal oogpunt.

2) Vind klanten via zakelijke organisaties.

Vooral voor mensen die net een servicegericht bedrijf beginnen, is dit mijn eerste advies over hoe ik klanten kan krijgen; Doe mee en doe mee aan zakelijke en maatschappelijke organisaties. Je zult op deze manier meer zaken oppikken dan met een andere methode, behalve misschien doorverwijzingen als je eenmaal bekend bent.

Vergeet niet dat dit niet over het aantal organisaties gaat waartoe u behoort; het gaat over wat je doet binnen de organisaties waartoe je behoort en hoe andere leden je zien. Dus haast je niet en doe mee aan tien groepen en verwacht dat oproepen van nieuwe klanten binnenkomen; kies er maar een paar en deel vrij en volledig aan hun werk. En wees geduldig; mensen moeten je leren kennen voordat ze je werk gaan sturen.

3) Vertel vrienden en familie dat u meer klanten wilt.

Als je gezegend bent met veel vrienden en familie die altijd in je hoek staan ​​en klaar staan ​​om te helpen als ze kunnen, laat ze dan. Vertel ze wat u doet en dat u op zoek bent naar klanten - en zorg ervoor dat u precies vertelt hoe deze ideale klanten eruit zouden zien.

Zelfs als uw familie en vrienden uw diensten niet zelf kunnen gebruiken, heeft u op zijn minst een betrouwbaar scoutingteam dat het nieuws over uw bedrijf blijft verspreiden.

4) Adverteren voor klanten.

Traditionele advertenties, zoals deze 17 advertentie-ideeën voor kleine bedrijven, werken nog steeds erg goed voor kleine bedrijven.

Het is net zo belangrijk voor elk klein bedrijf om een ​​website te hebben, alleen al omdat zoveel mensen nu hun telefoons, tablets, enz. Gebruiken om te zoeken naar bedrijven die dichtbij hen zijn en / of adressen op te zoeken op internet. De dagen van het telefoonboek zijn net als die van de telefooncel voorbij.

Om dezelfde reden is het belangrijk om de volledige kracht van internet-directory's voor u te laten werken. Zoek in uw zoekmachine naar uw bedrijf en zorg ervoor dat uw vermelding compleet en nauwkeurig is in alle lokale directoryvermeldingen die u kunt vinden.

5) Breng klanten door uw persoonlijke activiteiten.

Alle groepsdingen die u en uw gezin doen zijn kansen om klanten te vinden. Neem de tijd om met de andere ouders te praten wanneer je je kinderen meeneemt naar voetbal of dans. Wees vriendelijk als je in de sportschool bent. Probeer andere mensen te leren kennen en leer wat hun interesses en zorgen zijn.

Onthoud dat als u zich in een servicegerichte onderneming bevindt, u uw bedrijf bent en of u nu in een supermarkt of een pub bent, uw bedrijf is altijd te zien. Het loont om PAK Uw bedrijfsimago legt uit hoe u het soort persoon kunt zijn waarmee andere mensen zaken willen doen.

6) Krijg klanten door verwijzingen.

Wanneer iemand je belt en zegt: "Ik vraag me af of je zou kunnen omdat me zei dat je zo'n geweldige baan hebt gedaan," het is een magisch, perfect moment. Hopelijk zal het je in de loop van je bedrijf vele malen overkomen; het is echt de beste en gemakkelijkste manier om klanten te krijgen.

Helaas is het alleen iets dat kan gebeuren als je al minstens een aantal klanten hebt.

Maar je kunt op zijn minst de verwijzingsreeks versnellen en meer verwijzingen krijgen dan je anders zou hebben gekregen. Lees Hoe vraag je doorverwijzingen om te zien hoe.

7) Krijg klanten via sociale media.

Het beste gebruik van sociale media om klanten te vinden, is door te worden gezien als deskundig en nuttig. Historisch gezien is LinkedIn het sociale netwerk dat is ontworpen om professionals met elkaar te verbinden. Het is gemakkelijk om groepen te vinden die gerelateerd zijn aan uw branche en / of professionele interesses waaraan u kunt deelnemen. Hier zijn 9 eenvoudige tips om een ​​beter LinkedIn-profiel te maken.

Maar dat betekent niet dat het geen zin heeft om deel te nemen aan andere sociale netwerken. Sommige sociale platforms zijn misschien meer geschikt voor uw bedrijf dan andere. Een yogaleraar kan bijvoorbeeld Pinterest of Instagram meer geschikt vinden. Hoe u een Social Media Plan kunt maken, legt uit hoe u kunt zien welke sociale media het meest geschikt is voor uw bedrijf.

Nogmaals, net als bij groepen in de echte wereld, is doordachte participatie de sleutel om mensen ertoe te bewegen zaken met u te willen doen; je wilt je publiek aanspreken.

Cliënten krijgen: twee dingen om te onthouden

Twee punten bij de afsluiting:

Ten eerste, het belangrijkste bij het vinden van klanten is je mindset. Je moet je realiseren dat elke plek waar je bent een kans is om klanten te vinden en dienovereenkomstig te handelen.

U hoeft niet opdringerig of onaangenaam te zijn; je moet gewoon vriendelijk, open en bewust zijn wanneer je een kans krijgt. Hoe potentiële klanten te vertellen Wat u doet kan nuttig zijn als u het u niet op prijs stelt om vreemden over uw bedrijf te vertellen.

Ten tweede is geen van bovenstaande dingen onmiddellijk. Het verkrijgen van nieuwe klanten is een proces en hoe lang je moet werken aan het proces varieert. Maar weten waar je moet kijken en hoe je klanten naar je laat kijken, maakt het proces in ieder geval gemakkelijker.

Lees meer over hoe u klanten kunt krijgen:

Werk is noodzakelijk: strijd is optioneel; Hoe u alle klanten krijgt die u nodig hebt

7 manieren om de winst van uw servicebedrijf te vergroten

Trek meer klanten en klanten aan via cross-promotie

Hoe om verwijzingen te vragen en meer klanten te krijgen


Video Van De Auteur: Klantenbestand software voor op de ipad (martijn joosten)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe te citeren: leer duidelijk verstaanbaar te zijn

✔ - Onafhankelijke wijnconsulent Home Business

✔ - Nadelen van Cloud Computing voor bedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!