Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe corporate sponsorschappen te krijgen voor kleine liefdadigheidsinstellingen

Heb een plan en blijf erbij


Bedrijven en consumenten schrijven een nieuw contract. Het draait allemaal om maatschappelijk verantwoord ondernemen en klantverwachtingen

Uit onderzoek van Cone Communications, experts in cause marketing, bleek dat negen van de tien consumenten verwachten dat de bedrijven die zij kopen verantwoordelijk zijn en teruggeven aan hun gemeenschap. Bedrijven willen hun producten verkopen, maar willen ook goede bedrijfsburgers zijn.

De jongere generaties, zoals Millennials en Generation Z, houden zich vooral bezig met sociale problemen, bedreigingen voor het milieu en het verschil maken. In feite heeft Gen Z het enthousiasme van de Millennials overgenomen en opgevoerd. De jongeren van vandaag hebben laten zien dat ze willen dat de bedrijven die de producten die ze kopen produceren, goede burgers zijn. Deze generatiewisseling heeft de naald van maatschappelijk verantwoord ondernemen de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Gen Z is bezig met recente ontwikkelingen zoals wapenbeheersing, #MeToo en het broeikaseffect.

Dat is een win-win voor oorzaakgerelateerde marketing en zakelijke sponsoring van liefdadigheidsevenementen. Consumenten houden van bedrijven die erom geven. Hoe kun je die zorg beter tentoonspreiden dan om je evenement te sponsoren? Slimme goede doelen begrijpen deze winden van verandering en hebben hun banden aangehaald met bedrijven die nu actief op zoek zijn naar goede doelen die de problemen oplossen waar hun consumenten om geven.

Maar mijn liefdadigheid is klein en lokaal, zou je kunnen zeggen. Klopt, maar lokale bedrijven en zelfs lokale afdelingen van nationale ketens zijn nog meer geïnteresseerd in het opbouwen van goodwill, precies waar u en zij wonen.

Wat is sponsoring eigenlijk?

Sponsoring is een tweerichtingsverkeer tussen liefdadigheid en een bedrijf. Het goede doel krijgt hulp bij de uitgaven van het evenement; en het bedrijf krijgt exposure, goedkope marketing en goodwill.

Goede doelen die begrijpen wat bedrijven motiveert om te sponsoren, kunnen winnen bij de sponsorwedstrijd.

Hoe kan een kleine liefdadigheid concurreren?

Grote nationale liefdadigheidsinstellingen hebben personeel toegewezen aan oorzaakgerelateerde marketing, of ze kunnen consultants inhuren die zich specialiseren in sponsorprogramma's.

Maar wanhoop niet als uw organisatie klein, lokaal is en uw personeel meestal vrijwilliger is. Je kunt nog steeds sponsors voor je evenement krijgen.

Plan gewoon om in de buurt te werken.

Denk aan concentrische cirkels van invloed in uw stad of dorp. Begin met de mensen die je goed kent, werk aan de gemeenschap waar je fysiek dicht bij bedrijven bent en pak dan de grotere cirkel aan van bedrijven die je nog niet persoonlijk kent... tot nu toe.

Veel organisaties denken alleen aan de Wal-Mart of aan het hoofdkantoor in de buitenwijken wanneer ze overwegen om bedrijven te sponsoren.

Dus, het is geen wonder dat ze ontmoedigd raken en het gevoel hebben dat ondersteuning bij de landingsbaan een verloren zaak is. Denk kleiner, dichterbij en over mama en pop bedrijven.

Begin met uw evenementbudget

Ontwikkel een budget voor uw evenement. Hoeveel kost de locatie? Advertising? Fysiek opgezet? Lichten, microfoons, entertainment, weggeefacties zoals t-shirts? Beveiliging, afdrukken, eten en eten?

Hoe genereer je inkomsten uit het evenement? Brengt u een vergoeding per persoon in rekening? Staat er al geld in het budget voor het evenement? Hebben sommige donoren al toegezegd steun te geven?

Hoeveel zakelijke sponsors van vorig jaar hebben zich opnieuw aangemeld? Hoeveel van de inkomsten zullen het evenement ondersteunen en hoeveel gaat er naar jouw doel?

Zodra u erachter bent hoeveel meer geld u moet verzamelen, kunt u sponsorniveaus instellen voor de bedrijven die u benadert. Vind creatieve namen voor elk niveau van sponsoring. Vermijd te veel gebruikte namen zoals goud, zilver en brons. Denk aan namen die de aard van uw naastenliefde of haar missie weerspiegelen.

Hoeveel sponsorschappen heb je op elk niveau nodig om je doel te bereiken?

Diverse sponsorschappen op lage niveaus opzetten die kleine bedrijven aantrekken, een middelgroot sponsorschap voor een groter bedrijf en misschien een substantiële sponsoring voor een leidend bedrijf.

Uw sponsorschappen moeten een piramide vormen, met een aantal kleine onderaan en minder als deze de top bereiken. U kunt zelfs de donorpiramide- of geschenkkaart toepassen die zo goed werkt voor fondsenwervingscampagnes voor uw evenementsponsoring.

Plan om te overshooten op het aantal sponsorschappen op basisniveau, zodat als je geen grote krijgt, het niet verwoestend zal zijn.

Vergeet niet een lijst samen te stellen van geschenken in natura waar u een beroep op kunt doen als een bedrijf liever geen contant geld geeft.

Een restaurantketen kan bijvoorbeeld de locatie willen doneren, terwijl je lokale houthandel de materialen voor het podium en de achtergrond kan leveren.

Wijs aan elk sponsorniveau een lijst toe met hoe je de sponsor voor en tijdens het evenement promoot. Dit kunnen logo's zijn in het programma, bewegwijzering, een bedrijfstafel, persberichten waarin het sponsorschap wordt aangekondigd, product-weggeefacties of proeverijen.

Als je actief bent op sociale media, moet je dat feit aan sponsors laten zien. Eén enquête toonde aan dat digitale voordelen de derde plaats innemen bij de sponsors van vandaag, net achter exclusiviteit en bewegwijzering.

Laat ruimte over om flexibel te zijn. Elke potentiële sponsor heeft zijn of haar specifieke marketingbehoeften, of wenst contant geld en in natura bijdragen te geven.

Voordat u bedrijven vraagt ​​om uw evenement te sponsoren, moet u nadenken over het publiek dat uw evenement zal bereiken. Maak een gedetailleerde lijst.

Ga je families bereiken? Jonge kinderen? Nieuwe moeders, gepensioneerden, mensen met een hoog inkomen, grootouders, kinderen in de middelbare school, ouderen?

Denk groot over uw doelgroepen.

Je kernevenement is misschien een zomertheaterfestival voor kinderen van 6-12, maar denk eens aan alle volwassenen die er met hun kinderen zullen zijn.

Vergeet de grootouders niet die hun kleinkinderen zullen zien optreden, om nog maar te zwijgen over oudere broers en zussen en de leraren die zullen helpen.

Voeg de leveranciers toe aan uw lijst die mogelijk deelneemt aan de buitenbeurs die u voor en na de uitvoeringen zult houden.

Zodra u een lijst met mogelijke doelgroepen heeft, maakt u een lijst met de typen bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in die doelgroepen.

Inderdaad, elk bedrijf dat verkoopt of gezinnen bedient of dat educatief is, kan geïnteresseerd zijn.

Restaurants die afhankelijk zijn van familiebedrijven en die kinderen verwelkomen zijn mogelijkheden. Denk aan kinderkleding en schoenenwinkels, fastfoodrestaurants en uitgaansgelegenheden zoals bioscopen.

Zoek naar winkels met back-to-schoolverkoop, speelgoedwinkels, privé-scholen en warenhuizen van alle soorten.

Overweeg alle servicebedrijven die geïnteresseerd zijn in gezinnen, zoals autoverzekeringskantoren, bedrijfskantoren met werknemers met kinderen en bedrijven die op zoek zijn naar vrijwilligersmogelijkheden voor hun werknemers.

De publieks- / sponsormatrix helpt u bedrijven te identificeren die mogelijk geïnteresseerd zijn in het sponsoren van uw evenement en u helpen uw verkooppraatje bij die bedrijven op te bouwen.

Moet u bedrijven bellen, mailen of bezoeken?

Sommige goede doelen denken dat ze een brief kunnen schrijven over hun evenement- en sponsorschapskansen, deze kunnen doorsturen naar alle bedrijven in hun gemeenschap en dat er op magische wijze sponsoring zal plaatsvinden.

Het werkt niet zo. Denk maar aan de stapel post die elk bedrijf krijgt. Waarom zou het veel aandacht schenken aan een brief of zelfs een volledig sponsorpakket van een kleine lokale non-profitorganisatie die om hulp vraagt?

Als u een brief verzendt, maakt u deze specifiek voor dat specifieke bedrijf en volgt u vervolgens de telefoon of een ander persoonlijk contact op.

Wees niet bang voor cold calling. Volgens IEG, een bedrijf dat organisaties en sponsors helpt elkaar te vinden, komt 55% van de sponsoring van cold calling.

Gebruik telefoontjes, bezoeken, e-mail en e-mail door elkaar, afhankelijk van de omstandigheden. Slechts één contactmethode zal niet werken. Gebruik een geïntegreerde aanpak en wees systematisch en persistent.

Gebruik je binnenste cirkel om de beste leads naar potentiële sponsors te vinden

Vraag je vrijwilligers (vooral bestuursleden) of ze een band hebben met een lokaal bedrijf.

Zouden ze zich op hun gemak voelen om het bedrijf ter ondersteuning te ondersteunen of op zijn minst een inleiding te geven aan de besluitvormer? Aanbieden om een ​​vergadering met de vrijwilliger bij te wonen. Follow-up van al deze leads. Als een vrijwilliger zegt dat hij contact op zal nemen met zijn werkgever of zijn neef die eigenaar is van het verzekeringskantoor, noteer dat dan en vervolg daarna. Heeft de vrijwilliger contact opgenomen? Wat is er gebeurd? Hoe kan ik je helpen?

Werk aan de geografische cirkel die u fysiek kunt bereiken

Loop rond in de directe omgeving waar uw goede doel ligt en waar u uw evenement wilt houden.

Noteer de namen van alle bedrijven, zoek hun contactgegevens op en bel ze vervolgens over uw aanstaande evenement. Maak een afspraak om persoonlijk met ze te praten.

Maak tijdens die vergadering een marketingpitch voor het bedrijf. Leg uit wie je evenement bijwoont, hoe je hun sponsorschap publiceert en presenteer de sponsorniveaus. Als u op dat moment geen commitment krijgt, laat dan wat voorbereid materiaal en uw visitekaartje achter.

Stuur meteen een bedankbriefje, inclusief een ander visitekaartje en een kopie van je sponsorplan. Voer vervolgens een of twee weken later een telefoongesprek. Blijf dit doen tot je denkt dat er geen kans is op ondersteuning van dat bedrijf.

Werk aan uw buitenste cirkel van invloed

Maak een lijst van alle middelgrote en grote bedrijven in uw omgeving.

Denk aan grote werkgevers, supermarktketens en winkels die deel uitmaken van een grotere onderneming.

Bel die bedrijven en vraag wie hun marketing, hun bijdragen aan liefdadigheidsinstellingen of hun sponsoring behandelt, en hoe u hen moet contacteren.

Vraag om enige richtlijnen die het bedrijf heeft voor liefdadigheidsverzoeken. Sommige grotere bedrijven werken alleen met geregistreerde 501 (c) (3) non-profitorganisaties, bijvoorbeeld. Neem vervolgens contact op met de juiste persoon of afdeling op de manier die zij verkiezen.

Het hoofdkantoor wil misschien een briefvoorstel per post ontvangen of misschien hebben ze een online formulier dat ze willen gebruiken door liefdadigheidsinstellingen. Wat het ook is, volg de instructies, maar volg dan over een week of twee om te achterhalen of het bedrijf de informatie heeft gekregen en wat u vervolgens moet doen.

Probeer op elk contactpunt een afspraak te maken met iemand zodat je je pitch persoonlijk kunt maken. Maak een sponsorvoorstelpakket om te presenteren en achter te laten. Het voorstel kan eenvoudig of ingewikkelder zijn, afhankelijk van de aard van uw evenement. Hier is een voorstelensjabloon waaruit u kunt werken.

Een lokale partner van een grotere organisatie kan u doorverwijzen naar het hoofdkantoor in een andere stad. Stop niet op dat moment. Schrijf of bel dat kantoor, zeggend dat de lokale winkel of het kantoor je heeft gestuurd.

Bedrijven krijgen honderden aanvragen per jaar. De meesten gaan nergens heen alleen omdat de non-profitorganisatie niet bleef volgen. Dus geef niet op.

Zelfs als je deze keer geen sponsorschap scoort, leer je het bedrijf over wie je bent en wat je goede doel doet. Dat zal de weg vrijmaken voor betrokkenheid op een later tijdstip. Houd gedetailleerde gegevens bij van deze contacten, zodat u weet wat u hebt gedaan en wat u vervolgens moet doen. Wanneer u ontmoedigd raakt, onthoud dan dat u stappen opstelt naar een toekomstige relatie.

Formaliseer sponsoringovereenkomsten en cultiveer de relatie

Zodra u een sponsorovereenkomst hebt gesloten met een bedrijf, stuurt u een bedankbrief die bevestigt wat elke partij zal bieden en wanneer.

Met uw hoofdsponsor wilt u misschien een contract opstellen waarin de verantwoordelijkheden van uw organisatie en de sponsor worden vermeld. Stuur nog een bedankbriefje wanneer de bijdrage is ontvangen.

Stuur uw sponsorupdates over uw planning tijdens de aanloop naar het evenement. Zorg ervoor dat ze uw nieuwsbrieven en andere berichten ontvangen. Moedig ze aan om je te bellen als ze vragen hebben. Als de sponsor belt, zorg er dan voor dat hun problemen snel worden aangepakt.

Nodig vertegenwoordigers van het bedrijf uit om deel te nemen aan eventuele pre-evenementactiviteiten die u heeft, zoals een receptie of een persconferentie om het evenement aan te kondigen. Geef uw sponsors veel publiciteit... zelfs boven wat hun sponsorovereenkomst vereist.

Stuur een uitnodiging voor het evenement naar bedrijven die ervoor hebben gekozen niet deel te nemen. Bedank hen voor hun overweging van uw verzoek en nodig hen uit om het evenement te bezoeken en ervan te genieten.

Wanneer een bedrijf ziet dat uw evenement succesvol is geweest en dat andere bedrijven hebben geholpen dit te ondersteunen, kunnen zij ervoor kiezen om het volgende jaar een sponsor te zijn.

Verstrek na het evenement sponsors met veel documentatie

Wilt u dat sponsors volgend jaar terugkomen?

Neem veel foto's op het evenement met de sponsorborden, de deelnemers vermaken zich en de activiteiten die de sponsorbijdrage mogelijk heeft gemaakt.

Stuur rapporten over deelname, geld ingezameld en waar dat geld voor is gebruikt. Organiseer vrijwilligers om opmerkingen van waardering naar de sponsors te schrijven, ondersteuningscertificaten of meerdere exemplaren van uw nieuwsbrief te sturen waarop foto's van het evenement te zien zijn.

Het vinden en verkrijgen van zakelijke sponsors is een hoop hard werk, vooral wanneer uw evenement nieuw is.

Maar dat werk kan, als het goed wordt gedaan, in de toekomst tot zeer bevredigende partnerschappen leiden. Zoals bij elke donor van uw organisatie, moet u die bedrijven vinden die met u samenwerken, voor hen zorgen door ze deel van uw organisatiefamilie te maken en ze blij en betrokken te houden voor de lange termijn.

Handige bronnen:

  • Cause Marketing Forum
  • RunWalkRide.com
  • SponsorPark
  • Nationale raad van non-profitorganisaties


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Bent u ITAR-conform? Hier is hoe u erover kunt gaan

✔ - Geef of krijg deze 5 slechtste winkelcadeaukaarten niet

✔ - Het vinden van gemiddelde omzet per vierkante voet - detailhandel


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!