Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe om te gaan met een stroomstoring in uw winkel

Wees voorbereid voor het geval de lichten uitgaan


We hopen allemaal dat we nooit te maken krijgen met een winkel zonder elektriciteit. Handelingen van de natuur, mechanische problemen en andere noodsituaties kunnen echter resulteren in een stroomstoring in uw winkel.

Het is verstandig dat alle eigenaars en managers van winkels een plan hebben opgesteld, zodat u en uw medewerkers weten wat ze moeten doen in deze situatie.

Bereid u voor op stroomuitval

Dus wat doe je als de lichten uitgaan tijdens de openingstijden van de winkel? Begin met het voorbereiden van een stroomverliesprocedure voordat dit gebeurt. Bewaar dit plan in uw winkelbeleidshandboek en communiceer dit met alle winkelpersoneel.

Het hebben van een solide plan kan het gedoe van zakendoen zonder stroom helpen verlichten. Het zal ook helpen om iedereen kalm te houden omdat ze precies weten wat te doen. Medewerkers kunnen deze ontspannen houding doorgeven aan klanten die in paniek raken (het gebeurt wel).

 • Plaats zaklantaarns onder elke kassa, op kantoor en een in de opslagruimte. Zorg ervoor dat u de batterijen regelmatig controleert en vervangt. Deze zaklantaarns kunnen worden gebruikt om klanten en personeel te beveiligen.
 • Het personeel moet de voordeur onmiddellijk op slot doen. Plaats een bord op de deur en leg uit waarom de winkel gesloten is tijdens kantooruren. Dieven maken graag gebruik van kwetsbare bedrijven, dus het is het beste om gewoon op te sluiten.
 • Neem contact op met het nutsbedrijf. Meld de stroomuitval en bepaal de oorzaak en hoe lang de stroom uitvalt.

 • Moet je personeel naar huis sturen? Als de stroom binnen een uur niet wordt hersteld, overweeg dan om werknemers per uur af te zetten. Het heeft geen zin om ze te betalen als er geen klanten zijn. Laat ze binnen een bepaalde tijd bellen of terugkomen.
  • Winkelbeheer moet de tijd die ze op de tijdkaarten hebben overhandigen, omdat de meeste tijdklokken niet werken.

Hoe zit het met klanten?

Als er klanten in de winkel zijn wanneer de stroom uitvalt, moet je ze zo snel mogelijk controleren. Kassa's en POS-systemen op een ononderbroken back-upstroomvoorziening (UPS) hebben de tijd om de transactie af te ronden en het systeem correct af te sluiten.

Als uw registers zich niet op een back-upsysteem bevinden en niet meer zonder stroom werken, gebruik dan een batterijgevoede calculator om de verkoop, indien mogelijk, te totaliseren. Veel kasregisters kunnen worden geopend met een sleutel voor contant geld en de aangeboden verkopen controleren. Houd goede schriftelijke records bij om deze transacties later aan het register toe te voegen.

Als klanten handelswaar hebben en de verkoop niet kan worden voltooid, bieden ze aan om hun winkelwagentje of mand te behouden totdat ze kunnen terugkeren. U wilt de verkoop niet verliezen, en het zal hen tonen dat u om klantenservice geeft.

 • Zoek de naam en het telefoonnummer van de klant op.
 • Neem contact met hen op wanneer de stroom weer ingeschakeld is of als ze niet terugkeren zoals beloofd.

Winkels die de dagelijkse verkopen bijhouden in een Beat Yesterday-boek (of een vergelijkbaar logboek dat de verkoopgeschiedenis vergelijkt) moeten de stroomstoring en de duur van de sluiting van de winkel documenteren.

Dubbel Controleer de winkel

 • Gebruik zaklantaarns om klanten uit de winkel te begeleiden.
 • Laat werknemers alle delen van de winkel controleren op klanten. Dit omvat de toiletten en kleedkamers.
 • Zorg ervoor dat alle medewerkers zijn geregistreerd en dat niemand vastzit in een opslagruimte, kantoor of een ander deel van het gebouw.
 • Controleer en sluit handmatig alle kassa's en kluizen.


Video Van De Auteur: Eten supermarkt in de prullenbak na stroomstoring

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 6 Manieren om betaald te krijgen als freelancer of consultant

✔ - Kunnen non-profitorganisaties zich bezighouden met politieke activiteiten?

✔ - Kopen bij een detailhandelsbeurs


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!